A Falco ott folytatta, ahol szerdán abbahagyta

Tulajdonképpen félgőzzel dobott száz fölött a Nyíregyházának.
-----

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - HÜBNER Nyíregyháza BS 108-83 (28-23, 35-21, 27-24, 18-15)

Bajnokság 4. forduló

Szombathely, Aréna Savaria

V.: Praksch P. Á., Szilágyi B., Kapusi G. (Herczeg Á.)

Falco: Pot 13, Kovács B. 3/3, Brown 15/12, Tiby 10/6, Keller Á. 8. Csere: Cowels 28/18, Verasztó 2, Takács Z. 2, Sövegjártó 4, Krivacsevics 9, Perl 14/3.

Nyíregyháza: Perry 31/9, Kiss B. -, Hillsman 17/9, Williams 8, Henderson 8/3. Csere: Dolezaj 7, Bazsó 3, Kass -, Fazekas 3/3, Szobi -, Mokánszki 6.

Ideális ellenfélnek tűnt a Falco számára a Nyíregyháza, hogy kijavítsa a Kaposvár ellen hazai pályán elszenvedett fiaskót. A nyírségiek három vereséggel kezdték a bajnokságot, idegenben pedig kifejezetten vérszegény teljesítményt nyújtottak idáig, így nagy meglepetést okozott volna, ha a hét közben a Bajnokok Ligájában is győzedelmeskedő szombathelyiek nem nyernek.

Falco - Nyíregyháza 2022
Cowels alaposan megérkezett a csapatba
Mészáros D. Zsolt

Az első negyed még viszonylag szorosan alakult, 6-6-nál utolérte a házigazdákat a nyírségi együttes, majd Mokánszki büntetőivel a vezetést is átvette. Ezután sűrű triplaváltás következett: Brown távolijára Hillsman válaszolt, majd Tiby is pontosan célzott. A nyíregyháziak bedobója ismét bevágott egy hármast, így a 6. percben még 13-14-re a kék mezesek vezettek. Perl beállításával magához ragadta a kezdeményezést a Falco, de mindenre volt válasza a Nyíregyházának. Az első tíz percet Cowels büntetői zárták, így ötpontos fórt harcolt ki magának a hazai együttes (28-23).

Falco - Nyíregyháza 2022
Perl nagyrészt pihent
Mészáros D. Zsolt

A második negyedben magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak a vasiak, Cowels távolról volt eredményes. Igazán a vendégek csak addig tudtak eredményesek lenni, amíg a jól pörgő Perry a pályán volt. Miután Pethő Ákos vezetőedző leültette, a vendégek egyre kevésbé voltak hatékonyak, így a 14. percben Krivacsevics büntetőit követően már 48-27-t mutatott az eredményjelző. Nem változott a játék képe, a Falco támadásai rendre kosárral végződtek, a nyíregyházi védekezést „dicséri”, hogy az első félidőben már 63 pontot kaptak (63-44).

Falco - Nyíregyháza 2022
Tiby formája is javul
Mészáros D. Zsolt

A harmadik negyed már szorosabb lett, Perry ebben a szakaszban is szórta a kosarakat, de ez csupán arra volt elég, hogy ne nyíljon ki még jobban az olló. Henderson is megdobta első pontjait, de a Falco oldalán a kispadról beszállók is hozzá tudtak tenni csapatuk játékához. Visszajött ismét húsz pontra a nyírségi csapat, de a Falco növelte előnyét, Cowels bevágott egy hármast, amire már csak Henderson büntetője érkezett (90-68).

A mérkőzés eldőlt a záró etapra, nem kellett magát megerőltetnie a Falcónak. Nyitott kérdésként csak az maradt, hogy ki dobja meg a hazaiak részéről a századik pontot és mekkora lesz a végső különbség. A századik hazai pontra a 34. percig kellett várni, amikor Sövegjártó értékesített egy közelit. Ekkor már a harmincpontos differencia is megvolt a felek között, 100-68 volt az állás. Ez egy 10-0-s rohanást jelentett a Falco számára. Cowels még megszórta magát a folytatásban is, eddigi legjobb meccsét játszotta Falco-mezben, ami önbizalom növelésre mindenképpen megfelelő volt. Sikerült valamelyest kozmetikáznia a vendégeknek, a végére csak 25 pont lett a különbség (108-83) - tudósít a BB1.hu .

Nézze meg a képre kattintva a galériánkat.

Falco - Nyíregyháza 2022
Falco - Nyíregyháza 2022
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!