Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Falco: Paks, pipa

Nem forgott veszélyben a hazai siker.
-----

Falco KC Szombathely – Atomerőmű SE 98-78 (33-21, 18-21, 23-13, 24-23)

Bajnokság, 10. forduló

Szombathely, Savaria Arena

V.: Győrffy P., Török R., Rácz Zs. (dr. Gincsai J.)

Falco: Váradi 15/6, Somogyi 9/3, Clark -, Golomán 11/3, Keller 11/3. Cserék: Verasztó -, Perl 24/3, Benke 16/6, Kovács B. 4, Barac 8, Sövegjártó -.

ASE: Brown 19/12, Frank 2, Brozja 17/3, Eilingsfeld 15/3, Buljevics 18/3. Cserék: Kovács Á. 4, Kis -, Orgona 3/3.

A 10. forduló pénteki játéknapján a listavezető Falco KC Szombathely látta vendégül a sereghajtó Atomerőmű SE csapatát.

Clark kicsit álmoskásan kezdett, ki is sodorták a kezéből a labdát, Brozja szerezte a találkozó első kosarát, Golomán azonnal egy triplával válaszolt a túloldalon (3-2). A találkozó elején egymás után szerezték a kosarakat a felek, Eilingsfeld büntetői után 7-6 volt az állás. Innen sikerült rákapcsolnia a szombathelyieknek és megléptek nyolc ponttal, főként Váradi kosarainak köszönhetően (14-6). Hiába Brozja kosara, Váradi már a tizedik pontját szerezte, majd Perl is hozzátett kettőt, időt kért Teo Hojc (19-8). Sikerült rendeznie a sorokat a vendégeknek, Brown triplájával hétre zárkóztak, de a negyed vége előtt megint ritmust váltott a Szombathely és visszaállította a kétszámjegyű különbséget. 33-21.

Orgona egy hármassal adta meg a második felvonás alaphangját, de tartósan nem tudott faragni a hátrányából a Paks, a Váradi-Perl kettősre nem volt egyelőre válaszuk (36-26). Percekig nem született újabb kosár, majd Brown rohant végig a pályán és állt bele egy hármasba, négy gyors ponttal válaszoltak a vasiak (40-29). Csordogált a meccs, próbálkozott az ASE, míg a Falco gondosan ügyelt arra, hogy nagyon közel ne engedje az ellenfelét. Brown szinte egymaga tartotta életben a vendégeket, tizenhat pontnál járt már ekkor, mindig volt azonban hazai válasz az ő hármasaira (47-37). Büntetőkkel lopta a távolságot a Paks, végül kilenc maradt a Szombathely előnyéből a nagyszünetre. 51-42.

Benke jól nyitotta a második félidőt, két triplát is bevágott, míg a paksiaktól csak Kovács duplája érkezett egyelőre (57-44). Váradi zsákolt, tizenöttel léptek meg a vasiak. Kezdett elfáradni a sérülésekkel küszködő ASE, a negyed derekára már 63-46-ra ment a Szombathely. Brown ezúttal hibázott, Perl rohant végig, csinált is egy 2+1-es akciót, meg lett a közte húsz (66-46). Zsinórban hét vendég pont érkezett, nem tudta lezárni a meccset a Szombathely, nagyot küzdött a Paks (66-53). Amikor kellett, koncentráltabban kosárlabdáztak a sárga-feketék, veszélyesen közel egyszer sem engedték az ASE csapatát (72-55). Barac könnyedén zsákolhatott, míg Kovács Ákos triplakísérlete lemaradt, tizenkilenc pluszban várhatta a záró felvonást a Falco. 74-55.

Az utolsó negyed elején hamar meg lett megint a közte húsz, nem volt kérdés a győztes kilétét illetően. Szép megoldásokból így sem volt hiány, de az látszott, hogy elfogyott az erejével a gyakorlatilag hat és fél emberes rotációval kosárlabdázó atomerőmű SE. A Falco KC Szombathely győzelme tehát szinte egy pillanatig sem forgott veszélyben, így könnyed sikerrel hangolt a Treviso elleni kulcsfontosságú Bajnokok Ligája mérkőzésre Milos Konakov csapata. 98-78 - tudósít a BB1.hu .

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tovább erre az oldalra