Küzdött a Falco Görögországban, de ez kevés volt a Peristeri ellen

Ismét a védekezéssel, a lepattanókkal és az eladott labdákkal akadt gondja a csapatnak.

Peristeri - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 87-70 (23-16, 22-18, 17-15, 25-21)

Bajnokok Ligája, 2. forduló

Peristeri, Andreas Papandreoy Aréna

Zurapovic Adamir, Baldin Lorenzo, Pesic Petar

Peristeri: Ragland 18/9, Williams 4, Chougkaz 10/6, Poulianitis -, Thompson 6. Cserék: Kaselakis 9, Hands 20/9, Zougris -, Dangubic 6/6, Mitrou-Long 6/3, Renfro 8.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: Pot 5/3, Tanoh Dez 2, Benke 2, Tiby 16/12, Keller 13/6. Cserék: Perl 14/6, Barac 5, Jordano 11/9, Kovács -, Krivacevic 2, Pongó -.

Jól kezdte a meccset a Falco: Tiby duplát, Pot triplát dobott. A folytatásban is a szombathelyiek koncentráltak jobban, Tanhoh Dez remekül védekezett. A hazaiak első pontjaira három percet kellett várni, Ragland dobott be két büntetőt. 7-0-s rohanással fordított a Peristeri. 9-5 volt az eredményjelzőn, amikor Keller megrázta magát és dobott egy triplát. Ezt követően 11-8, majd 11-10 is volt az állás. A vezetést Barac duplájával vette vissza a Falco. Az öröm azonban nem tartott sokáig, a negyed vége előtt két perccel már 16-12-re vezettek a hazaiak. A negyed végét nagyon elszúrta a Falco, rengeteg hibával játszott a magyar bajnok. 23-16.

Nagyon sok hibával kezdte a második negyedet mindkét csapat. Ekkor Hands rázta meg magát, 28-16 volt az állás, amikor Milos Konokav időt kért. Keller szerzett fontos kosarat, tíz volt közte. Keller Ákos triplája után pedig már a hazaiak kértek időt, 28-21 volt ekkor az eredményjelzőn. Kaselakis szerzett kosarat, majd Perl kapott egy “sapkát”. Williams talált be, így ismét tíz fölötti volt a különbség. A vasiak továbbra is nagyon gyengén kosaraztak. A negyed közepén 34-21-re vezettek a görögök. Tiby dobott nagyon fontos triplát, 36-24-es állásnál pedig már ismét a sárga-feketék kértek időt. Négy perc volt hátra ekkor az első félidőből. Keller dobott be egy büntetőt, majd Tiby dobott ismét fontos triplát. A játék képe azonban nem változott, a Peristeri nyerte az első félidőt. 45-34.

Peristeri-Falco
basketballchampionsleague

Jordano triplája volt a negyed első kosara, majd Perl is betalált távolról. Öt pontra zárkózott a Falco. Williams dobott egy duplát, de Jordano újabb triplájával már négyre zárkózott a Falco. Ragland dobott be egy hármast, Tiby is távolról válaszolt rá. Renfro óriási zsákolása rázta fel a hazai szurkolókat, Ragland hármasa pedig azt jelentette, hogy ismét megnyugtató volt a Peristeri előnye. Tiby szerzett kosarat, de a görögök minden felzárkózási kísérletet visszavertek, sőt minden szombathelyi hibát könyörtelenül kihasználtak. 62-49.

Mitrou-Long jó büntetőjével indult a negyed, de a magyar szurkolókat Hands triplája sokkolta igazán, tizenöttel vezettek a görögök ekkor. Jordano is dobott egy hármast, de Pongó rossz védekezése után Hands is dobott egy újabb triplát. Ekkor úgy tűnt, esély sincs a fordításra. Perl és Tiby azonban fontos triplákat dobott, a negyed közepére tíz pontra jött fel Milos Konakov csapata. A játék képét azonban nem sikerült megváltoztatni, a Peristeri megérdemelten győzte le a rossz napot kifogó magyar bajnokot - tudósít a BB1.hu.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!