Szerdán megkezdi BL szereplését a Falco

Elsőként a SIG Strasbourg ellen idegenben – nehéz lesz.
-----

Szombaton a Budapest Honvéd idegenbeli legyőzésével Falco: idény eleji biztos győzelem a Honvéd otthonában October 01. 20:14 megkezdődött a Falco számára a magyar bajnokság. Holnap (szerdán) pedig a BL csoportmeccsei is elrajtolnak. A Falco ahhoz a SIG Strasbourghoz látogat, akivel idén már kétszer találkozott, igaz, akkor már a Bajnokok Ligája legjobb tizenhat csapata között.

A Falco életében az volt az az időszak, amikor betegségektől és sérülésektől sújtva kellett kiállnia Európa élcsapatai ellen, és nem sikerült az akkori csoportkör bravúrsorozatát folytatni. Mint emlékezhetünk, onnan öt-egyes győzelem-vereségaránnyal jutott tovább a csapat, amire felkapta a fejét Európa kosárlabda társadalma. Kis túlzással mindenki a szombathelyi csodáról beszélt.

Keller Ákos
championsleague.basketball

Milos Konakov vezetőedzővel készített interjúnkban A Falco vezetőedzője azt mondja, még kell pár nap, hogy felfogja, mi is történt velük June 29. 18:12 érintettük, mitől volt a tavalyi Falco már ilyen korán annyira egyben, amire a következő választ kaptuk: „A csapatsport viszonylag egyszerű. Ha az elején jönnek a győzelmek, a játékosok még jobban hisznek a munkában, kialakul a csapaton belüli kémia, és jönnek a sikerek.”

Már elmondtuk, és mindenki tudja, az idei Falco teljesen átalakult a tavalyihoz képest. Négy válogatott játékos (Benke, Váradi, Golomán, Somogyi) távozott. Pótlásukra minőségi légiósok érkeztek, viszont – és ez a Honvéd elleni meccsen is látszott – még nem érett egybe a csapat annyira, mint egy éve, és rögtön egy nagyon kemény ellenfél jön szembe a BL-ben.

SIG Strasbourg
championsleague.basketball

A Honvédot nem megbántva, és a legkevésbé sem lebecsülve, a Strasbourg más kávéház, amit már az említett két vereség (március 14., idegenben 98:86, illetve február 8., itthon 85:63) tapasztalhatott a Falco. Akkor mélyponton volt a társaság, most pedig még nincs teljesen összeszokva. Meglátjuk, bár, ha a csapatnak most is megvan az a furcsa, de nagyszerű tulajdonsága, hogy a nemzetközi meccseken teljesen más hőfokon pörög, akkor minden lehet.

A meccs szerdán este nyolckor kezdődik televíziós közvetítés nélkül, az igazán elszántak a mindigo előfizetéses csatornáján nézhetik. Mi is ezt tesszük, hogy holnap este tíz óra körül be tudjunk számolni az eredményről.

Milos Konakov így nyilatkozott az esélyekről a BB1-nek: „Annak ellenére, hogy a tavalyi szezonban kétszer is megmérkőztünk velük, nem lehet mondani, hogy a két csapat kívülről-belülről ismerné a másikat, hisz náluk is és nálunk is kicserélődött a fél keret. Amit viszont tudunk, hogy filozófiájában nem sokat változott a Strasbourg, nagyon fizikális gárda maradt, amire fel kell készülnünk, negyven percen keresztül komoly nyomás lesz a játékosaimon. Egyénileg is koncentráltnak kell lennünk, egy kintről különösen veszélyes ellenfél vár ránk. Tavaly Franciaországban nem sokon múlott a bravúr, hiszen hosszabbítás után kaptunk ki, reméljük most összejön a siker. Szerencsére sérültünk nincs, mindenki készen áll a holnapi mérkőzésre.”

Falco KC - SIG Strasbourg BL 2022
Mészáros D. Zsolt

Megnéztük a franciák honlapját – sigstrasbourg.fr –, ahol nem sok szó esik a Falco elleni meccsről. Igaz, a Falco oldalán is csak a meccs időpontját találjuk, mindenféle esélylatolgatás nélkül, bár lehet, még korainak tűnik.

A Bajnokok Ligája honlapja, a championsleague.basketball a Francia Kupa döntőseként mutatja be a Falco ellenfelét, amelynek ebben az idényben is nagy céljai lehetnek a sorozatban. A Falcót Perl Zoltánnal, mint lehetséges MVP-vel reklámozzák, és a lenyűgöző szombathelyi szurkolókat emelik ki, na meg, a már általunk is említett tavalyi csoportkörös menetelést.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Valódi tájékoztatásra vágysz? Vagy elég a propaganda? Dönthetsz! Támogasd a Nyugat.hu-t