Ezt is hozza a nyuszi: szombaton Falco-Körmend az Arénában

Ebben a szezonban ez lesz a harmadik vasi klasszikus.
-----

Tisztelt Falco-, és Körmend szurkolók, és minden kosárlabdát szerető népek: holnap (szombaton) este hat órától örömben lesz részetek – vagy bánatban – irányultság és szurkolói szív alapján, mert a 2021/22-es kosárlabda szezonban ismét vasi klasszikust rendeznek (ezúttal Szombathelyen, az Arénában este hat órától). A semleges érzelműeknek pedig mindenképpen jó lesz, hiszen láthatnak reményeink szerint egy nagyszerű mérkőzést. Bár egy Falco-Körmend (vagy fordított sorrendben is) mindig a kosárlabda ünnepe, már két évtizede is.

Magas poszton (is) nagyon erős a Falco
Mészáros D. Zsolt

Menjetek tehát meccsre, amiről mesélünk előre egy kicsit, egyik medve bőrére sem koccintva, csupán azért, hogy tájékozva legyetek a játék előtt, és így felvértezve, valamint akármelyik csapat iránti erős érzelmekkel eltöltve várhassátok a labda feldobását, ami a meccs kezdetét jelenti, mint az tudvalévő. És most, hogy elmeséltük a remélhető örömöket, megnézhetjük, miből élünk. Mint említettük már, ez a harmadik klasszikus ebben a kiírásban, az első kettőt – az alapszakaszban, mert ez már a középső – a Falco nyerte. Körmenden is, egy kis nézőtéri cirkusszal Bunyó volt a Körmend-Falcón 2021. October 10. 14:00 , és Szombathelyen is, már békésebb körülmények között.

Mint ahogyan hátvédben és irányítóban is
Mészáros D. Zsolt

Az alapszakasz győztese a Falco, mint azt mindannyian tudjuk, a Körmend harmadikként érkezett a felsőházba, ahol a legjobb öt csapat újra játszik oda-vissza, így alakítva ki a rájátszás (playoff) előtti végső sorrendet, ahol már három győzelemig tartó kieséses szakasz következik: az első a nyolcadikkal, a második a hetedikkel – és így tovább – küzd meg az elődöntőbe jutásért, és ebben a szisztémában haladnak tovább a dolgok egészen addig, míg a végén kihirdetik a bajnokot, amely tavaly a Falco volt, és minden sárga-fekete szívű cinege szerint idén is az lesz. De ez még odébb van.

Szurkolásban nem kevésbé
Mészáros D. Zsolt

A középszakaszból eddig a Falco kettő, a Körmend három meccset tudhat maga mögött, és mind az öt meccset a vasiak nyerték, viszont most egymás ellen szerepelnek, és az egyikük sorozata mindenképpen megszakad. A Falco szerdán a Sopront győzte le hazai pályán szinte már megalázó módon Nagyon elverte a Falco a Sopront 2022. April 13. 20:16 negyvenhat ponttal, a Körmend pedig fogcsikorgatva és a végsőkig küzdve a tabellamásodik Szolnokot, így közelebb kerülve hozzá, de egyszersmind a Falco előtt egyengetve az utat, mert a második Szolnok immár hat vereséggel gyűjtött többet a Falcónál.

Tabella
Nyugat

Ebből pedig az fakad, hogy egy esetleges Falco győzelem után már most – matematikailag is – az első helyen zárná a Falco a középszakaszt, hiába van hátra abból számára a Körmend meccs után még öt mérkőzés. Ez valahol jó, mert nem kell úgymond „csapágyasra hajtani” a játékosokat a playoff előtt, másrészt viszont ez el is kényelmesítheti a csapatot, s ha utána csak a gatyát küldik fel a pályára, akkor könnyen úgy járhatnak, mint a Szeged elleni Blama: nem jutott négy közé a kupában a Falco 2022. March 31. 15:00 kupanegyeddöntőben, amit jobb volna el is feledni. A szurkolóknak már sikerült a jelek szerint.

