Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Tudunk tovább fejlődni

Mondja Marko Curovic, a Falco új másodedzője.
-----

Szakmai stábunk Marko Curoviccal bővül Edzőváltás a Falcónál: Okorn helyét Konakov veszi át June 18. 10:23 , akit vezetőedzőnk Milos Konakov választott maga mellé. Marko 1983-ban született Szerbiában és játékosként is hazájában pattogtatott. Edzői pályafutását 2006-ban kezdte a B.C. Vojvodina Novi Sad szerb első ligás csapatának másodedzőjeként, ahol 5 évet töltött el. 2012 és 2017 között az ománi férfi felnőtt kosárlabda válogatott segédedzője volt, majd 2018-ban átvette a vezetőedzői szerepet is. A vírus előtti évben az ománi u18 és u16 utánpótlás válogatottnál volt vezetőedző.” - írtuk pár napja, a klub honlapja pedig megkérdezte az új másodedzőt:

Marko, mennyire ért váratlanul a Falco megkeresése?

Nagyjából 10 nappal ezelőtt hívott fel Milos és mondta el, mi történt a csapatnál, és hogy Ő lesz a Falco vezetőedzője. Nagyon sokat beszélt a kialakult a helyzetről, a csapatról, a szisztémáról és arról, hogy mit is vár tőlem, mint másodedzőtől.

Mennyi időd volt végiggondolni az ajánlatot, nehéz döntést kellett hoznod?

Igazából ez egy gyors döntés volt. Persze két gyerekes apukaként meg kellett beszélnem a családommal, hogyan tudjuk megoldani ezt a szituációt. Összességében nagyon könnyű volt meghozni a döntést. Régről ismerem Milost, és örömmel fogadtam, hogy felkért erre a pozícióra. Azt is tudom, hogy a Falco egy nagyon erős csapat, ami nagy fejlődésen ment át az utóbbi években, így szakmailag is kihívás lesz itt dolgozni.

Említetted, hogy Milossal régről ismeritek egymást. Pontosan, hogyan ismerkedtetek meg?

Valóban, Milossal már többször is dolgoztunk együtt, bár érdekesség, hogy ilyen felállásban vezetőedzőként és másodedzőként még nem. Az ománi utánpótláscsapat edzőjeként ismertük meg egymást, és többször kikértük egymás véleményét egy-egy edzésmódszerről, vagy épp egy mérkőzésről. Nagyon jól tudunk egymással kommunikálni és szerintem ez az ismeretség segíteni fogja a közös munkát.

Az egyeztetés közben arra is kitértetek, hogy másodedzőként mi lesz a feladatod?

Igen. Fontosnak tartottam, hogy az elején tisztázzuk, miben tudom segíteni Milos munkáját. Elsősorban az ellenfelek feltérképezése lesz a feladatom, valamint a játékosok képességfejlesztése. Egyeztettünk a szakmai stábbal, és egyetértettünk abban, hogy szükség lesz az állandó technikai fejlesztésre is a szezon során, mert több fiatal játékosunk is lesz.

Véleményed szerint mire lehet képes a Falco a 2021/2022-es kiírásban?

Ennyire a szezon előtt nem szeretnék semmilyen jóslatba bocsátkozni, erről inkább a vezetőedző tud majd többet mondani. Régóta követem a magyar bajnokság eseményeit és azt látom, hogy folyamatosan fejlődik a magyar kosárlabda. Egyrészt a magyar játékosok is egyre jobbak és minőségi légiósok játszanak a bajnokságban. A saját feladataimat szeretném a lehető legjobban elvégezni, és minél többet segíteni a csapatnak, hogy sikeres legyen. Az biztos, hogy Gasper maradása és a vele való egyeztetés segíteni fogja a munkánkat és bízom benne, hogy tudunk tovább fejlődni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tovább erre az oldalra