A csapatnak három vereség után kell visszaszerezni a Falco szurkolók bizalmát

Ezt szombaton este a Paks ellen az Arénában tehetik meg a játékosok.

Nem mostanában fordult elő, hogy a Falco szűk egy hét alatt három vereségbe szaladjon bele. Pedig most ez történt.

A múlt hét keddjén az Arénában a Malaga elleni BL meccsen, szombaton a bajnokságban Szegeden, e hét keddjén pedig Athénban Küzdött a Falco Görögországban, de ez kevés volt a Peristeri ellen 2023. October 24. 20:37 a BL-ben a Peristeri ellen kapott ki a csapat.

Ami így egyben elég nagy pofon. Minden vereség fájó, a Malaga Nem tudott csodát tenni a Falco, csak benézett a kapun 2023. October 18. 20:01 elleni volt a legkevésbé az. Szombathely után az euroligás Baskoniát is ugyanúgy kilenc ponttal verte az Unicaja, innen nézve a Falco lehetne akár szintén euroligás csapat is.

Falco KC - Kaposvár
Mészáros D. Zsolt

De nem az, és ez Szegeden Megégett Szegeden a Falco 2023. October 21. 20:15 derült ki, ahol egészen váratlanul kapott ki a csapat, csupán az volt a feltűnő, hogy ott is - mint ahogyan aztán Athénban is - a védekezés és a lepattanózás nem működött.

És mindhárom meccsen az eladott labdák mennyiségével volt nagy baj. Ez utóbbi a figyelem, a védekezés és a lepattanózás azonban akarat kérdése, és innen fakad az a nagy igazság is, hogy a jó támadás alapja a jó, védekezés.

Megvan tehát, hogy min kell változtatni, amiről Milos Konakov vezetőedző a BB1-nek ezt mondta: "Mindig különleges szituáció, amikor egy olyan csapattal találkozol, amelyik frissen edzőt cserélt, kiszámíthatatlan, hogy mit fognak játszani. Elsősorban ezért magunkkal foglalkoztunk, igyekeztünk kijavítani azokat a hibákat, amik az elmúlt mérkőzéseken vereséget eredményeztek. Biztos vagyok benne, hogy szurkolóink ismét mellettünk lesznek, és nagy energiát adnak nekünk, szeretnénk győzelemmel kedveskedni nekik szombaton."

Falco KC - Unicaja Malaga 2023 BL
Mészáros D. Zsolt

A kosárlabda szakportálnak Trummer Rudolf így nyilatkozott a holnapi meccs esélyeiről: "Biztos vagyok benne, hogy volt egy kis fejmosás Szombathelyen az elmúlt napok eseményei után, de ilyen rutinos játékosok levonják a megfelelő következtetéseket, tanulságokat, és sebzett vadként egy magasabb szinten játszó Falcót fogunk látni. Pakson Sebastjan Krasovec lett a vezetőedző, aki ismeri a ligát, ilyenkor jellemzően a játékosok is felszabadultabban kosárlabdáznak. A mesternek nincs könnyű dolga, az ASE jelenlegi játékoskerete messze nem erős, és egy nyeretlen csapatot kell felráznia. A Falcót fűteni fogja a bizonyítási vágy, hogy bebizonyítsák, a szegedi vereség csak botlás volt, nem lepne meg, ha nagyobb különbségű hazai siker születne."

A derbi este hatkor kezdődik az Arénában, ha nem tudna kimenni rá, utána itt olvashatja a galériával dúsított tudósításunkat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!