Már pénteken bajnokit játszik a Falco, ezúttal Oroszlányban

Ha az utolsó meccs negyedik negyedének ritmusát folytatja a csapat, baj nem lehet.

Megszenvedett a győzelemért legutóbb hazai pályán A Paks ellen is szenvedett a Falco, de ezúttal győzött 2023. October 28. 20:07 a Falco, a Paks nehezen adta meg magát. Elég volt azonban az utolsó negyed elsöprő lendületű játéka (32:14 lett ez a játékrész), és kézben volt a végén biztosnak tűnő győzelem.

Viszont, aki látta a meccset, tudja, az első három játékrészben nem nagyon találta a ritmust a csapat, kísértett a szegedi Megégett Szegeden a Falco 2023. October 21. 20:15 és az athéni Küzdött a Falco Görögországban, de ez kevés volt a Peristeri ellen 2023. October 24. 20:37 kapkodós és koncentrálatlan játék, aminek értelemszerűen vereség lett a vége mindkét esetben.

Igaz volt tehát - innen nézve - Konakov edző bajnokság előtti azon aggálya, hogy neki is tanulnia kell a csapat mozgatását, az új rotációt, mert az eddigi meccsek azt mutatják, nem minden szerkezetben muzsikál ugyanúgy a csapat, azaz, a csúcsformájától még nagyon messze van.

Falco KC - Atomerőmű
Mészáros D. Zsolt

A BL-ben ez nagyobb baj, mert hamar véget ér a csoportkör, és már nem lehet javítani, bár még nincs minden veszve az eddigi két vereséggel. A bajnokság hosszabb üzem, de a toronymagas favoritnak kikiáltott - és joggal - Falcónak minden egyes vereség felér egy pofonnal, és a végelszámolásnál sem mindegy.

S bár igaz ugyan az a kosárlabdás bölcsesség, hogy a bajnokságot nem most, hanem akkor kell megnyerni, amikor elolvad a hó, azért nem lenne szerencsés Oroszlányban egy újabb pofonba beleszaladni, már csak az önbizalom miatt sem.

Amire szükség lesz, hiszen Oroszlány után kedden már Franciaországban következik az újabb BL meccs, előtte azonban nem árt erre koncentrálni, mégpedig alaposan. Kálmán László, a Falco legendája a BB1-nek így nyilatkozott az esélyekről:

Kálmán László
BB1.hu

"Az Oroszlány Szegeden sima vereséget szenvedett, lehet a játékosok kicsit elhitték, hogy nagyon jól működnek, és ez így is volt az első fordulókban. Csapatszinten javítaniuk kell, főleg védekezésben a sok eladott labda miatt, mindig egy ütemmel később passzoltak. Minden csapat életében előfordul ez persze. A Falco elleni mérkőzés nehéz lesz nekik, mivel keretileg a Szombathely nagyon erős, komoly magyar magjuk van és sok légióst is megtartottak. Még nagyon messze vannak a tavalyi formájuktól, a csapatjátékuk is még rozsdás, emiatt Milos Konakov biztos nem boldog. Az OSE-nak tökéletes meccset kell játszania, hogy legyen esélyük a bravúrra, Perl Zoltán kivétele döntő lesz. Azt gondolom, nagyon nehéz feladat őt megfogni, mindig ő húzza ki a csapatot a nehéz helyzetekből. Érdekes mérkőzés lesz, de Falco győzelmet várok."

Higgyünk neki.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!