Névadó szponzort jelentett be a Falco KC kosárlabda csapata

A Volvo Alpok Autó Szombathely tartotta érdemesnek erre az ország legjobb kosárlabda csapatát.
-----

A megsokasodott feladatokhoz, a stabil európai szerepléshez biztos anyagi háttér szükséges. Szombathely városa – bár lehetőségeihez képest – maximálisan támogatja a város „zászlóshajójának” tekintett csapatát, de ahhoz, hogy a Falco Európában kivívott helyét megtartsa, sőt előrébb is lépjen, további pénzre van szükség. A Vulcano Energiával kötött szerződés ebben a szezonban már nem érvényes, nem volt tehát akadálya annak, hogy új névadó szponzort találjon a klub.

Falco-Riga
nyugat

Minden oka és indoka megvan rá, mert, mint emlékezhetünk nemrégiben egy kulcsfontosságú találkozóval történelmet írt Ez történelem: a legjobb tizenhat között a BL-ben a Falco 2021. December 22. 22:06 a Falco KC Szombathely csapata. A Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában a VEF Riga együttese ellen 68-59-es győzelmet arattak házi pályán, ezzel pedig Milos Konakov tanítványai egyenes ágon bejutottak a sorozat legjobb 16 csapata közé. Itt egy újabb négyes csoportba kerülve menetelhetnek tovább, és öregbíthetik Szombathely jó hírét.

Gasper Okorn szakmai igazgató BL továbbjutás után érkezik egy új légiós a Falcóba 2021. December 25. 06:54 az örömteli új helyzetről ezt mondta:

„A Riga elleni találkozó után rögtön tartottunk egy megbeszélést, amelyen elmagyaráztam Gráczer György ügyvezetőnek és kollégáinak, hogy mivel az idény végéig szerda-szombat ritmusban játszunk, bizonyos időszakban hat magyar válogatott játékost is nélkülöznünk kell, ezért nagy kockázatot vállalunk, ha nem szélesítjük a keretet. Megkaptuk a zöld jelzést, úgyhogy elkezdtük nézegetni a jelölteket. Nem rohanunk, fontos, hogy a kiválasztott illeszkedjen az együttesbe, ezért türelmesek leszünk. A vezetőedző hozza meg a végső döntést, de alapvetően úgynevezett »stretch four« játékost keresünk, aki a gyűrűtől távol is veszélyes erőcsatár. Ebben az esetben Marvin Clark kizárólag a hármas pozícióban szerepelhetne.”

Falco-Riga
nyugat

Úgy tűnik, az anyagi akadályok elhárulnak, hiszen ma bejelentette a klub: hogy a jövőben a Volvo Alpok Autó Szombathely lesz a Falco KC Szombathely névadó szponzora, amely cég nyolc számjegyű összeggel érdemelte ki az a jogot, hogy névadója legyen Magyarország legjobb kosárlabda csapatának.

Gráczer György, a Falco KC ügyvezetője elmondta, hogy az új névadó szponzorral már 7-8 éve kapcsolatban áll a klub. A Volvo Alpok-Autó Kft. az első szezonjában támogatóként jelent meg a csapat mellett, majd 3 éve már a csapat kiemelt szponzora lett. Az újabb lépést pedig a 2022.01.01–től a szezon végéig szóló névadói státusz jelenti.

Falco KC - sajtótájékoztató
falcokc.com

A sajtótájékoztatót a Volvo Alpok-Autó Kft. ügyvezetője Hazafi László azzal a gondolattal zárta, hogy fontos a sport támogatása, és minden szombathelyi vállalkozót buzdít arra, hogy álljon a szombathelyi sport mellé. Külön kiemelte, bízik abban, hogy a Volvo cég érdeklődését a csapat Bajnokok Ligájában nyújtott menetelése még jobban felkelti, így biztosítva a hosszútávú együttműködést.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!