Körmenden is nyert a Falco

Sokáig jól tartotta magát a hazai csapat.
-----

Egis Körmend - Falco KC Szombathely 78-86 (17-24, 22-17, 21-23, 18-22)

Bajnokság, 5. forduló

Körmendi Városi Sportcsarnok V.: Földházi T., Tőzsér D., Török R. (Bodrogváry I.)

Körmend: Stokes 16/6, Takács 2, White 8, Szavics 4, Garrett 20. Cserék: Kiss -, Ferencz 15/9, Durázi 9/3, Krivacsevics 4.

Szombathely: Váradi 16/6, Somogyi 7, Benke 20/6, Golomán 8, Keller 11/3. Cserék: Verasztó -, Perl 12/3, Clark 7/3, Barac 5.

Körmenden rendezték az idei szezon első “vasi el Clásicóját”. A piros-feketék eddig három idegenbeli találkozót vívtak az idény során, két győzelem és egy vereség a mérlegük, míg a szombathelyiek négyből négy találkozót nyertek, már ami a magyar bajnokságot illeti.

Egy szép Váradi-Golomán akció nyitotta a mérkőzést, White egy távoli hármassal azonnal fordított (3-2). Szigorítottak a védekezésükön a vendégek, míg a túloldalon a festékből viszonylag könnyen szerezték a kosarakat, végül Váradi triplája után kért időt Antonisz Konsztantinidesz (5-13). A kis szünet után viszonylag hamar meglett a közte tíz, egyre jobban szakította le a körmendieket a Falco, újra időt kért a piros-fekete együttes, hiszen az előző óta nem szereztek kosarat (5-21). Ferencz Csaba percei következtek, aki két triplával (és közte egy kapott technikaival) visszahozta tízen belülre a csapatát (12-21). A hátralevő percben felváltva jöttek a kosarak, a negyedet White ziccere zárta. 17-24.

Durázi azonnal elsüllyesztett egy hármast, már csak négy volt közte (20-24). Bár Clark triplája még beesett, sokkal jobban kezdte a második felvonást az Egis Körmend, amely Garrett 2+1-es akciójával már csak kettővel volt lemaradva (27-29). Megakadt a Falco, Benke eladott labdáját követően Garrett zsákolt, egyenlítettek a piros-feketék. Keller kritikus pillanatban célzott jól a triplavonalon túlról, ezzel megint kezdett meglépni a Szombathely (32-38). Stokes kapott sportszerűtlen hibát, amiből Somogyi csak az egyik büntetőjét dobta be, a túloldalon White vitte végig (34-39). Az utolsó másfél percet megnyomta az Egis Körmend, végül kétpontos Falco-előnnyel mentek nagyszünetre a felek. 39-41.

A fordulás után sokkal jobban jött ki a pályára a Körmend, amely egy 10-0-ás futással 49-41-re lépett meg. Váradi szerezte a második félidő első szombathelyi kosarát, de Stokes hármasa egyből jött a túloldalon (52-43). Ezúttal a vendégek kerekedtek felül, folyamatosan szerezték a kosarakat, össze is jött a fordítás (52-53). A későbbiekben felváltva érkeztek a kosarak, egyik gárda sem tudott érdemben ellépni, négypontos előnnyel várhatta a záró etapot a Falco. 60-64.

Egy perc sem telt el a negyedik negyedből, máris jött Antonisz Konsztantinidesz időkérése, hiszen 4-0-val nyitott a Szombathely (60-68). Stokes állt bele egy távoli duplába, míg Krivacsevics egyik büntetőjét sem dobta be, így sokkal közelebb egyelőre nem tudott jönni a Körmend, sőt, egyre jobban lépett el a Falco (62-76). Egy hazai időkérés után 8-0-át mentek Ferenczék, 76-70-re jött fel a piros-fekete alakulat. Ennél közelebb már nem tudtak zárkózni a hazaiak, rangadóhoz méltó mérkőzésen győzött a Falco KC Szombathely. Az összecsapás krónikájához hozzátartozik, hogy a találkozó végén hosszú percekig összeakaszkodott a két tábor. 78-86 - tudósít a BB1.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!