Szombaton Falco-Körmend az Arénában, fűszerekkel

A televízió nyilvánossága előtt rendezik a vasi klasszikust.
-----

Legutóbb októberben, egy emlékezetes Körmenden is nyert a Falco 2021. October 09. 17:54 meccsen találkozott egymással a két vasi kosárlabda csapat, akkor is tévés meccsen, hogy utána napokig ettől legyen hangos a magyar sajtó, és sajnálatosan nem elsősorban a játék miatt.

Azt a meccset meglehetősen simán nyerték a szombathelyiek (78-86), történt viszont egy nézőtéri incidens, ami nyomokat hagyott az egymást amúgy sem túlságosan kedvelő szurkolótábor lelkében.

Az összecsapás krónikájához hozzátartozik, hogy a találkozó végén hosszú percekig összeakaszkodott Nem csitulnak az indulatok a Körmend-Falco meccs alatt történt incidens után 2021. October 13. 14:50 a két tábor. - Írtuk akkor, és ez az, ami árnyékot vethet a holnapi meccsre, mert tapasztalataink szerint a szurkoló nehezen felejt. Azóta is azon megy a vita, ki ütött vissza.

Bunyó a Körmend Falco meccsen
képernyőkép

Több verzió is létezik, megpofozott majdnem gyerek szombathelyi szurkolótól a saját társát sörrel fejbe hajító körmendi drukkerig, de a meccs véget ért, és a szurkolók elmentek ha nem is békével, de baj nélkül.

Ilyen távlatból a dolognak nagyobb a füstje mint a lángja, ami a baj, nagy valószínűséggel mindez Szombathelyen, az itteni meccsen folytatódik majd. És akkor újra lesz szenzáció. - Ezt vontuk le következtetésképp Bunyó volt a Körmend-Falcón 2021. October 10. 14:00 az októberi meccs másnapján.

Az akkori összecsapás utózöngéjeként a Körmendi Rendőrkapitányság tizenhárom személlyel szemben csoportosan elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást, valamint két személlyel szemben rendzavarás szabálysértésének elkövetése miatt szabálysértési eljárást indított.

Falco KC-Szeged
Mészáros D. Zsolt

Aztán következett az üzengetés, a körmendi klub és a szombathelyi szurkolók mutogattak egymásra, mígnem az indulatok elcsitultak, ahogyan az idő függvényében mindig meg szokott történni. Így jutunk el a mostani meccsig, ami az előzmények – és a hagyományok – miatt nagy valószínűséggel feszültségektől terhes lesz. Ha csak ennyi lesz, az már egyáltalán nem baj.

És most a szakma.

A múlt hétig a két csapat ellenkező utat járt be. A Falco, amely a bajnokság kezdetétől uralta a magyar bajnokságot, és sok álmodozó veretlenül megnyert bajnokságot vizionált, december végén mintha gödörbe került volna. Rövid idő alatt három vereséget is összeszedett. S bár még így is vezeti a bajnokságot, mostanában nem olyan meggyőzően lehengerlő, mint volt az ősszel.

A Körmend a bajnokság elején bukdácsolt, aztán megtáltosodott, és sorra aratta a győzelmeket egészen a múlt hétig, amikor saját pályáján szenvedett megmagyarázhatatlan és váratlan vereséget a Pakstól. Ráadásul Szombathelyen edzője sem ülhet le a kispadra, aki a héten ezt üzente a körmendi szurkolóknak:

Antonis Constantinidies - Egis Körmend
nyugat

„Tisztelt Szurkolók! Először mindenkitől szeretnék elnézést kérni a Paks ellen nyújtott teljesítményünk miatt. Szerettük volna, hogy meglegyen a hetedik győzelem zsinórban, és megígérem, hogy mindent megteszünk a további sikerekért. Sajnálatos módon azonban egy ideig nem lehetek a kedvenc csapatom mellett, ugyanis vannak helyzetek amikor az emberre a családja mellett van szükség. Az exfeleségem egészségügyi problémákkal küzd, és úgy érzem, kötelességem most a családom, és két gyermekem mellett lenni, és teljes odaadással támogatni őket ebben a nehéz időszakban. A Falco elleni mérkőzésen már nem ülhetek a kispadra, viszont folyamatos kapcsolatban vagyok az asszisztenseimmel, a játékosaimmal, és keményen dolgozunk azért, hogy felkészítsük a csapatot a hétvégi rangadóra. A Debrecen elleni mérkőzésre már mindenképp velem a kispadon áll ki a gárda. Még egyszer szeretnék elnézést kérni a szurkolóktól, és a megértésetek kérem ebben a nehéz szituációban. Köszönöm klubnak és nektek szurkolóknak a támogatást.”

