Szerdán Törökországban vendégszerepel BL meccsen a Falco

Az ellenfél a csoportban eddig nyeretlen Tofas Bursa, de nem lesz ez olyan egyszerű.
-----

Nincs megállás. Ahogyan nemrégiben beharangoztuk, hármas idegenbeli szériában Hármas idegenbeli – köztük egy BL meccs – szériába kezd szerdán a Falco 2022. October 18. 21:06 van a Falco, amelynek a harmadik – s egyben legtávolabbi – színtere szerdán a törökországi Bursa városa lesz.

Ez a Szombathelyhez képest nagyváros Törökország északnyugati részén fekszik, hajdan szultáni székhely volt, ma pedig ipari jellegű település, a török autógyártás fellegvára (erre utal a csapat nevében a Tofas). Pénzük tehát van dögivel.

Tofas Bursa
championsleague.basketball

Annak ellenére, hogy nem is olyan régen (1974) alapították, már kétszeres török bajnok, volt török kupagyőztes, játszott az Euroligában is. Ugyanakkor párszor kiesett a török első osztályból (BLS), de most újra felfelé ívelő szakaszában van a klub.

Amúgy egy hétezres csarnokban játszik az egészen nemzetközi alakulat: a török játékosok mellett találunk a soraikban amerikait, kanadait, litvánt, amerikai-elefántcsontparti vegyes állampolgárságút, bolíviait és nigériait. Edzőjük pedig görög.

Már ebből is kitűnik talán, hogy mindent megtesznek a jó szereplés érdekében, s habár a török bajnokságban jól állnak (négy győzelem, egy vereség), a BL-ben még nem sikerült győzniük.

Az első fordulóban a Falco által itthon biztosan legyőzött Murcia otthonában kaptak ki úgy, hogy a félidőben még vezettek. A másodikban pedig a Falcót hazai pályán egylabdás meccsen verő Strasbourgtól is idegenben szenvedtek vereséget, és csupán hosszabbításban.

Így tehát nagy valószínűséggel mindent megtesznek, hogy megszülessen az első győzelmük. Főleg hazai pályán.

Kosárlabda BL csoport
championsleague.basketball

A Falcónak pedig ugyanígy kimondott célja a második siker begyűjtése, ami a csoportból való továbbjutás szempontjából lenne nagyon lényeges. Így az első kör végére érve és a csapatokat megismerve kijelenthető, hogy itt négy, egymáshoz nagyon hasonló játékerejű csapatról van szó (és milyen jó ezt a Falcóról kijelenteni az európai porondon), bárki megverhet bárkit, ezért egy idegenbeli győzelem duplán értékes.

Esély van rá, hiszen a Murcia Végig vezetve verte meg BL meccsen a Falco a Murciát 2022. October 12. 20:28 ellen láttuk, milyen játékra képesek a sárga-feketék, de a főpróbának számító, hétvégi debreceni meccsen ennek az ellenkezőjét is. Igaz, a győzelem Csúszva-mászva győzött a Falco Debrecenben 2022. October 22. 16:28 meglett, de azzal a meccsel vallatni lehetett volna. Meglátjuk, melyik arcát mutatja holnap a csapat a hétezer őrjöngő török előtt. Mindenki egészséges, már csak a formát kell megtalálni.

Strasbourg-Falco
championsleague.basketball

A Falco egyébként kedden kelt útra, és még ma, az esti órákban egy edzést vezényel Milos Konakov. Mérkőzésnapon délelőtt is egy órás edzés vár Perl Zoltánékra, majd helyi idő szerint 19 órakor lépnek pályára.

A magyar televízió „természetesen” most sem közvetít, így, aki nem fizetett elő a MindigO Eurobasket csomagjára, nem láthatja, a tudósításban tehát ránk kell hagyatkoznia. Igyekszünk ennek megfelelni.

Kedvcsinálónak ideteszünk két összefoglalót. Az egyik a Falco Murcia elleni álomszerű győzelmét mutatja, a másik a Bursa hosszabbításos vereségét a Strasbourg ellen, csak, hogy „be tudják lőni” az ellenfelet, amely ellen a szombathelyi csapatnak helyt kell állnia. Nem lesz egyszerű, de nem is lehetetlen, meglátjuk.

Viszlát holnap este, a tudósítással.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!