A Szolnok ellen javította a bursai fiaskót a Falco

Jó kezdés után egy rövidzárlat, majd megrázta magát a bajnok.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Szolnoki Olajbányász 83-71 (25-15, 12-27, 25-15, 21-14)

Bajnokság, 6. forduló

Szombathely, Aréna Savaria

Jv.: Praksch Péter Árpád, Kapitány Gellért, Farkas Gábor (Téczely Tamás)

Falco: Pot 9/3, Brown 14/3, Kovács B. -, Tiby 8/6, Keller Á. 6. Csere: Perl 25/3, Barac 16, Cowels 2, Sövegjártó 3.

Szolnok: Durham 15/6, Lukács 6, Barnes 4, Williamson 8, Szubotics 18/3. Csere: Gavin 13/9, Révész 3, Rudner 2, Pongó Ma. -, Sebők 2.

Tiby zsákolásával vette kezdetét a mérkőzés, majd Durham egyenlített büntetőkből. Pot vette vissza a vezetést a szombathelyieknek egy betörésből, Keller pedig egy közelivel növelte tovább csapata előnyét. Az ötödik percben Perl középtávolija után 12-6 után állt az eredményjelzőn, szolnoki részről pedig Szubotics válaszolt egy triplából. Hiába próbálkoztak a vendégek, a hazaiak minden próbálkozást visszavertek, és magabiztos vezetéssel zárták a játékrészt (25-15).

Falco - Szolnaok 2022
Brown egyre biztosabb pont
Mészáros D. Zsolt

Perl és Gavin triplaváltásával indult a második negyed, aztán Keller is betalált középtávolról. 32-19-ig biztosnak tűnt a hazai vezetés, majd egyre jobban felkapaszkodott a Szolnok. Gavin, Szubotics és Williamson is betalált, egyre szorosabbá vált a találkozó. 32-32-nél Durham közelije után egál lett a meccs, aztán Barnes révén már vendég előnyt mutatott az eredményjelző. A negyedben már nem adta ki kezéből az előnyt a vendég csapat, ötpontos vendég előnyről várhatták a csapatok a folytatást (37-42).

Falco - Szolnaok 2022
Ahogyan Barac is
Mészáros D. Zsolt

Tiby triplájával indult a második félidő, amire Barnes válaszolt. Perlnek jött össze az egyenlítés, 45-45-nél volt újra egál az állás. A 25. percig még ugyan a vendégek vezettek, de aztán Tiby újabb kosarával már a vasiak vezettek. Barac, majd Brown is megtoldotta az előnyt, végül ötpontos előnnyel várhatták a hazaiak a záró játékrészt (62-57).

Falco - Szolnaok 2022
Tibynek nagyon jó keze van
Mészáros D. Zsolt

Pot akciói, majd Brown zsákolása adott alaphangot az utolsó negyednek. Mint később kiderült, ezzel gyakorlatilag eldőlt a meccs. Innen már a Szolnok minden próbálkozását visszaverte a Falco. Hiába kért időt Gasper Potocnik, tizenkét ponttal nyert a Falco (83-71) - tudósít a BB1.hu.

Kattintson a képre, és nézegesse a galériát.

Falco - Szolnaok 2022
Perl - 25
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!