Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Kedden startol a kosárlabda szezon egy kérdéssel: újra bajnok lesz a Falco?

Egyre több a kihívó, és még a BL-en is helyt kell állni, a Magyar Kupáról nem is beszélve.
-----

Fennállásának legsikeresebb szezonja volt a mögöttünk hagyott, amelybe fennállásának legsikeresebb sorozatát produkálták a sárga-feketék. Harmadszor lett bajnok a csapat, és sok második hely után megnyerte a magyar kupát is, a BL-ben pedig egy győzelemre volt attól, hogy a csoportjából tovább jusson.

Gráczer György interjú
Mészáros D. Zsolt

Nem véletlenül, hiszen Gráczer György még a tavasszal lapunknak nyilatkozva azt mondta: „Úgy gondolom, a járvány tavaly elvett tőlünk egy bajnoki és egy kupaaranyat. Az annyira erős csapat volt, hogy nagyon komoly esélyünk volt mind a két cím és trófea megnyerésére…a csapat idén úgy lett összeállítva, ha tavaly a Covid elvette a bajnoki címet, akkor ezt idén mindenképpen szerezze meg.”

Megszerezte, amit a csapat és szurkolók, már a Covid szorításából engedve, közösen ünnepeltek meg az Arénában félig már azzal a tudattal, hogy egy korszak véget ért. Gasper Okorn vezetőedző ugyanis távozott három év után. Ugyan egyáltalán nem ment el, mégis elbúcsúzott Gasper Okorn levelet írt a Falco szurkolóinak June 18. 18:21 a szurkolóktól egy érzelmes hangú levélben:

Falco győzelmi ünneplés
Mészáros D. Zsolt

„Nagyon büszke vagyok az itt eltöltött 3 évemre, hiszen minden célunkat teljesítettük és úgy érzem mindent kiadtam magamból, a legjobbamat nyújtottam. A sárga-fekete zászló alatt harcoltam és tiszteletbeli Falco harcos lettem. Mindig többet és nagyobbat akartam, törtem át a határokat, hogy történelmet írhassak a Falcoval. Éhes voltam a sikerre és motiváltnak éreztem magam az itt eltöltött időszakban…Jó állapotban adom át a stafétabotot, ez a csapat rengeteget fejlődött az utóbbi három évben a pályán, és a pályán kívül. Nagyon sokat tanultunk és sok új dolgot építettünk fel. Sokat fejlődtünk együtt. Tudom, hogy vannak még lépcsők, amiket meg kell másznunk, de képesnek érzem a csapatot, hogy ugyanilyen magabiztossággal haladjon tovább….A profi sportban nem bánkódhatsz a múlt miatt erre egyszerűen nincs időd. Tanulni kell a hibákból és emelt fővel menni tovább. A történelmet a győztesek írják. Ez így igaz, nem bánok semmit a mögöttem hagyott három évből. Adtam és el is vettem sokat. Lehet, hogy olykor kemény kézzel irányítottam, de csakis a cél vezérelt engem. Nem szeretek veszíteni és épp ezért csak a győzelmek, sikerek tesznek boldoggá. Ígérem, hogy a Falco Szakmai Tanácsadójaként is ezeket az elveket fogom vallani.”

Okorn utódja a kispadon az addigi másodedző Konakov Milos lett, akiről az említett Gráczer interjúban így beszélt az ügyvezető: „A pályán is rengeteg munkát végeznek, és itt fönt is nagyon sokat meetengelnek. Korábban itt ennyi ilyen jellegű munka nem volt. Ő nagyon alapos, Milos pedig nagyon jó scoutokat csinál. Nagyon alapos elemzés folyik, ez az edzőpáros kiváló munkát végez.”

Falco győzelmi ünneplés
Mészáros D. Zsolt

A nyáron még frissen kinevezett új vezetőedző pedig örömeiről és félelmeiről nyilatkozta Konakov Milos: a Falco a magyar bajnokság topcsapata marad June 24. 13:33 a következőket:

