Megégett Szegeden a Falco

Fejben valahol egészen máshol járt a csapat ezen a meccsen.

SZTE-Szedeák - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 80-79 (15-21,18-12,24-21,23-25)

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

Bajnokság, 4. forduló

V.: Benczur Tamás, Ádám József, Kovács Nimród (Fekete László)

SZTE-Szedeák: Woolridge 22, Locke 30/12, Balogh -, Bognár 8, Lake 6. Cserék: Mucza -, Zsíros 5/3, Cohill 9/9.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: Pongó 12/6, Tanoh Dez 2, Benke 8/6, Tiby 4, Keller 9. Cserék: Perl 20, Barac 5, Jordano 9/9, Kovács -, Pot 10, Verasztó -.

Locke triplájával kezdődött a meccs, majd Lake szerzett egy közelit, de Benke és Pongó távolijával gyorsan fordított a Falco, 5–6 – sőt, Pongó a második hármasát is bedobta, 5-9. Benke két büntetője után 11 pontos futásban volt a Falco, amit Locke, majd Woolridge tempója tört meg, 9–11. Bognár remekül játszotta meg Lake-t, centerünk ziccerével kiegyenlítettünk, 13-13 – de jött két gyors kosár a vendégektől, 13-17 – végül hatpontos hátrányban voltunk tíz perc után.

Perl négy pontja nyitotta a második negyedet, amivel tíz pont volt a hátrányunk, 15–25. Woolridge száguldott végig a pályán, 19–25-nél kért időt a Falco. 21–25-nél még közelebb zárkózhattunk volna, de Jordano triplájával héttel vezettek a vendégek. Szűk három perccel a nagyszünet előtt Cohill hármasával visszajöttünk négyre, 26–30-nál ismét magához rendelte csapatát Milos Konakov. Locke távolijával egy pontra kerültünk 29-30-nál, majd Tiby állhatott oda büntetőzni egy igencsak véleményes fújás után. A szombathelyiek amerikaija mindkettőt bedobta, majd Keller csak az egyiket, 29–33. Cohill remek passzával Bognár dobhatott ziccert, majd Woolridge robogott végig még a félidő vége előtt – 20 perc után egálra álltunk, 33–33!

Locke kettese nyitotta a mésodik félidőt, így vezettünk, de csak egy pillanatra, mert Pot tett vissza egy támadólepattanót. Továbbra is hullámzott a meccs, mínusz négy után gyorsan egyenlítettünk, 41–41 a negyed felénél. 45–45 után két szombathelyi kosár jött, majd egy sportszerűtlennek ítélt fault után Perl állhatott oda büntetőzni füttyszó közepette. Nem hibázott, de pillanatok alatt szerzett négy ponttal már nálunk volt az előny, Woolridge húzta be az alley-oopot, 52–51, másfél perc a negyedből, amikor időt kért a Falco. Zsíros hármasa, majd Locke középtávolija után hat ponttal vezettünk, felrobbant a csarnok, 57–51! Barac háttal a palánknak szerzett kosarat, és még dobhatott is egyet, 57–54-ről jöhetett a negyedik negyed.

Keller kettese nyitotta a negyedik negyedet, majd Jordano dobott be egy távolit, máris a vendégek voltak előnyben, 57–59. Bognár törte meg gólcsendünket, kosarával egyenlítettünk, 59–59. Pongó vezérletével ugyan rendre a vendégek vezettek, de mindig volt rá válaszunk: Benke tripláját Cohill dobta vissza, majd Bognár horogdobásával egyenlítettünk ismét, 68–68, amikor öt perc volt vissza. Másfél perccel később Cohill a harmadik tripláját is bedobta, amivel ismét egál volt, 73–73. Pot közelijére Locke válaszolt egy triplával, majd Pot ejtette be ismét, 76–77. Videózás után a Falcóé lett a labda a kimaradt dobásunk után, de Jordanótól nem volt jó a távoli, majd Locke játszotta meg okosan az üresen maradt Bognárt, amivel vezettünk az utolsó percben, 78–77. Jordano belepiszkált a passzba, de az a saját palánkunk alatt gurult ki, 19 másodperc maradt az órán. Woolridge közelijével három ponttal vezettünk, majd 80–77 után Perl bedobta a triplát, de videózás után nem adták meg, mert már korábban időt kért a Falco.

16.7 másodperc maradt az órán. Zsíros kipontozódott a faultja után, Perl pedig bedobta mindkettőt, 80–79, amikor időt kértünk. Eladtuk a labdát, de Jordano triplája nem esett be – óriási bravúr, elvettük a címvédő veretlenségét! - tudósít a szegediek honlapja.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!