Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A BL csoportelsőségért játszik a Falco szerdán az Arénában

Ehhez a Trevisót kell legalább kilenc ponttal legyőzni.
-----

Két héttel ezelőtt szenvedte el az idei szezonban első vereségét Falco: nyolc ponttal jobb volt a Treviso 2021. November 03. 22:31 tétmeccsen a Falco. Olaszországban, a Treviso otthonában kaptak ki a sárga-feketék nyolc ponttal (68:60). Fásultan mozogtak, írtuk akkor, és azt is - amit nem árt figyelembe venni az eredménynél -, hogy Benke nem játszott, és Perl is maximum ötven százalékos állapotban volt sérüléséből visszatérve. Úgyhogy, ezen a szemüvegen nézve az a vereség benne volt a pakliban, mert bármennyire jó is az idei Falco, ez így még nekik is kicsit sok volt.

Az ilyesmi azonban belefér, főleg, hogy egyáltalán nem történt tragédia, de még baj sem. Utána mutattuk meg, hogy a továbbjutás egyáltalán nem került veszélybe, hiszen a csapat kétféleképpen Kétféleképpen is tovább juthat BL csoportjából a Falco 2021. November 04. 14:16 is tovább juthat. Mégpedig keresztbejátszással és csoportelsőként is, ehhez azonban szerdán az Arénában kilenc ponttal meg kell verni a Trevisót. Ha nem sikerül, még akkor is lehet csoportelső a csapat keresztbeverésekkel, de kilenc pontos győzelem esetén a saját kezében lenne a sorsa. A tabella így fest jelenleg:

Falco: BL tabella
blc.com

Elkél a szurkolók segítsége, s mint a klub honlapjáról megtudható, 2021.11.17-én 18:00 órakor a Treviso Basket érkezik az Aréna Savariába. A mérkőzésre szóló belépőket online, - ide kattintva - mérkőzésnapon 16:15-ig lehet megváltani. A jegypénztár 17:00 órakor nyit, ezzel egyidőben a helyszíni Falco-Shop is kinyitja kapuit.

A csapat egy Paks elleni győzelemmel Falco: Paks, pipa 2021. November 12. 19:50 hangolt a BL meccsre, amely szerdán este hatkor (18:00) kezdődik. Jelenleg mindenki egészséges és mindenki a fedélzeten. Kijelenthető, olyan rosszul még egyszer, mint Trevisóban történt, nem dobhat a csapat, s ha ez így lesz, semmi akadálya, hogy egy nyolc pontnál nagyobb különbségű győzelemmel csoportjának élére álljon a Falco.

Treviso - Falco
blc.com

Már csak azért is, hogy a csapat - így Szombathely - jó híre tovább öregbedjen Európában, mert a Trevisói meccs, tehát a vereség után is ilyeneket lehetett olvasni a BCL (Basketball Champions League) oldalán: "A világ minden egyes újságíróiskolájában az első lecke így szól: "Ha egy kutya megharap egy embert, az nem hír. De amikor egy ember megharap egy kutyát, az már hír!" Tehát a Falco KC Szombathely állandó győzelme nem hír, viszont az, hogy elveszítik a szezon első meccsét Trevisóban, megérdemli a címlapokat. A szezon kedzete óta ettől függetlenül 12-1-re állnak. Tizenkettő és egy!!! Ezért szeretjük a BCL-t, mert az olyan csapatok, mint a Falco, megmutathatják, hogy mennyire jók nemzetközi szinten. És tényleg jók. Igazán jók..."

Dagad az ember szombathelyi keble, és azért is, mert a a BCL két hetente megjelenő erősorrendjében mind a 32 - csoportkörben részt vevő - csapatot rangsorolja, és az olaszországi vereség ellenére is a lista első felében (14. hely) találjuk a Falcót. Lehet még feljebb kapaszkodni, és egy kis kedvcsinálónak ide tesszük az olaszországi meccs összefoglalóját is.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tovább erre az oldalra