Negyedszer bajnok a Falco, de most először ünnepelhet Szombathelyen

Az utolsó meccsen erődemonstrációt tartottak a sárga-feketék.
-----

Beharangozónkban elmondtuk Kosárlabda: vasárnap este Szombathelyen bajnokot avatnak June 25. 13:01 , mi mit gondolunk a kosárlabda bajnokim döntő ötödik meccséről, tudósításunk előtt pedig azt nézzük meg, a két edző mit várt a mindent eldöntő összecsapás előtt.

Milos Konakov, Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely : Véleményem szerint az ötödik meccs előtt a klasszikus formában vett felkészülés nem létezik, ez egy mentális meccs lesz. A mindent eldöntő találkozón bármi lehetséges. A legutóbbi összecsapáson más energiával játszottunk, emiatt nagyon boldog és büszke vagyok. Még egy meccset nyernünk kell ahhoz, hogy bajnokok legyünk. Megmutattuk már, hogy képesek vagyunk rá, a szurkolóink előtt, hazai pályán szeretnénk megszerezni az aranyérmet.

Feldobás előtt
Mészáros D. Zsolt

Antonisz Konsztantinidesz, Egis Körmend : A felkészülés elsősorban pszichológiailag zajlott. Sajnos nem tudtunk élni azzal a hatalmas lehetőséggel, hogy lezárjuk a párharcot hazai pályán. Kosárlabda-szempontból nem voltunk olyan jók legutóbb, mint az első három meccsen, a Falco jobb volt nálunk a kulcspillanatokban. Az már korábban is eldőlt, hogy két esélyünk lesz arra, hogy bajnokok legyünk, ebből a kettőből most maradt egy. Az biztos, hogy idegenben ez sokkal nehezebb lesz, de a bajnoki címért folyó harcban, egy ötödik meccsen szinte mindenki azonos lappal indul. Négy nappal korában már győztünk Szombathelyen, így előttünk a példa, hogy ha hiszünk benne és megtesszük a megfelelő lépéseket, akkor ezt még egyszer meg tudjuk csinálni. Edzőként abszolút hiszek ebben. Számunkra teljes mértékben sikeres volt a szezon, nincs veszítenivalónk, de természetesen ha meg tudnánk nyerni a bajnokságot, akkor lenne tökéletes az idény. Csapatként sikeresek voltunk, büszkének kell lennünk arra, amit elértünk, ezt mondtuk a játékosoknak is. Harcolni fogunk az első pillanattól az utolsóig Szombathelyen, megpróbáljuk elnyerni az aranyérmet.

Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely – Egis Körmend 99-70 (27-18, 28-16, 20-11, 24-25)

Rájátszás, döntő, 5. mérkőzés

Szombathely, Arena Savaria

V.: Cziffra Csaba Zsolt, Praksch Péter Árpád, Söjtöry Tamás Ferenc (dr. Gincsai János Péter)

Szombathely: Váradi 8, Somogyi 22/6, Benke 14/3, Golomán 11/3, Keller 4. Cserék: Perl 17/3, Clark 5/3, Kovács 2, Barac 12, Sövegjártó 4/3, Verasztó -.

Körmend: Doktor -, White 10/6, Takács 6, Szavics 6/3, Gordon 13. Cserék: Stokes 4, Kiss 6/6, Ferencz -, Durázi -, Martinez 3, Herny 12/9, Krivacsevics 10.

A mindent eldöntő ötödik mérkőzésre került sor a bajnoki fináléban, amelyben két vasi csapat, a Szombathely és a Körmend csapott össze. Rögtön egy kisebb meglepetéssel indult a meccs, ugyanis a piros-feketéknél Stokes csak a kispadon kapott helyet, Doktor Péter volt ott a kezdőben.

