BL továbbjutás után érkezik egy új légiós a Falcóba

Gasper Okorn úgy érzi, az egész város mögöttük van.
-----

A Nemzeti Sportnak nyilatkozott Gasper Okorn, a Falco szakmai igazgatója. Ebben a csapat történelmi európai szereplését, és az ebből fakadó tennivalókat részletezte kitekintve arra, a Falco nagyszerű szereplése milyen sokat jelent a magyar kosárlabdázásnak is.

„Épp előttem van egy papír, amelyen az áll, hogy Magyarország többek között Olaszország, Görögország és Litvánia előtt hetedik a Bajnokok Ligája-ranglistán. A Falco a legutóbbi három idényben elég pontot gyűjtött ahhoz, hogy a következő évadban egy főtáblás és egy selejtezős klub is képviselhesse a magyar színeket a sorozatban. A semmiből kezdtünk el építkezni 2018-ban, akkor még senki sem hitte el, hogy eljutunk idáig, lépésről lépésre haladtunk, a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében kezdtünk 2019-ben, s már a legjobb 16 között járunk mindössze két légióssal – megmutattuk, hogy ez igenis lehetséges!

Gasper Okorn
A mostani idény előtt sokan feltették a kérdést: vajon ez a megfelelő csapat, Milos Konakov a megfelelő edző? Nagy felelősséget éreztem, hogy összerakjam a keretet, és Milos keze alá dolgozzak. Ha valami nem működött volna, mindenki rám mutogat, ezért szerda este hatalmas kő gördült le a szívemről. Kiváló együttesünk van tele tehetséggel, tökéletes az összhang, jók az eredményeink, de még csak az évad felénél járunk. Az egyik célunkat teljesítettük, de szeretnénk megvédeni a magyar címeinket is. Hatalmas elégtétel volt szerda este: kiskölykökként kezdtük el a Bajnokok Ligáját, most már talán eljutottunk a tinédzserkorba.”

A közeljövőt pedig így vázolta:

„A Riga elleni találkozó után rögtön tartottunk egy megbeszélést, amelyen elmagyaráztam Gráczer György ügyvezetőnek és kollégáinak, hogy mivel az idény végéig szerda-szombat ritmusban játszunk, bizonyos időszakban hat magyar válogatott játékost is nélkülöznünk kell, ezért nagy kockázatot vállalunk, ha nem szélesítjük a keretet. Megkaptuk a zöld jelzést, úgyhogy elkezdtük nézegetni a jelölteket. Nem rohanunk, fontos, hogy a kiválasztott illeszkedjen az együttesbe, ezért türelmesek leszünk. A vezetőedző hozza meg a végső döntést, de alapvetően úgynevezett »stretch four« játékost keresünk, aki a gyűrűtől távol is veszélyes erőcsatár. Ebben az esetben Marvin Clark kizárólag a hármas pozícióban szerepelhetne.”

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!