Falco: van egy kis baj, Golomán koronavírusos

A válogatott edzőtáborában lett pozitív a tesztje.
-----

Egy hete sincs, hogy a Falco a BL-ben nagyszerű győzelmet A Trevisót is megverte az Arénában a Falco 2021. November 17. 20:10 aratott a Treviso felett (81:80, az Arénában). Mások ilyenkor elégedetten dőlnek hátra, a Falco azonban nincs abban a helyzetben, hogy ezt megtehesse. Annak ellenére, hogy a bajnokságban most épp három hetes szünet van a válogatott VB selejtezői miatt.

Ám míg más csapatok a sebeiket nyalogatják, erősítenek és készülnek közösen a folytatásra, a szombathelyiek közül másnap már hatan – Golomán, Keller, Perl, Váradi, Benke, Somogyi – vették a cókmókjukat, és Kecskemétre indultak a válogatott edzőtáborába.

A nemzeti csapat ugyanis megkezdi szereplését a 2023-as világbajnokság selejtezőjében. Sztojan Ivkovics együttese az E-csoportba kapott besorolást, ahol Franciaország, Montenegró és Portugália lesznek az ellenfelei a 2022 júliusáig tartó sorozatban. Idegenben, Portugáliában kezd a válogatott, november 26-án pénteken, 19 órától. Második mérkőzését azonban már hazai pályán, Kaposváron játssza az együttes a franciák ellen, november 29-én hétfőn, 18 órás kezdettel.

Treviso - Falco
blc.com

A kecskeméti edzőtáborból azonban rossz hír érkezett. A BB1.hu információi szerint a válogatott hétfőn azt jelentette be, hogy Sztojan Ivkovics és Golomán György is pozitív koronavírus-tesztet produkáltak. A Falco KC Szombathely kiválósága és a szövetségi kapitány is hazamentek, karanténban vannak, nem utaznak Portugáliába, és nem lesznek ott Kaposváron sem a franciák ellen.

Ez, amennyire nem jó hír a válogatottnak, legalább annyira rossz a Falcónak is, mert a válogatott szünet után nagyon sűrű program vár a szombathelyiekre a bajnokságban és a BL-ben is. December 10-én Kecskemétre utazik bajnoki meccsre a csapat, és a hazai pontvadászatban ebben az évben még ezen kívül két meccs vár rá. A BL-ben pedig december 14-én Athénban lesz fellépése a csapatnak, utána pedig 22-én a VEF Riga vendégeskedik Szombahelyen.

Mondanunk sem kell talán, hogy mindegyik meccsen mekkora szükség van az egészséges Golománra, olyan félelmekről nem is beszélve, mi történhet, ha a Falco további öt válogatottja közül más is, esetleg többen is megfertőződnének. Ilyenre azonban most ne is gondoljunk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!