Szerdán az Arénában a Honvéd ellen búcsúztatja az évet a Falco

Elkezdődik a bajnokság második felvonása.

Múlt héten a Strasbourg elleni magabiztos győzelemmel Alaposan visszavágott a Falco a Strasbourgnak 2022. December 21. 20:07 búcsúzott az idei BL szerepléstől a Falco. Nem sikerült a tavalyi bravúr, a legjobb tizenhat közé kerülés, ami csak hajszálon múlt, ezért maradt hiányérzet a szurkolókban, akik viszont az elkövetkezendőkben a bajnokságban vigasztalódhatnak.

Ebben azonban – a hazai pontvadászatban - nagyon jól áll a csapat. A félidőben tizenhárom meccs után tizenkét győzelemmel és egy vereséggel vezetik a tabellát. Ez lehetne tizenhárom győzelem is, ha még októberben hazai pályán nem szenvednek váratlan – és szinte szenzációnak ható – vereséget a Kaposvártól Ez a forduló meglepetése: kikapott itthon a Falco 2022. October 08. 20:09 .

Egy jó Perlre nagy szükség van
Mészáros D. Zsolt

Ezt a kudarcot azóta sem tudja megmagyarázni senki. Egy oka lehet, a somogyiak hatvan százalékkal tripláztak, ami az álom kategória, de nekik sikerült. A Falco pedig azt az álmos arcát mutatta, mint ezen az őszön többször is, de remélhetőleg az ünnepek alatt kipihenték magukat, és az is a reményeink között szerepel, hogy nem ették túl magukat bejglivel.

A viccet félretéve – ugyan eddig is, de most már hatványozottan – minden egyes meccsnek jelentősége van. Az idei bajnokságban ugyanis nem lesz az eddig megszokott úgynevezett középszakasz, azaz, még tizenhárom meccs, és kezdődik a rájátszás, amit a pályaelőny miatt nem ártana az élről kezdeni, de ne szaladjunk ennyire előre.

Kosárlabda bajnokság, tabella
Nyugat.hu

Jelenleg, ahogyan a tabella is mutatja, a legnagyobb riválisok közül a Szolnok A Szolnok ellen javította a bursai fiaskót a Falco 2022. October 30. 21:06 ellen egy, az Albával A harmadik negyedben verte meg a Falco az Albát 2022. December 14. 19:53 szemben három győzelem előnnyel áll a csapat, mindkettőt hazai pályán verte, míg a negyedik Sopront idegenben. A Körmend jelenlegi állapotában nem úgy néz ki, hogy bajnokesélyes volna, más kihívót – a Falco a címvédő, ezt el ne feledjük – nem látszik a mezőnyben.

A szerdai, Honvéd elleni meccsről annyit, hogy szurkolói szlenggel élve ez országos egyes, de mint tudjuk, mindig a kötelező győzelmek a legnehezebbek, ahogyan ez az októberi, budapesti összecsapáson is megmutatkozott. Minden azon múlik azonban, a Falco mennyire pörög fel, rosszabb nézőpontból: mennyire veszi komolyan a meccset, mert az eddigi bajnokikon erősen úgy látszott, mindig annyit ad ki magából a csapat, amennyi a győzelemhez szükséges. Most viszont a BL kiesés miatt már nincs miért spórolni az erővel.

A szurkolók is kellenek a sikerhez.
Mészáros D. Zsolt

Ha úgy játszik a Falco, mint például a Murcia elleni első, vagy a Strasbourg elleni második félidőben, akkor nincs az a magyar csapat - legyen az a Szolnok, az Alba vagy akárki – amelyik meg tudná állítani, de ahogy a Kaposvár elleni fiaskó is mutatja, nem elég a gatyát kiküldeni a pályára, ott is kell lenni testben és lélekben, azaz tudásban és hozzáálásban is.

Karácsony után és szilveszter előtt játszani nehéz. Tudja ezt mindenki, és aki soha nem sportolt, az is el tudja képzelni. Éppen ezért kell kimenni a meccsre, hogy a csapat érezze a törődést és a szeretetet, és ahogyan azt eddig is tapasztaltuk, meg fogják hálálni. Jó Játékkal és győzelemmel, és akkor a szurkolók milyen vidáman várhatják az új évet, és a következő meccset, ami majd január hetedikén lesz, de az még messze van

.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!