Szerdán este Malagában lesz BL-jelenése a Falcónak

Mást nem tehetünk, bízunk az annyira nem is lehetetlen csodában.

Szerdán este fél kilenckor kezdődik a kosárlabda BL csoportküzdelmeinek ötödik fordulója. A Falco négyesének legerősebb csapatánál, az Unicaja Malagánál vendégeskedik. A spanyolok három győzelemmel és egy vereséggel állnak annak a csoportnak az élén, amelynek a végén a Falco fordított győzelem-vereség mutatóval szerénykedik.

Nincs azonban minden veszve. A csoportharmadik még részt vehet a továbbjutásért vívott rájátszásban, s a Falco még elérhet ide. Még akkor is, ha netán szerdán a Malagától vereséget szenvedne. Persze, ehhez az kell, hogy a Le Mans kikapjon Görögországban, akikkel aztán a záró fordulóban hazai pályán ki-ki meccset lehetne játszani.

Ugyanez következne be, ha a Falco és a franciák is nyernének, a kapu nyitva van tehát mindenképp, és még inkább nyitva lenne, ha a sárga-feketék győznének holnap Malagában, de ezt neveztük az alcímben a csoda kategóriájának. De véghez vihető a csoda, elég csak a labda kerekdedségére gondolni.

Falco KC - Unicaja Malaga 2023 BL
Mészáros D. Zsolt

Illetve a legutóbbi fordulóra, ahol a spanyolok attól a Le Manstól kaptak ki, akit, akiket a Falco idegenben vert egészen biztosan, tehát a matematika alapján minden előfordulhat. Igaz, mindennek az ellenkezője is. Mert ne tagadjuk, a Malaga Nem tudott csodát tenni a Falco, csak benézett a kapun 2023. October 18. 20:01 a toronymagas esélyes, a Falcótól az esetleges győzelemhez tökéletes játék lenne szükséges.

Illetve az is, hogy a spanyoloké meg ne legyen az. Mindez azonban majd holnap este kiderül. Ami bizakodásra adhat okot az az, hogy a szombathelyiek mostanában meggyőző és egyre javuló minőségű játékot mutatnak, sérültjük nincs, ilyesféle korlátok tehát nem lesznek.

A Le Mans ellen idegenben a kőkemény védekezéssel, a jó lepattanózással és nagyszerű dobóformával sikerült nyerni. Miért ne fordulhatna elő még egyszer, de, ha holnap nem sikerül, akkor sincsen teljesen veszve semmi. Este tíz után tudósításunkból megtudja, addig nézze meg a Malaga elleni szombathelyi meccs összefoglalóját.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!