Ez a forduló meglepetése: kikapott itthon a Falco

Álmos kezdés után nem tudtak mit kezdeni a vérszemet kapott Kaposvárral.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Kometa Kaposvári KK 79-84 (18-24, 22-22, 18-17, 21-21)

Bajnokság, 2. forduló

Szombathely, Arena Savaria

V.: Papp Péter, Goda László, Jakab László Imre

Falco: Pot 4, Cowels 8/6, Kovács 2, Barac 10, Keller 15/3. Cserék: Perl 19/6, Brown 9/3, Verasztó -, Sövegjártó -, Tiby 12/9.

Kaposvár: Aris 17/9, Puska 3/3, Griffin 19/9, Gabric 8/6, Hughes 11. Cserék: Krnjajski 12, Paár -, Bogdán -, Hendlein 8/3, Csorvási 6.

Egy-egy elhibázott lehetőség után Gabric triplája nyitotta a mérkőzést, Pot válaszolt egy ziccerrel (2-3). Aris vitt végig egy gyorsindítást, majd Griffin is hasonlóképp járt el (2-7). Nem sokra rá Puska is a helyére küldött egy sarokhármast, jobban kezdtek a somogyiak, míg a túloldalontöbb labdát is elszórakozott a Falco, időt kért Milos Konakov (2-10). Aris bravúros kosarat dobott, ráadásul oda is ütöttek neki, kétszámjegyű lett a kaposváriak előnye (2-13). Kovács törte meg a hosszúra nyúlt hazai gólcsendet, ezzel pedig kezdett lendületbe jönni a Szombathely, Ivan Rudez is időt kért Keller zsákolása után (7-13). Perl is megszerezte az első pontját, de a túloldalon Krnjajski remekül vette észre Gabricot, Aris palánkos hármasával pedig megint meg lett közte a tíz (8-18). Tiby teljesen üresen próbálkozhatott a sarokból, nem is hibázott. Bár az első játékrész végére rendezni tudta a sorait a rosszul kezdő Falco, a Kaposvár jól őrizte a kidolgozott előnyét. 18-24.

Falco kosárlabda
Tiby jól kezdett, aztán elszürkült
Mészáros D. Zsolt

Hendlein tett vissza egy támadólepattanót, Tiby révén jött a válasz, ráadásul Barac is betalált. Ennél közelebb nem tudtak egyelőre férkőzni a sárga-feketék, Griffin egy trojkát szerzett. Két gyors Falco-kosárral folytatódott a meccs, időt is kért Ivan Rudez, hiszen feljöttek háromra a hazaiak (26-29). Aris hármasa jókor jött a vendégeknek, Barac büntetőzött jól a hazaiaknál. Aris kezdett belelendülni, újabb triplát dobott, majd Gabric is beleállt egybe, megint meglett a közte tíz (28-38). Brown csinálta meg magának a helyzetet és Pot is eredményes volt (32-38). Tiby újabb távolit küldött a helyére, majd Aris büntetőzhetett egy szombathelyi technikait követően. Csorvási is feliratkozott a pontszerzők közé, míg a túloldalon Perl vágott be egy triplát (38-41). Csorvási újabb kosarat értékesített, majd Perl harcolt ki egy sportszerűtlent – ezzel Gabricnak véget is ért a találkozó (40-43). A vendégek azonban akárhányszor szorult helyzetbe kerültek volna, mindig jött valaki, aki előlépett, így kaposvári vezetéssel zárult az első félidő. 40-46.

Falco kosárlabda
Perl is sokat bizonytalankodott
Mészáros D. Zsolt

A fordulás után Keller talált be, majd Hughes közelijére Cowels triplája érkezett (45-48). Griffin is jól állt bele egy távoliba, de Cowels erre is válaszolt (48-51). Keller egy gyönyörű összjáték végén húzta a gyűrűbe a labdát, majd Hughes büntetőzött. Felváltva jöttek a kosarak, de egyre közelebb férkőzött a Falco, de a fordítás egyelőre nem jött össze (52-55). hughes már a negyedik blokkját osztotta ki, ebből pedig Griffin küldött a helyére egy hármast, Barac válaszolt egy kettessel (54-58). Hendlein bravúros távolit dobott, erre is Barac közelije érkezett a túloldalon. Keller újabb zsákolásával jött közelebb megint a Szombathely, ám Aris jókor lépett elő (58-63). A játékrész vége előtt mindkét oldalra becsúszott egy-egy hiba, továbbra is előnyben volt a KKK. 58-63.

Falco kosárlabda
Pot fásultan mozgott
Mészáros D. Zsolt

Keller 2+1-es akciójával indult a záró etap, majd a válogatott center egy triplát is bedobott, a találkozón először átvette a vezetést a Szombathely (64-63). Krnjajski azonnal válaszolni tudott, ráadásul Griffin is befejezett egy gyorsindítást (64-67). Griffinnek ütöttek oda, ő pedig nem hibázott a vonal mögül, megint hattal ment a Kaposvár, majd Hughes is hozzátett egy duplát, időt kért Milos Konakov (64-72). Aris osztotta le Hendleinnek a labdát, ezzel pedig újra meglett a közte tíz. Perl csent labdát és ziccerezett, de a Kaposvár okosan és hosszan játszott már, a támadás végén pedig Hughes büntetőzhetett. Ezúttal is minden hazai próbálkozásra válaszolni tudtak a vendégek, akik innen már nem engedték ki a kezükből a győzelmet. A Kometa Kaposvári KK Szombathelyen szerezte meg az első győzelmét a szezonban. 79-84 - tudósít a BB1.hu.Bánatában nézze meg a galériánkat a képre kattintva.

Falco kosárlabda
Pedig a küzdésre nem lehetett panasz.
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!