Falco: a Bursa nem a Debrecen, hogy pocsék játékkal győzni lehetne ellene

Egy csúfos első negyed után nem maradt esély, ez a Falco nem az a Falco volt.

Tofas Bursa – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 90-63 (28-8, 21-16, 21-17, 20-22)

Bajnokok Ligája, A-csoport, 3. forduló

Tofas Nilüfer Spor Salonu, Bursa

V.: Y. Rosso (francia), F. Calatrava (spanyol), C. Straube (német)

Tofas: Gray 14/6, Ugurlu 9/3, Milaknis 13/12, Braimoh 4, Toure 23. Csere: Ennis 5, Kurtuldum 2, Tanisan 6/6, Thompson 10/3, Williams 4, Akdamar -.

Falco: Pot 7, Cowels 20/18, Brown 6, Tiby 3, Keller 4. Csere: Perl 14, Barac 5, Kovács B. 4, Verasztó -, Sövegjártó -.

A két kör után még nyeretlen Tofas Bursa vendége volt a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a Bajnokok Ligája-csoportkör harmadik fordulójában.

Brown meccset nyitó duplájára egy távoli találat érkezett válaszul, majd megléptek a hazaiak: Gray hármasával már 10-4 állt az eredményjelzőn. A következő percek sem a Falcóról szóltak, négy minutum elteltével, 15-4-nél időt is kért a magyar kispad – Perl törte meg a pontcsendet. Azonban a törökök maradtak lendületben: 23-8-nál már tizenöttel is vezettek. Sok Falco-kísérlet lejött a gyűrőről, a hárompontosok kivétel nélkül kimaradtak, míg a házigazda 3/4-es mutatóval állt ugyanebben a statisztikában ekkor. Perl és Brown is kintről próbálkozott, sikertelenül. Tofas-büntetők zárták az első negyedet: Toure egyet dobott be, 28-8 lett ezzel az első tíz perc eredménye.

Az első etap utolsó négy percét dobott pont nélkül zárta a Falco, a másodikban 12 másodpercre volt szüksége, hogy megtörje ezt a pontcsendet – Cowels triplája akadt be. Egy percre rá Barac faragott még kettőt a hátrányból, de a Tofas-pontok is megérkeztek (35-13). Ismét a Falco kért időt, 37-15 volt ekkor az állás, majd újra Cowels célzott jól távolról – kétszer is! A hazaiak is többet hibáztak, de Toure nem rontotta el a ziccerét. A félidő hajrájába érve Milaknis egymás után süllyesztett el két hármast, 47-23-ra módosítva ezzel az állást. Még egy támadópattanót is visszatettek a hazaiak, 49-24-gyel zárult az első húsz perc.

Tofas Bursa - Falco
chamiponsleague.basketball

A második félidő első kosarát a Tofas jegyezte, majd a másodikat is – Ennis ráadásul faulttal együtt dobta be, így értékesített büntetőjével meglett a közte harminc (54-24). A folytatásban át is lépte a különbség a harminc pontot: a Falco igyekezett ezen határon belül maradni, de a házigazdák sem vettek vissza a tempóból. Majdnem minden magyar pontra volt török válasz: 70-41-nél fordultak az utolsó negyedre a csapatok.

Becsületből ment előre a Falco, amely Cowels triplájával és Pot két büntetőjével nyitotta a negyedik negyedet, de Toure is zsákolt egyet. A nagy különbség miatt a lényegi kérdések ekkorra már eldőltek, de próbált közelebb férkőzni ellenfeléhez a Falco – 74-50-nél már közelebb volt a mínusz húszhoz, mint a mínusz harminchoz. Azonban amikor kellett, a Tofas is rákapcsolt, és 90-63-as különbséggel nyerte meg a találkozót- tudósít a BB1.hu.

Tofas Bursa - Falco
championsleague.basketball
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!