Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

BL továbbjutás után érkezik egy új légiós a Falcóba

Gasper Okorn úgy érzi, az egész város mögöttük van.
-----

A Nemzeti Sportnak nyilatkozott Gasper Okorn, a Falco szakmai igazgatója. Ebben a csapat történelmi európai szereplését, és az ebből fakadó tennivalókat részletezte kitekintve arra, a Falco nagyszerű szereplése milyen sokat jelent a magyar kosárlabdázásnak is.

„Épp előttem van egy papír, amelyen az áll, hogy Magyarország többek között Olaszország, Görögország és Litvánia előtt hetedik a Bajnokok Ligája-ranglistán. A Falco a legutóbbi három idényben elég pontot gyűjtött ahhoz, hogy a következő évadban egy főtáblás és egy selejtezős klub is képviselhesse a magyar színeket a sorozatban. A semmiből kezdtünk el építkezni 2018-ban, akkor még senki sem hitte el, hogy eljutunk idáig, lépésről lépésre haladtunk, a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében kezdtünk 2019-ben, s már a legjobb 16 között járunk mindössze két légióssal – megmutattuk, hogy ez igenis lehetséges!

Gasper Okorn
A mostani idény előtt sokan feltették a kérdést: vajon ez a megfelelő csapat, Milos Konakov a megfelelő edző? Nagy felelősséget éreztem, hogy összerakjam a keretet, és Milos keze alá dolgozzak. Ha valami nem működött volna, mindenki rám mutogat, ezért szerda este hatalmas kő gördült le a szívemről. Kiváló együttesünk van tele tehetséggel, tökéletes az összhang, jók az eredményeink, de még csak az évad felénél járunk. Az egyik célunkat teljesítettük, de szeretnénk megvédeni a magyar címeinket is. Hatalmas elégtétel volt szerda este: kiskölykökként kezdtük el a Bajnokok Ligáját, most már talán eljutottunk a tinédzserkorba.”

A közeljövőt pedig így vázolta:

„A Riga elleni találkozó után rögtön tartottunk egy megbeszélést, amelyen elmagyaráztam Gráczer György ügyvezetőnek és kollégáinak, hogy mivel az idény végéig szerda-szombat ritmusban játszunk, bizonyos időszakban hat magyar válogatott játékost is nélkülöznünk kell, ezért nagy kockázatot vállalunk, ha nem szélesítjük a keretet. Megkaptuk a zöld jelzést, úgyhogy elkezdtük nézegetni a jelölteket. Nem rohanunk, fontos, hogy a kiválasztott illeszkedjen az együttesbe, ezért türelmesek leszünk. A vezetőedző hozza meg a végső döntést, de alapvetően úgynevezett »stretch four« játékost keresünk, aki a gyűrűtől távol is veszélyes erőcsatár. Ebben az esetben Marvin Clark kizárólag a hármas pozícióban szerepelhetne.”

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tovább erre az oldalra