Hiányában Kocsis Tamás fogja irányítani a piros-feketéket. A Falcót viszont Konakov Milos, aki a soproni vereség után így nyilatkozott :

Falco-Riga
nyugat

„Pontosan ilyen találkozóra számítottunk, és beszéltünk is erről, amikor tizenhárom ponttal vezettünk. Ekkor vétettünk néhány hibát, amelyet a vezető csapatnak nem lenne szabad, és néhány dobásnál szerencsénk sem volt. Ha idegenben nyolcvanhárom pontot dobsz, és kilencvenet kapsz, akkor nem lehet meccset nyerni, ráadásul az utolsó tíz percben harmincat dobott a Sopron. Harminc percig uraltuk a mérkőzést, a végén azonban összeomlottunk. Gratulálok a Sopronnak a győzelemhez! Hosszú idő után lesz egy teljes hetünk edzeni, ki kell használnunk ezt az időszakot arra, hogy visszataláljunk a helyes útra.”

Szombaton délután kiderül, meglesz-e az a helyes út, amiről Kálmán László a csapat legendája így vélekedett:

Kálmán László edzést tart a Falcónak
Vágvölgyi Bálint

„Ez egy nagyon nagy mérkőzés lesz, bár úgy hallottam, hogy a vendégeknél és a hazaiaknál is lehetnek hiányzók. A Körmend ugyanazt tudja meglovagolni, mint mindenki más Szombathelyen, hogy veszítenivaló nélkül lép pályára és teher nélkül játszhat. Azt gondolom, hogy ez nagy könnyebbséget tud adni a csapatoknak, mert ez akár elsülhet jól is, főleg, ha bemennek az első dobások. Az előző mérkőzéseken az volt a jellemző a Falcóra, hogy az utolsó negyedben nyerte a meccseit, az utóbbi időben viszont pont ott veszítette el a találkozóit. Sopronban is egy megnyert összecsapást sikerült elbukniuk azzal, hogy a Sopron lelelkesedte őket is tudatosabban kosárlabdázott. A védekezésük sem volt összeállva. Ez egy más mérkőzés lesz, azok után, hogy a Falco négy meccséből hármat elveszített nem tudok mást elképzelni, hogy a sárga-feketék tíz pont körül nyernek. A vendégeknek ez csak akkor sülhet el jól, ha közel 100%-ot nyújtanak negyven percen keresztül.”

Ehhez sok mindent nem lehet hozzáfűzni, csak egy reményt: ezúttal a pályán és nem a nézőtéren lesz az igazi hangsúly. A derbi holnap délután fél négykor kezdődik.

AEK-Falco (Barac)
blc.com

Konakov Milos a BB1.-hu honlapnak beszélt a holnapi meccsről: A fókusz saját magunkon volt, most volt egy teljes hetünk az edzésre. Az volt a dolgunk, hogy jól kihasználjuk ezt az időszakot. Elégedettek vagyunk az elvégzett munkával, de mindemellett pár sérültünk is van, majd holnap fog kiderülni, hogy ki lesz kész a mérkőzésre. Magyarországon ez egy nagy meccs, tudjuk, hogy mit jelent a szurkolóink számára. A legjobbunkat fogjuk nyújtani, készen állunk. Mindenki 100%-osan motivált és ez a legfontosabb. Deontae Hawkins papírjai megérkeztek, a hetet arra is használtuk, hogy őt beillesszük a rendszerbe. Elégedettek vagyunk azzal, hogy hogyan néz ki három nap után, de ez még rövid idő ahhoz, hogy többet mondjuk erről. Arra viszont elég volt, hogy elkapja a ritmust, valószínűleg szerephez fog jutni már a holnapi találkozón is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Valódi tájékoztatásra vágysz? Vagy elég a propaganda? Dönthetsz! Támogasd a Nyugat.hu-t