Csúszva-mászva győzött a Falco Debrecenben

Tiby volt a meccs hőse menet közben és a végén is. Az ő triplájával nyert a csapat.

DEAC - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 69-71 (26-21, 20-14, 13-21, 10-15)

Bajnokság, 5. forduló

Debrecen, Oláh Gábor utcai sportcsarnok

Jv.: Cziffra Csaba Zsolt, Nagy Viktor, Ádám József (Bogárdi János)

DEAC: Scott 11, Gumbs 7/3, Drenovac 14, Gáspár 4, Taylor 9. Csere: Tóth 10, Polyák 11/9, Neuwirth B -, Balázsi -, Mócsán 3/3.

Falco: Pot 10, Kovács B. -, Brown 3/3, Tiby 18/15, Keller Á. 7. Csere: Cowels 14/12, Verasztó -, Perl 8, Barac 9, Sövegjártó 2.

Jimmy Taylor erőszakosan szedett támadólepattanót, majd megszerezte a DEAC-nak a vezetést és mérkőzés első pontjait, ezekután a gólpasszából Gáspár dobott egy ziccert. Pot volt a vendégektől az első aki feliratkozott a táblára, Gumbs egy triplával tette ezt meg (7-2). Keller csak egy büntetőt dobott be, Taylor fordulásból szerzett kosarat a festékből. Tiby gyönyörű hármast zúdított be, majd Keller és Scott váltott kosarat. Drenovac is megszerezte első pontjait egy betörés után, Scott pedig egy fadeaway középtávolival hét pontos előnyhöz juttatta csapatát. Pot sietett a Szombathely segítségére megint, Drenovac azonban újra feltörte a vendég védelmet (17-10). Perl szokásosan a padról jött, és rögtön egy jó dobással vetette észre magát, Tóth Ádám ugyan így járt. A debreceni támadójáték elképesztően működött az első negyedben, Polyák kettesével és triplájával már elérték a 24 pontot, míg a Falco Barac és Keller kosaraival kompenzált. Az utolsó másfél percet Perl kezdte meg, Tóth válaszolt. Az utolsó percben Barac pontjaival közeledett a Szombathely. 26-21.

Gumbs kezdte meg a pontgyártást a második negyedben, majd Drenovac köszönt be, jött is Milos Konakov időkérése. Scott kettő plusz egyével 10 pont fölé nőtt a különbség (33-21). Gumbs tett vissza egy támadólepattanót, majd Drenovac gyorsindítás után talált be (37-21). Tiby egy büntetőtt vágott csak be, Cowells viszont egy hármast, David Dedek azonnal időt is kért. Cowells a megszakítás után ott folytatta, ahol abbahagyta, majd Scott törte meg a vendég futást. Gáspár 4-re növelte pontjai számát, majd Sövegjártó értékesített egy könnyű ziccert (41-29). Tiby kinti dobásával 10 alá is benézett a Falco, Polyák azonban visszadobta a triplát. Az utolsó percbe Taylor zsákolásával lépett be a mérkőzés, Tiby megint távolról volt eredményes, mely a félidő utolsó sikeres dobása volt. 46-35.

Tiby, a hős
Mészáros D. Zsolt

Tibyt nem zavarta meg a nagyszünet, kosarával megint egyszámjegyű volt a differencia, de csak addig, míg Scott be nem talált. Érkezett Pot, Taylor csak 1/2-t dobott a vonalról. Az első négy percben mindössze hét pontot szedtek össze a csapatot, mindkét oldal rengeteg hibával játszott. Cowells hétre hozta fel a Falcót, majd Brown is szerzett három pontot. A DEAC teljesen összeesett a második félidő elején, Perl egy labdán belülre hozta a Szombathelyt, David Dedek időt is kért azonnal. Keller kiegyenlített, Drenovac büntetőkkel próbálta oltani a tüzet (51-49). Cowells egészen elképesztően dobott, Drenovac kosaraival visszavette a vezetést a Debrecen. Az utolsó másfél percben Barac és Pot 2-2, Tóth pedig 4 pontot szerzett, így minimális előnye maradt a házigazdáknak. 59-56.

A záró etapot Barac indította el, Mócsán egy hármassal jelentkezett, Tóth pedig hat pontos előnyhöz juttatta a DEAC-ot. Polyák sportszerűtlen szabálytalanságából négy pontot szerzett a Falco, de ebből hármat visszadobott a magyar játékos (67-62). Érkezett ismét Cowells szokásos hármasa, majd hosszú kosárcsend után Taylor dobott be két büntetőt. Tiby fontos triplát zúdított be, de annak ellenére, hogy a Falconak rengeteg lehetősége volt átvenni a vezetést – ahogy a DEAC-nak eldönteni a mérkőzést-, ez az utolsó másodpercekig nem történt meg. 8 másodperccel a vége előtt a szombathelyiek hosszú videózás után megkapták a labdát, Tiby pedig elképesztően üresen maradt a sarokban, és kegyetlen módon megbüntette ezért a Debrecent. A Falco így negyedik győzelmét aratta a szezonban, a DEAC mérlege 1-3-ra módosult. 69-71 -tudósít a BB1.hu.

Falco-Debrecen lőlap, Falco
Nyugat.hu

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!