Végig vezetve verte meg BL meccsen a Falco a Murciát

Még csak nagyon izgulni sem kellett, ez egy lépés a továbbjutás felé.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – UCAM Murcia 104-94 (32-19, 29-30, 21-23, 22-22)

Bajnokok Ligája, A-csoport, 2. forduló

Aréna Savaria, Szombathely

V.: B. Krejic (szlovén), M. Proc (lengyel), I. Mitrovski (északmacedón)

Falco: Pot 14, Cowels 9/6, Brown 18/9, Tiby 4, Keller 16/6. Csere: Barac 14/3, Krivacevic -, Perl 29, Kovács B. -.

Murcia: Davis 14, Trice 17/6, Rojas 2, Diop 6, Luther 2. Csere: McFadden 14/9, Pustovyi 15, Bellas 4/3, Jelinek -, Klavzar -, Radovic 13, Sakho 7.

A spanyol UCAM Murcia látogatott az Aréna Savariába a Bajnokok Ligája A-csoportjának második fordulójában. A házigazda Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a Strasbourg elleni hárompontos vereséggel kezdte a sorozatot, míg a Murcia ugyanilyen különbséggel verte a Bursát.

Falco- UCAM Murcia  2022 BL
Pot remekül irányított
Mészáros D. Zsolt

Diop közelijét Keller triplája követte, majd ismét Diop villant. Pot kettest, Cowels hármast jegyzett, azonnal visszavette a vezetést a Falco (8-4). Pot mindkét büntetőjét bedobta, majd Brown zsákolt, de Trice triplája felezte a különbséget (12-9). Keller jó védekezését Barac-kettes követte, majd Cowels jelentkezett egy újabb trojkával (18-10) – időt kértek a vendégek. Keller és Cowels összjátéka hozta a következő Falco-pontokat, aztán Barac tett helyre két büntetőt, amivel már megvolt a közte tíz (24-14). Nem tudott közelebb férkőzni a Murcia, Keller akciójával majd büntetőivel már tíz fölött volt a különbség (30-17). Perl kettese zárta az első tíz percet (32-19).

Falco- UCAM Murcia  2022 BL
Barac ott folytatta, ahol Strasbourgban abbahagyta
Mészáros D. Zsolt

Perl folytatta, McFadden triplája faragott az immár 15 pontos Falco-fórból, majd kicsivel később Perl gól jó plusz büntető-akciója és Barac kettese már plusz 16-ot ért a hazaiaknak (39-23). Közelebb jött a Murcia, de Pot találata megálljt parancsolt a tíz pontra zárkózó vendégeknek (43-30). McFadden is kintről talált be, időkéréssel reagált a hazai kispad. Tíznél közelebb nem engedte ellenfelét a Falco, Brown hármasát pedig már a spanyolok időkérése követte (48-35). Brown ismét dobott egy hármast, de a folytatásban majdnem minden Falco-pontra ugyanannyi volt a Murcia-válasz, így 61-49-nél zárult a félidő.

Falco- UCAM Murcia  2022 BL
Keller kívülről is veszélyes volt
Mészáros D. Zsolt

Keller triplája ült, majd az imént még asszisztot jegyző Pot befejezővé lépett elő – egy duplával (66-51). Falco-pontokra volt spanyol válasz, de tartotta tizenötös előnyét a magyar bajnok – Brown például a vonalról célzott jól (72-57). Perl talált be közelről, majd Keller tette vissza saját támadó-lepattanóját (76-59). Öt spanyol pont érkezett, Tiby két jó büntetője törte meg a vendégek futását. Brown távolija ismét a gyűrűben landolt (81-66), de visszajöttek tízre a spanyolok a negyed végére (82-72).

Falco- UCAM Murcia  2022 BL
Brown is megszórta magát
Mészáros D. Zsolt

Az addig legtöbb pontot szerző Falco-játékos, Keller passzából Perl volt eredményes, aki ezzel át is vette az első helyet a képzeletbeli házi dobóversenyben. Bellas egy büntetőt dobott be a másik oldalon, aztán ismét Perl villant, majd egy büntetője is talált. Keller-blokk, a fordulásból Perl passzából egy Barac-tripla – elkapta a fonalat a Falco (90-75). A negyed közepén hazai időkérés szakította meg a játékot: Pot büntetőin kívül most nem ültek a hazai dobások, míg a Murcia már a tízpontos határt közelítette. Davis kettesével lett egyszámjegyű a különbség, de Perl is akcióból volt eredményes, majd McFadden kettesére is ő válaszolt (96-85). Technikait fújtak a vendégekre, Perl bedobta a büntetőt, majd Radoviccsal váltott kosarat. Plusz tíznél kissé megtorpantak a hazaiak, nem akart beesni a századik pont, Radovic büntetőivel ráadásul már tízen belül volt a Murcia (99-91). A vendég triplák lejöttek, de Browné sem talált, azonban Trice akcióból tudott eredményes lenni – 99-93-nál időt kért a Falco-szakvezetés. McFadden labdát szerzett, de a távoli kísérlet ezúttal sem talált célt – Keller büntetői sem. Sakho is csak egyet dobott be, Brown viszont kettőt – a 100. és 101. Falco-pontok voltak ezek, majd a következőt is ő jegyezte. Perlé lett a zárás: 104-94-re nyert a Falco - tudósít a BB1.hu.

Nézegesse a képre kattintva galériánkat.

Falco- UCAM Murcia  2022 BL
Perl magasan a mezőnylegjobbja volt
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!