Szerdán Murciában kell BL meccset nyernie a Falcónak

Az Arénában sikerült győzni, tíz ponttal volt jobb a magyar bajnok a spanyoloknál.

Szerda este fél kilenckor az UCAM Murcia ellen kezdi meg a Falco BL csoportjának második körét, idegenben. A spanyol csapatot október elején az Arénában meglehetősen simán verték Végig vezetve verte meg BL meccsen a Falco a Murciát 2022. October 12. 20:28 a szombathelyiek, parádés első félidőt produkálva, amelyben nem kevesebb, mint 61 pontot dobtak. Amióta a BL-ben szerepel a csapat, ez az első félidő, de kiváltképp az első negyed (32:19) volt a legjobb teljesítmény, amivel ezt a szerdai, idegenbeli meccset is meg lehetne nyerni.

Nem lehet azonban mindig olyan ihletett formában kosárlabdázni, amiről az idei két másik meccs eredménye is tanúskodik. Szoros (81:78) vereség Strasbourgban, Közel állt a bravúrhoz a Falco Strasbourgban 2022. October 05. 22:03 és egy vastagabb (90:63) Bursában. Falco: a Bursa nem a Debrecen, hogy pocsék játékkal győzni lehetne ellene 2022. October 26. 19:46 Az első kör után azonban az is kijelenthető: ez szinte mindegy is, hiszen a csoportban eddig minden csapat megnyerte a hazai meccsét, következésképp idegenben egyik sem győzött. Az kerül tehát lépéselőnybe a továbbjutás szempontjából, aki nyerni tud idegenben.

Falco- UCAM Murcia 2022 BL
Mészáros D. Zsolt

A Falco ezzel a meccsel letudja idegenbeli kötelezettségeit, és mint a hazai eredmény is mutatja, a Murciát megverni nem lehetetlen. Ha az utána következő két hazai meccsét (Bursa, Strasbourg) hozná a csapat, a továbbjutás is meglenne. Azok is nehezek lesznek, de ez a most következő talán még nehezebb. Nem a tudásbéli, hanem környezeti okok miatt, a Falco – néhány kivételtől eltekintve – idegenben teljesen más arcát mutatja, mint hazai pályán.

Mint ismeretes, három hét válogatott-szünet is volt, ami után újra formába kell lendülni, amihez az egy Kecskemét Magabiztosan nyert a Falco Kecskeméten 2022. November 18. 20:04 elleni bajnoki nem biztos, hogy elég. Mint emlékezhetünk, Bursába is egy Debrecen elleni idegenbeli győzelem után utazott a csapat, ahol egy negyed kellett, hogy felvegye a BL ritmusát, azon az egy negyeden viszont el is ment az egész meccs.

Holnap este jövünk a tudósítással, addig nézzék meg, hogy lehet megverni a Murciát. Itt a szombathelyi meccs összefoglalója.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!