Kosárlabda: vasárnap este Szombathelyen bajnokot avatnak

A hazai pálya, a lélektani előny, és valljuk meg, a nagyobb tudás is a Falco újabb címét vetíti előre.
-----

Nem akarnánk a saját mellünket döngetni, de a Falco pénteki körmendi vendégszereplése úgy alakult, ahogyan azt beharangozónkban Kosárlabda: pénteken vagy mennybe megy a Körmend, vagy lesz még egy felvonás June 23. 15:28 előre vetítettük.

Akkor azt írtuk, hogy a Körmend játékáról mondandónk nincsen, hiszen a jelek szerint tudják, hogyan kell megverni a Falcót. A Falcónak viszont, hogy meg tudja verni a Körmendet, a fejekben kell rendet raknia. És láss csodát, a rend megszületett, és vele együtt a győzelem is.

Falco-Egis Körmend 2022.06.15.
Mészáros D. Zsolt

Mielőtt újólag elmondanánk a siker receptjét, nézzük, mit nyilatkoztak az edzők a végül egészen sima (77:62) Falco győzelmet Ötödik meccs dönt, győzött a Falco Körmenden June 24. 20:47 hozó meccs után:

Antonisz Konsztantinidesz, Egis Körmend : Szeretném leszögezni, hogy ez a döntő első olyan mérkőzése volt, ahol sajnos nem érdemeltünk győzelmet. Szerintem fair meccs volt, nem akarok kifogásokat keresni, egyedül a szurkolóktól kérnék elnézést, hogy nem tudtuk teljesíteni sokak álmát. Még egyszer köszönjük a szurkolóknak az egész évet, vasárnap mindent megteszünk, hogy jól szerepeljünk.

Milos Konakov, Falco : Gratulálok a csapatnak, óriási mentális erőt mutattunk ma, hiszen kőkemény fizikális meccs volt ez is, de negyven percet nem lehet bírni ezen a tempón. A második félidőben kezdtünk el úgy védekezni, ahogy kellett volna, ez hozta meg a sikert. Boris is elmondta, hogy ma nincs ok ünneplésre, a lényeg, hogy a következő találkozón mi nyerjünk.

Hogy mit mondott pontosan Boris, azt a Falco Facebook-oldalának fényképével mutatjuk meg:

Boris Barac Falco KC
Facebook

S ha már a siker általunk vizionált receptjéről beszéltünk, csatlakozunk Konakov edzőhöz, aki a védekezésről beszélt. Nos, a harmadik negyedben a csapat olyan védekezést tett ki a parkettre, amilyet ősszel láttunk tőlük a BL-ben. Ezen kívül üde színfoltként fedeztük fel a három-kettes zónát, amivel a Körmend nem tudott mit kezdeni.

Támadásban az éledező megfontoltságot, és azt, hogy a megbontott védelemből voltak kipasszok, ebből fakadóan tiszta tripla-helyzetek, amelyek átlagos hatékonysággal be is estek.

Ha lehet, jobban kell ügyelni az eladott labdákra, amelyekből pénteken is volt tizenhét (sok), és a körmendi kisemberek betöréseinek védésére, ami kis gondokat okoz. A hárompontosokat (periméter) ezúttal jól védte a csapat.

Falco-Egis Körmend 2022.06.15.
Mészáros D. Zsolt

A Falco mindenképp esélyesebb, ahogyan Boros Zoltán , az nso.hu szakértője is vélekedik: "Úgy éreztem előzetesen is, a Falco tud annyira koncentráltan és összeszedetten játszani, hogy kiegyenlítse a párharcot. Az első félidőben fej fej mellett haladtak a csapatok, aztán a harmadik negyedben belejöttek a vendégek, beestek a hármasok, jöttek a könnyű kosarak, akkor uralták a mérkőzést, és el is döntötték – mindez alapvetően a koncentrált védekezésnek volt köszönhető. A Körmendnek szinte dobóhelyzete sem akadt, Gordont nem tudta megjátszani a palánk alatt, rendre becsapdázták őt a szombathelyiek, a hazaiak talán elfáradtak a hatalmas menetelésben. Ebben a periódusban úgy játszott a Falco, ahogy szokott, működtek a betöréskiosztások, megfelelő döntéseket hoztak a játékosai, többször megtalálták az üres embereket, osztálykülönbség mutatkozott a felek közt. Vasárnap nagy lesz a nyomás a címvédőn, de szerintem felszabadultabban kosárlabdázik majd, viszont biztos, hogy a Körmend is addig küzd, amíg meg nem hal a pályán. Ha bírja erővel és kreativitással, lehet némi sansza, de nagyon ismeri már egymást a két együttes, és a Falco lesz a favorit."

A Facebookról mutatjuk, hogyan szurkoltak a szombathelyiek Körmenden. Úristen, mi lesz itt holnap?

Falco szurkolók
Facebook
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!