Most kezdődik csak igazán a kosárlabda bajnokság

Indul a rájátszás a bajnoki címért, két vasi csapattal.
-----

Ami eddig volt, az érdektelen, ami eddig történt, azt jószerével el is lehet feledni. Régi igazság a rájátszás rendszerének bevezetése óta, hogy a bajnokság akkor kezdődik, amikor elolvad a hó, bajnokságot pedig nem októberben, hanem májusban (júniusban) kell nyerni. Most sincs ez másként.

Mint ahogyan az is már az idők kezdete óta van úgy - és ilyen megye nincs még egy -, hogy a rájátszásban évek óta két csapattal szerepeljen, és bajnoki esélyekkel. Hol az egyik, hol a másik, hol mindkettő. Ilyen megye ez a Vas megye, ezért (is) szeretjük annyira. Másért is, de most kosárlabdázunk.

Az alapszakasz és a középszakasz véget ért, ami után a következőket mutatja a tabella.
Kosárlabda bajnokság, tabella
falcokc.com

A rájátszás menetéről már írtunk Szerdán a Szolnok ellen zárja a bajnokság középszakaszát a Falco May 10. 12:48 , de mindig akadnak új szurkolók, friss húsok, akiknek nem árt elmondani, tehát elmondjuk megint. A felsőház 1–5. helyezettje és a középház 1–3. helyezettje indul harcba a bajnoki címért. Az első forduló (negyeddöntő) párosítása: 1–8, 2–7, 3–6, 4–5. A negyeddöntő, az elődöntő és a döntő párharcai az egyik fél harmadik győzelméig tartanak, a bronzcsata két győzelemig. A párharcok során az első, a harmadik és az ötödik mérkőzésen a pályaválasztói jog azt a csapatot illeti meg, amelyik a középszakaszban jobb helyezést ért el.

Mindebből pedig az következik, hogy a Falco a Szeged, a Körmend pedig az Oroszlány ellen kezdi a három győzelemig tartó negyeddöntőt. Ebben a párosításban mindketten pályaelőnyben vannak, a Falco végig, a döntőben is, ha eljut odáig, és persze, hogy eljut, ugye. Ahol pedig jó esetben a Körmenddel is találkozhat, de mindent a maga idejében.

Elkészült ennek a körnek a menetrendje a tervezett televíziós közvetítésekkel - valami csoda folytán lesznek. Tehát ez a ránk váró meccsözön:

1. mérkőzés:

2022. május 18. szerda

Szolnoki Olajbányász—Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, 18:00

Egis Körmend—MVM-OSE Lions, 18:00

Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely—Naturtex SZTE Szedeák, 18:00

Sopron KC—Alba Fehérvár, 19:00

2. mérkőzés:

2022. május 21. szombat

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét—Szolnoki Olajbányász, 18:00

Naturtex SZTE Szedeák—Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely, 19:20

Alba Fehérvár—Sopron KC, 17:00

MVM-OSE Lions—Egis Körmend, 19:00 (M4 Sport)

3. mérkőzés:

2022. május 24. kedd

Szolnoki Olajbányász—Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, 17:45 (M4 Sport)

Egis Körmend—MVM-OSE Lions, 18:00

Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely—Naturtex SZTE Szedeák, 19:45 (M4 Sport)

Sopron KC—Alba Fehérvár, 19:00

4. mérkőzés (amennyiben szükséges):

2022. május 27. péntek

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét—Szolnoki Olajbányász, 18:00

MVM-OSE Lions—Egis Körmend, 18:00

Naturtex SZTE Szedeák—Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely, 18:00

Alba Fehérvár—Sopron KC, 18:00 (M4 Sport)

5. mérkőzés (amennyiben szükséges, egy találkozót az M4 Sport+ is közvetít):

2022. május 29. vasárnap

Szolnoki Olajbányász—Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, 18:00

Egis Körmend—MVM-OSE Lions, 18:00

Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely—Naturtex SZTE Szedeák, 18:00

Sopron KC—Alba Fehérvár, 18:00

Ez a menetrend, a többit az eredmények függvényében meglátjuk. Annyit megsúgunk az aggódó Falco szurkolóknak, hogy hiteles forrásból tudjuk, Váradit nem kell műteni. Fokozatosan tér vissza a játékba, a döntőben már teljes erőben és egészségben. Hurrá.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!