Nem csitulnak az indulatok a Körmend-Falco meccs alatt történt incidens után

Közleményt adott ki az Egis Körmend, válaszolt az Ultras Savaria Basketball.
-----

Mint írtuk, és mint az azóta országos hírré is vált, a szombati Egis Körmend-Falco KC meccs vége felé bunyó tört ki Bunyó volt a Körmend-Falcón 2021. October 10. 14:00 a két csapat szurkolói között, ami miatt a játék is állt rövid ideig.

Ehhez képest, aki látta a meccset, nem akart elmenekülni, senki meg nem sérült, senkinek baja nem esett. Az más kérdés, hogy ilyesmi való-e sporteseményre – nem –, most pedig azon megy a vita, ki ütött vissza. Több verzió is létezik, megpofozott majdnem gyerek szombathelyi szurkolótól a saját társát sörrel fejbe hajító körmendi drukkerig, de a meccs véget ért, és a szurkolók elmentek ha nem is békével, de baj nélkül – írtuk vasárnap, az események azonban itt nem álltak meg.

Bunyó a Körmend Falco meccsen
képernyőkép

A héten kiderült, a Körmendi Rendőrkapitányság 15 szurkoló ellen indult eljárás a Körmend-Falco-meccsen kitört bunyó miatt 2021. October 11. 13:03 tizenhárom személlyel szemben csoportosan elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást, valamint két személlyel szemben rendzavarás szabálysértésének elkövetése miatt szabálysértési eljárást indított a 2021. október 9-én, Körmenden megrendezett Egis Körmend - Falco KC kosárlabda-mérkőzésen történtek miatt.

A körmendi klub ezután adott ki egy közleményt , amellyel az indulatokat akarta csitítani, de, mint mára kiderült, ez nem sikerült.


Az Egis Körmend közleménye:

Az Egis Körmend kosárlabda csapata mindig is elkötelezett volt a sportszerű küzdelem és a tisztességes versenyszellem mellett. Klubunk elítél minden olyan cselekedetet, mely mindezekkel ellentétes és szembe megy a körmendi csapat által vallott értékekkel.

Vezetőségünk meg fogja vizsgálni a mérkőzés biztosításával megbízott cég felelősségét, és amennyiben szükségesnek ítéljük meg, úgy lépéseket fogunk tenni annak érdekében, hogy a jövőben ne történhessen meg hasonló eset a körmendi csarnokban. Ez a mi feladatunk, a rendőrségé pedig az, hogy kiderítse pontosan mi is vezetett az ominózus incidens kirobbanásához.

Kozma Gergő, Ügyvezető Egis Körmend


Ma szintén közleményt adott ki és juttatott el lapunkhoz az Ultras Savaria Basketball, a Falco szurkolói csoportja, akik testközelből élték át a történéseket, és másképpen emlékeznek az inzultusra, mint ami a tudósításokban, tévériportokban, és nem utolsósorban a körmendi klub közleményében megjelent. Ezt írják:

Az érzelmek mindig hevesek
Mészáros D. Zsolt

Az Ultras Savaria Basketball csoport helyesbítő közleménye a legutóbbi idegenbeli Körmend meccs (2021.10.09) és az azt követő hírek kapcsán

"Kezdenénk azzal, hogy azért vártunk idáig, mert ennyi időbe telt 100%-os információkat szerezni és nem megtéveszteni a nagyérdeműt, mint ahogy azt tették a körmendiek. Több dolgot is tisztázni kell!

Először is azt, hogy hogyan kezdődött a balhé. Egy hazai szurkoló jött át lepofozni egy Falcót éltető kissrácot, majd ezután átrepült a területre egy sörös pohár, ami fejbe találta egyikünket. Ezután kezdtek el repkedni a poharak a két szektor között. Van egy dolog, ami viszont ennél is fontosabb, ami miatt az egész vendég tábor egy emberként hördült fel.

Mi nem zaklattuk vagy inzultáltuk a hírekben említett kerekesszékes srácot. Biztos forrásból tudjuk, hogy az illető azokból a sörökből kapott a nyakába, amiket a két tábor egymás felé dobált. Rettenetes, átgondolatlan döntés volt őt az ún. ütköző zónában tartani. Mindenesetre a történtekért, mi már elnézést kértünk tőle. A körmendi klub láthatóan a vaksötétben tapogatózott, amikor közleményükben kijelentették, hogy a sértett srác és kísérője egy szezonra szóló körmendi bérletet fog kapni.

Nos ő egy Falco szimpatizáns, ez egy határozott öngól volt. Az ezzel kapcsolatos részét a közleménynek később eltüntették, de az internet nem felejt. Ki kell térni a szervezők és a szövetség felelősségére is. Ilyen volumenű örökrangadót, ismerve a két szembenálló csapat szurkoló táborának viszonyát, normál biztonsági kockázatúnak nyilvánítani óriási hiba volt. Amennyiben a mérkőzés megkapta volna fokozott biztonsági kockázatú besorolást, a rendőri jelenlét okán valószínűleg nem kerekedett volna ekkora balhé.

Továbbá meg kell említeni azt is, hogy a televízióban (TV2 - Tények plusz 2021.10.10) a körmendi szimpatizáns hamis, illetve félrevezető nyilatkozatot tett. Várjuk a mielőbbi helyesbítést. Szomorú dolog, de röviden reagálnunk kell arra is, ha a körmendi "b"közép nem jön át és nem provokál, akkor nincs ez a szituáció. Nem értjük, szigorú biztonsági intézkedés mellett, hogy fordulhat elő az, hogy ők át tudnak jönni a vendég szurkolói szektor mellé.(ami minden Körmend - FALCO meccs végére jellemző) Ez Szombathelyen elképzelhetetlen.”

És mélyek
Mészáros D. Zsolt

Gyanítható, hogy a történet itt nem ér véget, az akciókra mindig érkezik reakció, egészen addig, amíg a rendőrség hivatalosan is le nem zárja az ügyet. Ha ez megtörténik, azt is közölni fogjuk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!