Szerdán a Szolnok ellen zárja a bajnokság középszakaszát a Falco

Következik a rájátszás.
-----

Szerdán este hat órakor a Szolnokot fogadja az Arénában a Falco kosárlabda csapata, a bajnokság középszakaszának záró mérkőzésén. Tét nélküli meccs lesz, ahogyan már hetek óta különösebb kényszer nélkül játszanak a sárga-feketék, lévén, már nagyon régen bebiztosították az első helyüket, ami a csapatot arra jogosítja, hogy a rájátszásban (playoff) végig nála legyen a pályaelőny.

Nem kis dolog ez, ilyen helyzetből ugyanis még soha nem futott neki rájátszásnak a szombathelyi csapat. Ez okozta, hogy ugyan szerzett már három bajnoki címet, de még egyet sem ünnepelhetett saját közönsége előtt. Kétszer Körmenden, és egyszer Szolnokon volt kénytelen levágni a hálót, ami ugyan jó móka és nagy öröm, de saját pályán, saját szurkolói előtt leírhatatlan.

Falco-Körmend
Mészáros D. Zsolt

Játékosnak és közönségnek egyaránt, és erre nyílik mód idén, a 2021/22-es bajnokságban, amelynek - már induláskor - óriási favoritja volt a Falco, és ennek megfelelően nyerte az alapszakaszt és a középszakaszt is nagy biztonsággal és még nagyobb fölénnyel. Ez is újdonság a klub életében, és mutatja azt a fejlődést, amin a csapat az elmúlt években keresztülment.

Egy újszülöttnek minden vicc új, és mivel mindig jönnek friss kosárlabda-rajongók is, bár köztudott, de mégis rögzítsük, mi az a playoff (rájátszás), ami a szerdai Szolnok elleni meccs után következik:

A felsőház 1–5. helyezettje és a középház 1–3. helyezettje indul harcba a bajnoki címért. Az első forduló (negyeddöntő) párosítása: 1–8, 2–7, 3–6, 4–5. A negyeddöntő, az elődöntő és a döntő párharcai az egyik fél harmadik győzelméig tartanak, a bronzcsata két győzelemig. A párharcok során az első, a harmadik és az ötödik mérkőzésen a pályaválasztói jog azt a csapatot illeti meg, amelyik a középszakaszban jobb helyezést ért el.

Kosárlabda bajnokság, tabella
falcokc.com

A tabellából is látszik, hogy a Falco első, a Szolnok második, és a Körmend harmadik helye biztos, a negyedik-ötödik (Alba-Sopron), és a hetedik-nyolcadik (Oroszlány-Szeged) helyezéseknél lehet még helycsere, ami meghatározhatja a párosításokat. Ma estére ez is világos lesz, a Falco szempontjából azonban szinte érdektelennek mondható, mert aki bajnok szeretne lenni, annak előbb-utóbb mindenkit le kell győznie.

Amikor kialakul a rájátszás végső menetrendje, közzétesszük a meccsek időpontjait. Addig is a szerda esti meccsről annyit, hogy ezen már sok kérdésnek el kell dőlnie, ez az utolsó éles ráhangolás a rájátszásra ugyanis. A legutóbbi, Körmend elleni meccsről hiányzott Kovács, Váradi és Benke is, meglátjuk, a Szolnok ellen ki lép pályára.

Mert aki nem, azt jó eséllyel a végső sorozatban sem látjuk, s bár az is igaz, hogy ez a Falco a magyar mezőnyben még foghíjasan is bárkit le tud győzni, azért jobb lenne biztosra menni, hogy meglegyen a negyedik bajnoki cím is. Erre láthatunk majd utalásokat szerdán a Szolnok ellen (hogy milyen állapotban van a csapat), de ideje volna a közönségnek is rájátszás-hangulatba kerülni. Tehát, irány az Aréna.

Falco-Körmend
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!