Alaposan visszavágott a Falco a Strasbourgnak

Tétje ugyan nem volt, de így is megsüvegelendő teljesítmény.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - SIG Strasbourg 89-71 (24-23, 18-19, 28-10, 19-18)

Bajnokok Ligája 6. forduló

Szombathely, Aréna Savaria

Zapolski, Yalman, Manheim

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: Pot 14/3, Cowels 12/12, Brown 5/3, Tiby 11/3, Keller 6. Cserék: Perl 17, Verasztó -, Sövegjártó -, Barac 17/3, Krivacevic 7 , Kovács B. -, Takács Zs. -.

SIG Strasbourg: Berzins 13/9, Keene 3, Kurucs 14/6, Cavalière 8, Lansdowne 10/3. Cserék: Massa 4, Pietrus 4, Beaufort 12/6, Belle 2, Maille -, Correa -, Ilvovszkij 1.

A fontos kérdések már korábban eldőltek a Bajnokok Ligája A csoportjában, a magyar bajnok Falco-Vulcano Energia KC Szombathely nem jutott tovább az egyik legnehezebb négyesből, így a listavezető SIG Strasbourg elleni mérkőzésen a sorozat szép lezárása lehetett az egyetlen célja Milos Konakov csapatának.

Falco KC - Sig Strasbourg BL 2022
Krivacevic is odatette magát
Mészáros D. Zsolt

A vendégek kezdték jobban a találkozót. Potyogtak a hármasok a szombathelyi gyűrűbe, a Falco gyakorlatilag az öltözőben maradt. 3-11 volt a táblán, amikor Pot dobott be két büntetőt, de Berzins azonnal triplával válaszolt rá. A vasiak ezt követően megrázták magukat, jó játékkal zárkóztak. Pot és Cowels is betalált. Folyamatosan javult a teljesítménye a magyar csapatnak, három perccel a negyed vége előtt három pontra olvadt a Strasbourg előnye. Az első tíz perc végén pedig még jobban festett az eredményjelző. 24-23.

Falco KC - Sig Strasbourg BL 2022
Cowels ezúttal négy hármast szórt
Mészáros D. Zsolt

A második negyedet is a franciák kezdték jobban, Kurucs jól dobott, míg hazai oldalon sok volt hiba. Krivacevic szállt be jól a mérkőzésbe, két duplát is dobott fél percen belül. Perl duplájával vette vissza a vezetést a Falco, majd Keller is betalált. Cavalière szerzett hosszú idő után pontot a vendégeknek, de Brown duplájával továbbra is a sárga-feketéknél maradt az előny. 36-35, majd 38-37 is volt a táblán. Három perc volt ekkor a nagyszünetig. 42-42 lett a negyed vége.

Falco KC - Sig Strasbourg BL 2022
Barac feltámadt
Mészáros D. Zsolt

Lansdowne duplájával és Cowels két triplájával indult a második félidő. Pot is betalált, így 55-44-re vezetett a magyar csapat. Tiby hármasa után pedig már időt is kért a Strasbourg. Perl büntetőivel nyílt tíz fölé az olló. A negyed közepén 57-50 volt az eredményjelzőn. A Falco nagyon jól játszott, Cowels és Barac is nagyon sokat tett a közösbe, 62-52-es állással fordultak a csapatok ennek a tíz percnek a hajrájára. Brown dobott egy hármast, tovább nyílt az olló a két csapat között. 70-52.

Falco KC - Sig Strasbourg BL 2022
Tiby: dupla-dupla
Mészáros D. Zsolt

Beaufort triplájával indult az utolsó negyed, hazai oldalon Keller talált be. Maradt a magabiztos Falco vezetés, annak ellenére, hogy ebben a periódusban a sárga-feketék is sokat hibáztak. Perl szerzett fontos kosarat. Remekül kosarazott a magyar bajnok, jó játékkal kompenzálták a franciák brutális fizikai fölényét. 78-60 volt a táblán a negyed közepén, gyakorlatilag minden fontos kérdés eldőlt. A szombathelyiek remek napot fogtak ki, nagy győzelemmel búcsúztak a sorozat idei kiírásától. 89-71 - tudósít a BB1.hu. A képre kattintva megnézheti galériánkat.

Falco KC - Sig Strasbourg BL 2022
Keller ma irányítói erényeket csillogtatott
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!