Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Konakov Milos: a Falco a magyar bajnokság topcsapata marad

„Életem eddigi legnehezebb két hónapja vár rám.”
-----
Konakov Milossal – így írjuk, lévén már magyar állampolgár – a Falco KC eddigi másod-, a következő idénytől viszont már vezetőedzőjével a klub honlapja készített interjút:

Milos, milyen érzés volt, amikor kiderült, hogy Te leszel a Falco vezetőedzője?

Először hatalmas öröm fogott el, hisz mindig is a terveimben szerepelt, hogy vezetőedző legyek. Egy-két pillanat után viszont elkezdtem gondolkodni, hogy mi történt Gasperrel, miért nem ő maradt a vezetőedző. Kicsit megijedtem, hogy valami történt vele, vagy a családjával, hisz a közös munka mellett igazi barátokká is váltunk. De amint meg tudtam minden apró részletet, akkor ténylegesen boldognak és eltökéltnek éreztem magam. Négy éve vagyok Szombathelyen, mindegyik szezonban másodedzőként dolgoztam a csapatnál, és ott volt a fejemben, hogy egyszer én is kipróbálnám magam vezetőedzőként. Szokták mondani, hogy, vagy te találod meg a pillanatot, vagy a pillanat talál meg téged. Ebben az esetben az utóbbi történt, hisz döntenem kellett, élek-e ezzel az eséllyel. Én pedig igent mondtam.

Konakov Milos
falcokc.com

A vezetőedzőséged alatt, fog-e változni a csapat felépítése, szisztémája? Mit várhatunk a jövő Falcojától?

Sokat tanultam az itt eltöltött négy év alatt, hisz egy szezont dolgozhattam Srecko Sekuloviccal, és három bajnoki idényen keresztül ültem Gasper Okorn mellett a kispadon. Mindig is az ellenfelek feltérképezése volt a feladatom, és mivel nagyon alázatosan végeztem a munkám, ezért jól ismerem a magyar bajnokságot, ez is segíthet abban, hogy vezetőedzőként is sikeres legyek. Gasper mellett folyamatos volt a munkamegosztás, a játékosok kiválasztásában, az edzések tartásában egyaránt kikérte a véleményemet. Magaménak érzem az eddig lefektetett szisztémát, és ezen nem is szeretnék változtatni. Ugyanúgy a magyar játékosokra akarunk építeni, mint eddig. Vannak élő szerződéssel rendelkező játékosaink, de az elkövetkezendő két hét feladata lesz további magyar játékosok megtartása, szerződtetése. Több forgatókönyv is lehetséges, de az biztos, hogy a magyar magunkhoz játékban és emberileg is passzoló idegenlégiósokat akarunk szerződtetni.

Mennyire vagy izgatott a jövő évvel kapcsolatban?

Szerintem életem eddigi legnehezebb két hónapja vár rám. Már nagyon várom a vezetőedzőséggel járó új feladatokat, és ezért lesz nehéz számomra a következő két hónap, amíg nem kezdődik el az alapozás. Nagy feladat előtt állunk a csapattal.

Milyen célokkal vágsz neki a 2021/2022-es bajnokságnak?

Azt tudni kell, hogy az utóbbi három év volt a Falco fénykora, és bárki vette volna át Gasper helyét, nagyon nehéz helyzetben lenne. Az előző évben magasra tettük a lécet, úgyhogy nem lehet más cél, mint ugyanúgy a magyar bajnokság top csapatának maradni. Több vetélytársunk is lesz, de minden nap kemény munkával fogunk készülni az előttünk álló feladatokra. Se a csapatnak, se nekem nem lesz könnyű dolgom, de egy biztos, küzdeni fogunk Szombathelyért.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tovább erre az oldalra