Kétféleképpen is tovább juthat BL csoportjából a Falco

Csoportelsőként és keresztbejátszással is.
-----

Mint tegnap Falco: nyolc ponttal jobb volt a Treviso 2021. November 03. 22:31 arról beszámoltunk, Trevisóban találkozott egymással a kosárlabda Bajnokok Ligája (Basketball Champions League) "D" csoportjának két veretlenje, a Falco KC Szombathely, és az olasz Nutribullet Treviso csapata, és a Falco egy kőkemény meccsen, pocsék dobóformát kifogva szenvedett 68:60 arányú vereséget úgy, hogy Perl sérültem vállalta a játékot, Benke pedig nem is tudott pályára lépni.

Ezzel három fordulón jutottak túl a csapatok, e forduló másik meccsén a VEF Riga legyőzte az AEK Athént, így a görögök kilátástalan helyzetbe kerültek, nem úgy azonban a Falco. A tabella jelenleg így fest:

Falco: BL tabella
blc.com

A csoportból az első helyezett automatikusan továbbjut, míg a másodikra és a harmadikra keresztbejátszás vár a következő csoportkörért. A Falco hátra lévő meccsei:

2021. nov. 17. (szerda) 18:00 Falco KC - Nutribullet Treviso

2021. dec. 14. (kedd) 18:30 AEK Athén - Falco KC

2021. dec. 22. (szerda) 20:00 Falco KC - VEG Riga

A csoport első két helyezettje, a Treviso és a Falco, s ha a másik két csapatot mindketten megverik, akkor a Falcónak itthon minimum kilenc ponttal kell legyűrni a Trevisót. Keresztbeverések lehetnek, mivel a csoportmeccsek felénél járunk csupán, a következő feladat tehát november 17-én az Arénában legalább kilenc ponttal legyőzni az olasz csapatot, minden további ezután derül ki. Viszont a keresztbejátszás, ha matematikailag még nem is száz százalékos, de szinte biztosnak mondható.

Addig is azonban a csapat Olaszországból egy lendülettel utazik Szegedre, ahol szombaton Szrecsko Szekulovics csapata ellen lép parkettre. Az sem lesz sétagalopp. Szurkoljanak hát úgy a csapatnak, mint ez a kisfiú a képen:

Falco - OSE
Kiss Tamás
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!