„Először hatalmas öröm fogott el, hisz mindig is a terveimben szerepelt, hogy vezetőedző legyek. Egy-két pillanat után viszont elkezdtem gondolkodni, hogy mi történt Gasperrel, miért nem ő maradt a vezetőedző. Kicsit megijedtem, hogy valami történt vele, vagy a családjával, hisz a közös munka mellett igazi barátokká is váltunk. De amint meg tudtam minden apró részletet, akkor ténylegesen boldognak és eltökéltnek éreztem magam. Négy éve vagyok Szombathelyen, mindegyik szezonban másodedzőként dolgoztam a csapatnál, és ott volt a fejemben, hogy egyszer én is kipróbálnám magam vezetőedzőként. Szokták mondani, hogy, vagy te találod meg a pillanatot, vagy a pillanat talál meg téged. Ebben az esetben az utóbbi történt, hisz döntenem kellett, élek-e ezzel az eséllyel. Én pedig igent mondtam...Mindig is az ellenfelek feltérképezése volt a feladatom, és mivel nagyon alázatosan végeztem a munkám, ezért jól ismerem a magyar bajnokságot, ez is segíthet abban, hogy vezetőedzőként is sikeres legyek. Gasper mellett folyamatos volt a munkamegosztás, a játékosok kiválasztásában, az edzések tartásában egyaránt kikérte a véleményemet. Magaménak érzem az eddig lefektetett szisztémát, és ezen nem is szeretnék változtatni. Ugyanúgy a magyar játékosokra akarunk építeni, mint eddig. Vannak élő szerződéssel rendelkező játékosaink, de az elkövetkezendő két hét feladata lesz további magyar játékosok megtartása, szerződtetése. Több forgatókönyv is lehetséges, de az biztos, hogy a magyar magunkhoz játékban és emberileg is passzoló idegenlégiósokat akarunk szerződtetni...Szerintem életem eddigi legnehezebb két hónapja vár rám. Már nagyon várom a vezetőedzőséggel járó új feladatokat, és ezért lesz nehéz számomra a következő két hónap, amíg nem kezdődik el az alapozás. Nagy feladat előtt állunk a csapattal...”

Marko Curovic
Mészáros D. Zsolt

Konakov megüresedett helyét is betöltötték, a szakmai stáb Marko Curoviccal bővült Edzőváltás a Falcónál: Okorn helyét Konakov veszi át June 18. 10:23 , akit Milos Konakov választott maga mellé. Marko 1983-ban született Szerbiában és játékosként is hazájában pattogtatott. Edzői pályafutását 2006-ban kezdte a B.C. Vojvodina Novi Sad szerb első ligás csapatának másodedzőjeként, ahol 5 évet töltött el. 2012 és 2017 között az ománi férfi felnőtt kosárlabda válogatott segédedzője volt, majd 2018-ban átvette a vezetőedzői szerepet is. A vírus előtti évben az ománi u18 és u16 utánpótlás válogatottnál volt vezetőedző.

Konakov legnehezebb két hónapja pedig letelt. A csapat rendben van, de még nincsen készen, mondta Konakov augusztus elején, s most, hogy kedden startol a pontvadászat, nézzük, készen van-e. A bajnok és kupagyőztes csapatból távozott: Evan Bruinsma (Büyükcekmece – Törökország), De’Quon Lake, Kyan Anderson (Giessen 46ers), Doktor Péter (Pécs), Dancsecs András (Veszprém) , az érkezők pedig: Marvin Clark (Champagne Chalon Reims Basket – Franciaország), Golomán György (Spirou Charleroi – Belgium, Verasztó Péter (Paks), illetve Somogyi Ádám (Hereda San Pablo Burgos, kölcsönben). Maradt: Sövegjártó Ábel, Kovács Benedek, Boris Barac, Perl Zoltán, Keller Ákos, Benke Szilárd, Gasper Okorn – szakmai tanácsadó, Milos Konakov – vezetőedző, Váradi Benedek.

Két új fiú: Golomán és Clark
Mészáros D. Zsolt

Mint látszik, immár hat válogatottja (Perl, Váradi, Benke, Keller, Golomán, Somogyi) van a Falcónak, tehát a magyar vonalat tovább erősítették, ami azért is jó, mert három légiós hely még szabad, tehát februárig bármikor betölthető. Erre lehet, szükség is lesz, hiszen a szerk. véleménye az, hogy egy jól triplázó négyes hiányzik a keretből, de a büdzsé véges, csak nem tudjuk, mennyire.

A bajnokságban az alapcél az alapszakasz után a legjobb négybe kerülés (aztán majd meglátjuk), a BL-ben pedig a csoportkörből való továbbjutás. A kupaaranyat is jó volna megőrizni, de az ellenfelek is nagyon megerősödtek. Az elkövetkező hetekben meglátjuk, rajt kedden hazai pályán a Pécs ellen, a BL-ben pedig október 6-án az AEK Athént fogadja a Falco, ami szintén nem kis falat. Végül egy kis praktikum a meccsek látogatásáról: csak védettségi igazolvánnyal lehetséges, amiről itt Ha ősszel Falco meccsre szeretne járni, feltétlenül oltassa be magát August 14. 07:16 írtunk.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tovább erre az oldalra