Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Gasper Okorn levelet írt a Falco szurkolóinak

"A történelmet a győztesek írják."
-----

Megírtuk, hogy már nem Gasper Okorn Edzőváltás a Falcónál: Okorn helyét Konakov veszi át June 18. 10:23 a Falco vezetőedzője, helyét eddig segítője, Milos Konakov veszi át. A kétszeres magyar bajnok, egyszeres kupagyőztes szlovén szakember levelet írt a szurkolóknak, melyet a sárga-feketék honlapja tett közzé:

Drága Szurkolók!

Három fantasztikus év után itt az ideje a búcsúnak. Még a legelején szeretném leszögezni, hogy a csapat mindent megtett annak érdekében, hogy maradásra bírjon, mint vezetőedző. Az élet néha olyan döntések elé állít, amit nem szívesen hoz meg az ember, de előtérbe kell helyezni a prioritásokat. Karrierem legszebb három évét töltöttem Szombathelyen, de családommal rengeteget egyeztetve végül úgy döntöttem, hogy egy időre visszavonulok a vezetőedzői munkától. Nagyon nehezen hoztam meg ezt a döntést, de remélem, hogy ezzel a levéllel el tudom magyarázni, mi, miért történt.

Rengeteg sikert értünk el együtt Szombathelyen. Remek embereket ismertem meg, és a szívemhez nőtt ez a város, a csapat, a szurkolók. Hatalmas élmény, hogy Szombathely befogadott és megszeretett engem. Sok új embert ismertem meg és még több új barátot szereztem. Ez egy életre szóló élmény, ami többet ér minden bajnoki címnél.

Túl hosszú lenne mindenkit felsorolni, aki segített nekem, ebben a három évben. Köszönök mindent az edzői stábnak, az irodának, a városnak, a szponzoroknak, a pincéreknek, akikkel rengeteget találkoztam, amikor ebédeltem, vagy épp vacsoráztam, a fodrászomnak, az Aréna portásainak, és természetesen az összes játékosomnak, Benikének és Zozókának, a buszsofőrnek, MINDENKINEK! Egy embert viszont ki kell, hogy emeljek, Ő pedig nem más, mint Milos Konakov. Ő volt a segédedzőm, de mára sokkal több annál.

Nagyon büszke vagyok az itt eltöltött 3 évemre, hiszen minden célunkat teljesítettük és úgy érzem mindent kiadtam magamból, a legjobbamat nyújtottam. A sárga-fekete zászló alatt harcoltam és tiszteletbeli Falco harcos lettem. Mindig többet és nagyobbat akartam, törtem át a határokat, hogy történelmet írhassak a Falcoval. Éhes voltam a sikerre és motiváltnak éreztem magam az itt eltöltött időszakban. Együtt gyászoltunk a Volga a partján, de ünnepeltünk a Rába és a Tisza partján is. Közösen együtt több ezer kilométert utaztunk, megmutattuk magunkat Európában és uraltuk a magyar bajnokságot. Rengeteg csatát vívtunk meg, voltak nehezebb és szebb időszakok is, de sohasem adtuk fel. SOHA!

Jó állapotban adom át a stafétabotot, ez a csapat rengeteget fejlődött az utóbbi három évben a pályán, és a pályán kívül. Nagyon sokat tanultunk és sok új dolgot építettünk fel. Sokat fejlődtünk együtt. Tudom, hogy vannak még lépcsők, amiket meg kell másznunk, de képesnek érzem a csapatot, hogy ugyanilyen magabiztossággal haladjon tovább. Biztos lesznek nehezebb időszakok, de ne feledjük, hogy ebben a három évben is voltak hullámvölgyek. A nehézségek, a nehéz pillanatok a sport része. Ezek tanítanak meg arra, hogy képes legyél felállni és újra összeszedni magad.

Ezt tapasztaltam meg Győrben. Nagyon sokat tanultam az akkori vereségből és úgy érzem, hogy ott kezdődött el minden. Azt az ezüstérmet lakásom egyik szembetűnő helyén helyeztem el, hogy mindennap emlékeztessen arra, mi a célom. Megfogadtam, hogy egy nap aranyra fogom kicserélni és ez extra erőt adott. A profi sportban nem bánkódhatsz a múlt miatt erre egyszerűen nincs időd. Tanulni kell a hibákból és emelt fővel menni tovább. A történelmet a győztesek írják. Ez így igaz, nem bánok semmit a mögöttem hagyott három évből. Adtam és el is vettem sokat. Lehet, hogy olykor kemény kézzel irányítottam, de csakis a cél vezérelt engem. Nem szeretek veszíteni és épp ezért csak a győzelmek, sikerek tesznek boldoggá. Ígérem, hogy a Falco Szakmai Tanácsadójaként is ezeket az elveket fogom vallani. Engedjétek meg, hogy levelemet a három évvel ezelőtti nyilatkozatommal zárjam, amit a szerződéskötéskor adtam:

„Mindenekelőtt szeretném megköszönni a klub vezetőségnek a lehetőséget és a bizalmat. Boldog és izgatott vagyok egyszerre. Nagy kihívás előtt állok, de ígérem a lehető legjobbamat fogom nyújtani, hogy elérjük a kitűzött céljainkat. Itt szeretnék gratulálni Srecko Sekulovicnak, az elmúlt két esztendőben nyújtott remek munkájáért. Nagy feladatot kaptam, de készen állok rá és vállalom a felelősséget. Keményen fogok dolgozni és remélem, hogy sok örömet szerzünk szurkolóinknak! Ez a legfontosabb, hisz a kosárlabdát értük játsszuk!”

Ha mindent elértem a fent leírtakból, akkor szívesen írom alá tündérmesénk utolsó fejezetét.

Az edzőtök, Gasper Okorn

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tovább erre az oldalra