Benke, perfect
Mészáros D. Zsolt

Golomán közeli kosarával lett meg a döntő első két pontja, Szavics egy hármassal válaszolt. Golomán a sarokból is betalált távolról, majd Somogyi lépett be üres területre, jobban kezdtek a sárga-feketék (7-3). Doktor elrontott kísérletét követően Benke rohant végig a pályán, 2+1 lett a jutalma (10-3). Váradi duplája is célt ért, időt kellett kérnie Antonisz Konsztantinidesznek (12-3). Takács faulttal együtt juttatta a gyűrűbe a labdát, de a ráadás büntetőt kihagyta. Somogyi percei következtek, zsinórban nyolc pontot is szerzett, kétszámjegyű lett a különbség a felek között (20-5). Két jó hármassal zárkóztak volna a körmendiek, de a támadóoldalon továbbra is megállíthatatlan volt a Szombathely (24-11). Bár a tizenöt pontos hátrányból tudott faragni a piros-fekete alakulat, sőt, be is jött tíz alá, összességében meggyőző fölénnyel zárták az első negyedet a hazaiak. 27-18.

Váradi, perfect
Mészáros D. Zsolt

A második felvonás elején mindkét oldalon kimaradtak az akciók, végül Perl büntetője törte meg a gólcsendet, ráadásul Henry sportszerűtlen hibát vétett (28-18). A sárga-feketék hátvédje egy középtávolit is a helyére küldött, majd Keller is kosarat szerzett, 5-0-val kezdte így ezt a tíz percet a Falco (32-18). Gordonnak lett meg az első kosara a mérkőzésen, ám Perl négy ponttal válaszolt, kezdett megint ellépni a Szombathely, időt kért a Körmend (36-20). Megállíthatatlanok voltak a hazaiak, sorozatban jöttek a gyors kosarak, Gordon egy visszatett támadólepattanóval és egy centerezéssel tudott szépíteni (38-24). Váradi fordult le az emberéről, majd Gordon állhatott a vonal mögé, ám Benke is kosarat dobott (42-25). Újabb remek periódust produkáltak a sárga-feketék, miközben a Körmend kezdett egy kicsit szétesni, átlépte a húszat a különbség (48-27). Érdemi változás nem történt a játék képét illetően a hátralevő időben, a félidőre nagy előnybe került a Szombathely. 55-34.

Perl, perfect
Mészáros D. Zsolt

A fordulás után White betörése volt eredményes, majd Henry tudott dobni egy büntetőt. Úgy tűnt, hogy egy kicsit megakadt a Szombathely a nagyszünetet követően, amikor jött Benke labdaszerzése és zsákolása (57-37). Huzamosabb ideig meg tudott maradni húsz alatt a Körmend, de vészesen közel nem tudott férkőzni a hazaiakhoz, Gordon centerezését követően 59-42 volt az állás. Egyből ritmust váltottak a szombathelyiek és két gyors kosárral megint növelték a differenciát, Antonisz Konsztantinidesz időt kért (63-42). Egyre csak hízott a különbség a csapatok között, Benke tripláját követően már huszonhat volt közte (68-42). A vendégek vezetőedzője egy technikait is kapott, ezzel próbálta feltüzelni az övéit, de tovább nőtt a különbség (70-42). Somogyi hármasával már a harmincat is közé tették a sárga-feketék, már egy nagyobb kiütés is a láthatáron volt. 75-45.

Somogyi, perfect
Mészáros D. Zsolt

A záró játékrész már nem tartogatott meglepetéseket, a szombathelyiek ünnepeltek, míg a korábban több bravúrt is végrehajtó, de a végére teljesen elfáradó körmendiek próbálták csökkenteni a különbséget. A Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely az ötödik meccsen nyújtotta a legjobb formáját, már az első percektől kezdve magabiztosan vezetett, így megszerezte története negyedik bajnoki címét. 99-70 - tudósít a BB1.hu .

Közönség, perfect
Mészáros D. Zsolt

Itt van az ünneplés és díjátadás galériája. Kattintson a képre.

Bajnok a Falco 2022
Csapat, bajnok
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!