Szombaton tévés meccsen vendégszerepel a Falco Debrecenben

Ezen nem kötelező a győzelem, csak erősen ajánlott.
-----

Holnap (szombaton) majdnem ebédidőben ugyan (14:15), de tévés meccset játszik a bajnokságban a Falco, így az is megnézheti az aktuális bajnok debreceni vedégszereplését, aki nem utazik el a messzim távolba, illetve nincsen MindigTV előfizetése. Tehát mindenki.

Mint a legutóbbi soproni idegenbeli meccs előtt Hármas idegenbeli – köztük egy BL meccs – szériába kezd szerdán a Falco 2022. October 18. 21:06 írtuk, hármas utazós szériában vannak a sárga-feketék, amelynek második állomása a cívisvárosban való fellépés, szerdán pedig Törökországba utazik a csapat BL meccsre. Azt is írtuk akkor, hogy illene - jó volna- mind a három vendégszereplést sikerrel zárni, amelyek közül az első szerdán, Sopronban a vártnál könnyebben Edzőmeccs jelleggel verte nagyon biztosan a Falco a Sopront 2022. October 19. 20:57 sikerült. Ugyan meg kellett izzadni a győzelemért, de nem túlságosan. A két edző így értékelte a látottakat:
Perl jó játékára szükség lesz
Mészáros D. Zsolt

Kostas Flevarakis : Ez egy olyan mérkőzés volt, ahol tudtuk, hogy egy nagyon jó csapat az ellenfelünk, akik a múlt héten legyőztek egy nagyon magasan jegyzett európai csapatot, a Murciát, és ez nem a véletlennek vagy a szerencsének volt köszönhető, az egy nagyon jó mérkőzés volt a számukra. A szombati mérkőzésünkön nagy energiával játszottunk, hogy le tudjuk győzni a Paksot idegenben. Azoknak a csapatoknak, amelyeknek kevesebb fegyvere van, meg kell találniuk a módját, hogy kifárasszák az ellenfelet, de a Falco ma sokkal frissebb volt, mint mi. Próbáltunk a védekezésünkre támaszkodva küzdeni, és egy ilyen meccsen a nyolcvan kapott pont jó eredmény, de az egész mérkőzés során a legnagyobb problémánk a támadás volt. Az előző két meccsen a Falco száz pont körül dobott, és egy ilyen rossz meccsen sikerült nekünk nyolcvan körül tartani őket. Ha megnézzük a dobószázalékokat, főleg a hárompontost, akkor láthatjuk, hogy ma nem számíthattunk sok jóra. Úgy gondolom, hogy a szezonnak ebben a szakaszában a Falco sokkal jobb csapat nálunk, és megérdemelték a győzelmet. Nekünk most az a fontos, hogy tovább dolgozzunk, van még egy nagy meccsünk szombaton az Oroszlány ellen, ezért mostantól csak arra koncentrálhatunk. Persze, néhány játékostól többet várunk, de ennyi idő alatt nem lehet sok mindenen változtatni. Úgy gondolom, hogy most az előttünk álló feladatra kell koncentrálnunk, és hamarosan újra azon a szinten leszünk, hogy felvegyük a versenyt olyan csapatokkal is, mint a Falco.

A győzelmet nem kell magyrázni
Mészáros D. Zsolt

Milos Konakov : A mérkőzés elején nagyon precízen védekeztünk, és ezzel előnybe kerültünk. Mindkét csapatnak volt gondja a pontszerzéssel, főleg kintről, de mi tudtunk váltani támadásban, több energiát fektettünk a védekezésbe, és ezért nem tudott a Sopron könnyű kosarakat szerezni. Nagyon veszélyesek a hárompontosaik, de mi ezt elvettük tőlük, valamint könnyű kosarakkal és leindításokkal sikerült olyan különbséget kialakítanunk, amire nem is számítottunk. Gratulálok a csapatomnak ehhez a teljesítményhez, de ez csak egy mérkőzés volt, ezt a lendületet kell tovább vinnünk.

Van összefoglalónk is annak, aki lemaradt:

Mindezek után rátérve az előttünk álló debreceni meccsre: úgy tűnik, a csapat kezd formába lendülni, mindenki kezdi megtalálni a helyét, illetve Konakov kezdi összerakni a kirakósát. Nem életbe vágó, de fontos a győzelem, hiszen, mint tudjuk, ebben a bajnokságban nem lesz középszakasz, következésképp az alapszakaszt kell megnyernie annak, aki pályaelőnyben akar lenni a rájátszásban. Az még messze van, de minden egyes meccsel közelebb jön. Tehát egyáltalán nem mindegy az eredmény.

Mindezek fényében nézzük, mit vár Déri Csaba , a BB1 állandó szakértője:

Déri Csaba
BZ

"A DEAC tavalyi éve nagyon nem sikerült, ezért idénre új edző hoztak és új csapatot építenek. Eddig elég kétarcú a gárda, a következő két mérkőzésükön – Falco otthon, Szolnok idegenben – várom azt, hogy megmutassák igazi erejüket. Ha ez pozitívan sikerül ez a két találkozó, idén akár 4-be is juthatnak, amennyiben nem, akkor változtatniuk kell. Jó képességű edző David Dedek, de hátráltatja, hogy nincs mellette magyar segítő, meg kell még tanulnia a magyar bajnokságot. Falconál nagyon komoly új csapat van, sokat segítenek a nemzetközi meccsek, hozzászoktak a szerda-szombat terheléséhez. Legutóbbi két meccsen kiütközött a tudáskülönbség, melyet érvényesítettek a pályán is, Azt gondolom a szombathelyiek olyan lendületben és formában vannak, hogy nyerni fognak Debrecenben.”

A próféta szóljon belőle. A meccs az M4 Sport+ csatornán lesz látható (14:00-kor indul a közvetítés) - utána pedig mi jövünk a tudósítással.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!