Kupakudarc elfeledve
Mészáros D. Zsolt

Ha a játékosok koncentráltak, akkor annak olyan játék a vége, mint Szerdán a Sopron Nagyon elverte a Falco a Sopront 2022. April 13. 20:16 ellen, amit már eléggé elégedetten értékelt Konakov Milos vezetőedző is: „Gratulálok a csapatomnak, mert hosszú idő után újra 40 percen keresztül koncentráltan kosárlabdáztunk. Tudom, kicsit furán hangozhat 102 dobott pont után, de a második félidő elején voltak problémáink támadásban. Több labdát is eladtunk abból, hogy rohantunk, és ebből könnyű kosarakat kaptunk a másik oldalon. Ebből tanulnunk kell. Ezt leszámítva kiosztottunk 32 gólpasszt, ennél többet nem kérhetek. Szép volt fiúk.” - Valóban az volt.

Szép volt fiúk
Mészáros D. Zsolt

Mint már említettük, a Körmend a Szolnok otthoni legyőzése után érkezik Szombathelyre, de annak a győzelemnek nagy ára volt. A nyolcadik percben elveszítették egyik alapemberüket, Gordont, aki fél lábon ugrálva hagyta el a pályát. Hogy felépül-e holnapig, arról jelenleg nincsen információnk. Arról viszont igen, hogy a Falcóban az immár két hónapja sérült Benke hiányozni fog. Hogy mennyire, az majd a meccs végére kiderül. Nem latolgatnánk esélyeket, mert fölösleges, a közfelfogás szerint ez mindenképpen rangadó, mindegy, hányadik helyen állnak a csapatok a tabellán.

Ki lesz az emeleten?
Mészáros D. Zsolt

Most viszont az első és a harmadik csap össze, minden lehet, és mindennek az ellenkezője is. Szerkesztői szemmel, ha a Falco képes gépezetként működni, ahogyan azt ősszel láttuk tőlük, akkor nincs esélye a Körmendnek, egy esetben viszont van, ha jó hárompontos dobóformát fognak ki, mert akkor mindenkit képesek megverni. A Falcót is, ezért szép ez a játék, és ünnepi formáját a szurkolók adják. Eddig is teltházas volt minden klasszikus, valószínűleg holnap is így lesz, amikor este jövünk a tudósítással.

Addig is, Kálmán László, a Falco legendája az alábbiakat mondta az esélyekről a BB1 portálnak:

Kálmán László
BB1.hu

„ A Falco visszatalált arra az útra, amit a kupahétvége előtt is képviselt, lehet látni, hogy a játékosok nagyon motiváltak, csapatként védekeznek, nem úgy, mint a Szeged ellen. Van érzelem az arcukon és ez a játékban is megmutatkozik, bátran vállalkoznak dobásokkal, jó százalékkal fejezik be az akciókat. Jó bontó kosarasaik vannak, akik vagy gyűrűig mennek, vagy kipasszolják és abból könnyű ziccereket, vagy triplákat dobnak. A Fehérvár ellen volt egy extra teljesítmény Somogyi személyében, míg a Sopront csapatként teljesen szétzilálták és egy fikarcnyi esélyt sem hagytak az ellenfelüknek a második félidőben. A Szombathely azért erős a többi csapathoz képest, mert mindig tud egy új ember beszállni a padról, aki plusz energiát tud vinni a játékba. Kellően rutinosak a játékosaik, akik sok nagy mérkőzést megéltek már és tudják, hogy a döntő szituációkban mit kell előhúzni. A holnapi meccsen ők az esélyesek, de nem szabad, hogy elvigye őket a hév, csapatként kell játszaniuk és akkor szerintem a Körmend nem lehet nekik komoly probléma. A körmendiek szépen gyűjtögetik a győzelmeik számát, ráadásul mindhárom meccsüket a végjátékban nyerték meg. Jó úton járnak a piros-feketék, de nem tudom, hogy Wesley Gordon játszani fog-e. A palánk alatt nagyon nagy hátrányban lesznek, így sok hárompontos kellene tőlük, jó százalékkal. Olyan súly és magasságbeli különbség van a két fél között, amit csapdával lehetne kivédeni, vagy esetleg zónával, hátha a Falco nem talál be kintről. Ez viszont kétélű fegyver, lehet, hogy működni fog, de szerintem a szombathelyiek frissebbek, több energiát fognak belevinni és tíz pont körül győzni fognak. A pillanatnyi forma és a játékra képes kosarasok miatt toronymagas esélyesek szerintem a hazaiak.”

A próféta szóljon belőle.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!