Kitilthatják a kosármeccsekről a Körmend-Falco-meccsen összebunyózott szurkolókat

Akár 5 évre is.
-----

A Körmendi Járási Ügyészség (részben csoportosan) nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat azzal a tíz férfival szemben, akik a vád szerint a 2021 októberében Körmenden megrendezett kosárlabda-mérkőzésen hazai és vendég szurkolóként vettek részt.

A vádlottak a mérkőzés végéhez közeledve lökdösődtek és dulakodtak egymással, valamint a biztonsági szolgálat tagjaival.

Magatartásuk alkalmas volt arra, hogy a nyilvános rendezvényen tartózkodókban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

A Körmendi Járási Ügyészség pénzbüntetés és országosan a kosárlabda sportrendezvények látogatásától való eltiltást indítványozta a vádlottakkal szemben, akiknek büntetőjogi felelősségéről a Körmendi Járásbíróság fog dönteni.

A büntetőjogi szabályozás szerint a bíróság az elkövetőt a sportrendezvénnyel összefüggésben elkövetett bűncselekmény miatt egy évtől öt évig terjedő időtartamra eltilthatja sportrendezvény látogatásától, vagy sportlétesítménybe való belépéstől.

A Körmendi Rendőrkapitányság alig két nappal a 2021. október 9-én, Körmenden megrendezett Egis Körmend - Falco KC kosárlabda-mérkőzésen kitört bunyó Bunyó volt a Körmend-Falcón 2021. October 10. 14:00 után büntetőeljárást indított 15 szurkoló ellen indult eljárás a Körmend-Falco-meccsen kitört bunyó miatt 2021. October 11. 13:03 13 személlyel szemben csoportosan elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt, 2 személlyel szemben pedig rendzavarás szabálysértésének elkövetése miatt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!