Magabiztosan nyert a Falco Kecskeméten

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - Falco Vulcano Energia KC Szombathely 85-95 (15-14, 22-30, 19-23, 29-28)

Bajnokság, 7. forduló

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok

Papp Péter, Mészáros Balázs dr., Frányó Péter (Dernei Gábor)

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Townes 13, Klobucar 13/3, Ivkovic -, Dramicanin 6, ,Karahodzsics 10. Cserék: Boriszov 22/12 ,Kucsera 12/6, Wittmann 9/6, Fazekas -.

Falco Vulcano Energia KC Szombathely: Pot 17/3, Kovács B. 20/9, Brown 10/3, Tiby 4, Keller Á. 6. Cserék: Cowels 18/15, Sövegjártó -, Perl 10/3, Barac 8, Krivacevic 2.

Jól kezdték a mérkőzést a vendégek, Pot és Kovács is kosarat szerzett. Townes szerezte a hazaiak első kosarát, de Pot ismét betalált. Kovács is dobott egy triplát, így három percet követően már 10-2-re vezettek a szombathelyiek. Tíz volt közte, amikor Forray Gábor időt kért. Kucsera hármasával folytatódott a mérkőzés, majd Keller süllyesztett el egy tempót. Ezt követően azonban a kecskemétiek percei következtek, nagyon elkapták a ritmust. “Megérkeztek” Boriszov és Karahodzsics pontjai is. 15-14.

Barac, Boriszov és Pot is betalált a második negyed első percében. Visszavették a vezetést a vasiak. Townes szerzett kosarat a hazaiknál, élesen jött ki erre a negyedre mindkét csapat. 24-22, majd 28-25 is volt az eredményjelzőn. A Kecskemét kézben tartotta a mérkőzést, ebben a periódusban jobban kosaraztak, mint a vendégek. Harcos, kemény mérkőzést láthatott a publikum. Keller és Pot kosaraival vette vissza a vezetést a Falco a negyed közepén. 28-30. A folytatásban Wittmann dobott egy hármast, a másik oldalon Tiby szerezte meg első pontjait. Klobucar büntetőzött jól, de nagyon sok volt a hiba játékrész utolsó perceiben. A hazaiak súlyos árat fizettek a hajrában bekövetkező rövidzárlatért, Cowels két triplát dobott, de betalált Kovács is. 37-44.

Kosarak mindkét oldalon, eseménydúsan kezdődött a második félidő. A KTE sok energiát mozgósított, hogy zárkózzon, de minden hazai kosárra érkezett válasz. Boriszov dobott egy hármat, amivel hat pontra hozta fel csapatát. Dramicanin büntetői is ültek. Hosszú gólcsend következett, majd Barac dobta be egyik büntetőjét. A negyed közepén 46-51 volt az eredményjelzőn. Cowels dobta be negyedik tripláját is. Klobucar és Brown dobása is behullott. Cowels újabb triplája azt jelentette, hogy már tizenkettő volt közte. Időt kértek a hazaiak. A folytatásban 54-64 és 56-64 is volt a táblán, állandósult a Falco fölénye. 57-67.

Townes kosarával indult az utolsó negyed, amire a jól játszó Kovács válaszolt. A Falco őrizte tíz pont körüli előnyét, a címvédő a Kecskemét minden felzárkózási kísérletét visszaverte. 60-73-as eredménynél időt kértek a hazaiak. Cowels és Kovács is betalált, eldőlni látszott a mérkőzés. Négy perccel a mérkőzés vége előtt 70-81 volt az eredményjelzőn. Perl és Brown is kosarat dobott, egyre nagyobb fölényben volt a Falco. A hazaiak a hajrában sem adták fel, de nem tudták nehézzé tenni a Falco fölényét. 85-95 - tudósít a BB1.hu.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!