Hármas idegenbeli – köztük egy BL meccs – szériába kezd szerdán a Falco

A bajnok első útja Sopronba vezet.
-----

A Kaposvár elleni botlást hamar feledtetve nagyszerű hetet tudhat maga mögött a Falco, amelyben először a BL-ben a spanyol UCAM Muricát Végig vezetve verte meg BL meccsen a Falco a Murciát 2022. October 12. 20:28 , majd bajnoki meccsen a Nyíregyházát A Falco ott folytatta, ahol szerdán abbahagyta 2022. October 15. 19:56 verte úgy, hogy mindkét csapatnak száz pont fölött dobott. Ez mutatja, hogy a csapat a kezdeti bizonytalanság után kezd összeállni, bár még mindig nincs egészen készen.

Pot szemére most is szükség lesz
Mészáros D. Zsolt

Ezek után kezdődik szerdán a nagy utazgatás, amikort először Sopronba, szombaton Debrecenbe, majd jövő hét szerdán Törökországba utazik a csapat azzal a ki nem mondott, de tudott igénnyel, hogy mindhárom meccsen nyernie kell. A debreceni és a Tofas Bursa elleni meccsekről majd a maga idején szólunk, most a holnapi soproni összecsapás az érdekesebb.

Legjobb a legautentikusabbaktól, a két edzőtől megtudni, mit várnak:

Kosztasz Flevarakisz, Sopron KC : “Nagyon jó hetet zárt a Falco, a nemzetközi porondon egy kiváló spanyol együttes otthonában ért el bravúrt, majd szombaton 100 pont fölé jutva verte a Nyíregyházát. Annak ellenére, hogy a keretük jelentősen átalakult, továbbra is nagyon erős csapatuk van. Az edzőt és filozófiáját a korábbi évek sikercsapatából a csapatnál maradó Keller és Perl jól ismerik, az új játékosok pedig könnyen beilleszkedtek a rendszerbe. Ahhoz, hogy legyen esélyünk egy újabb bravúrra, a hagyományosan remek hangulatú Sopron-Falco meccsen a játékosok lelátóról történő buzdítása, támogatása mellett leginkább a szervezett, jó védekezésre lesz szükség. Meg kell próbálnunk lassítani a Falco játékát, nem szabad engednünk, hogy könnyű kosarakat szerezzenek.”

Vezénylés
Mészáros D. Zsolt

Milos Konakov, Falco-Vulcano Energia KC Szombathely : “Mindössze a negyedik mérkőzésnél járunk, továbbra is nehéz megmondani, hogy mit lehet várni az ellenfelünktől, a saját csapatomat sem ismertem még ki teljesen. Jó csapat a Sopron ez biztos, pláne hazai pályán erősek, nekünk folytatnunk kell azt, amit az előző két mérkőzésen elkezdtünk. Nyilván kiemelkedő, hogy a Sopron pontjainak 78%-át a légiósaik szerezték, de nem csak rájuk kell koncentrálnunk, ahogy azt a DEAC is megtapasztalta. Negyven percen át tartó koncentrációra lesz szükségünk ahhoz, hogy nyerjünk Sopronban.”

A meccs holnap (szerda) este hét órakor kezdődik Sopronban, amint lefújják, jövünk az eredménnyel és a tudósítással. Addig is azonban nézzék meg kedvcsinálónak a Nyíregyháza elleni meccs összefoglalóját.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!