A Trevisót is megverte az Arénában a Falco

Újabb szenzációs Falco-győzelem a Bajnokok Ligájában.
-----

Falco KC Szombathely – Nutribullet Treviso 81-80 (18-24, 23-9, 18-24, 22-23)

Bajnokok Ligája, D-csoport, 4. forduló

Szombathely, Aréna Savaria

V.: T. Bissuel (francia), A. Conde (spanyol), Y. Yilmaz (török)

Falco KC Szombathely: Váradi 17, Clark 3/3, Benke 13/3, Golomán 8, Keller 9. Cserék: Kovács B. -, Perl 18/6, Barac 13, Somogyi -.

Nutribullet Treviso: Russel 15/6, Dimsa 16/6, Szokolowszki 10/6,Akele 22/12,Sims 4. Cserék: Casarin -, Chillo -, Jones 2, Bortolani 8/3, Imbro 3/3.

A D-csoport első helyének megszerzése szempontjából fontos találkozót vívott szerdán az olasz Treviso ellen a Falco KC Szombathely csapata a Bajnokok Ligájában. A két együttes első találkozóján a Treviso 68-60-ra nyert Olaszországban.

A mérkőzés feldobását a vendégek hozták el, melyet kapásból Russel két kosara követett. Erre Golomán válaszolt zsákolásával. Dimsa kosara után 2-7 volt az állás. Benke pontjai következtek, kiegyenlített a Falco. A hazaiak jól védekeztek, így a Treviso egy teljes percig nem tudott további kosarakat szerezni. A jó védekezést labdaszerzések követték, Váradi 4 pontot szerzett gyorsindításból, 11-7-re változott az eredmény. Ekkor Akele volt eredményes triplából (11-10). Golomán újabb zsákolásával 3 ponttal lépett meg a Falco. Ekkor Szokolowszki állt be a pontszerzők közé, hárompontosával újból egál lett a mérkőzés. Váradi megszerezte hatodik pontját, ezt vendég időkérés követett (15-13). Visszatérve, Barac majd Akele kétszer is betalált, így újra a Treviso volt előnyben (17-18). Ekkor Akele lépte át a 10. dobott pontot. A négy egységnyi hátrány ellenére a szombathelyi együttes remek védekezést produkált az első negyed folyamán. Az utolsó egy percbe érkezve Perl dobhatott két büntetőt. A kettőből egy volt sikeres (18-21). A hátralévő időszakban láthatólag csak Akele talált fogást a Falco védekezésén, és az etap vége előtt újabb triplát értékesített. 18-24.

Benke jól jött vissza a sérülésből
blc.com

Bortolani hárompontosa indította a második felvonást. Az első negyedhez képest több hibát vétett a Falco védekezésben, sok védőlepattanót nem sikerült megszerezniük, ezeket pedig a Treviso meg is bosszulta. Benke 5 pontja és Váradi 2+1-es akciója jókor jött, ezzel 26-27-re változott az állás, Keller ziccerével pedig újból a Falco kezében volt a mérkőzés (28-27). A hazaiak védekezése javulni látszott, 5 perc alatt csupán 3 pontot sikerült a Trevisónak szereznie. Ekkor azonban Clark követett el sportszerűtlen hibát, és Szokolowszki büntetőjével egál lett a mérkőzés (28-28). Keller labdaszerzése következett, melyből Perl talált be a vonalon túlról. 31-28-nál megálltak a csapatok. Ekkor azonban Golomán-Perl-Váradi trió megindult és 7 pontra növelte a Falco előnyét. Elképesztő energiákat mozgósítottak a szombathelyiek. Jól védekzetk, fontos pontokat dobtak. Majdnem 10 pontos hazai előnynél végül Milos Konakov kért időt (40-31). Az eligazítást követően Akele szerezte meg 16. pontját, azonban az utolsó percbe érkezve a hazaiak is betaláltak, végül 41-33-as eredménnyel mentek nagyszünetre a felek.

Váradi labdaszerzésével indult a második félidő, amiből nem sikerült pontot szereznie a Falcónak. A negyed során előszőr Russell talált be (41-35). Ezt követően Keller dobhatott két büntetőt, melyből egyet értékesített. Szokolowszki volt ekkor eredményes távolról, ezzel pedig 4 pontra hozta fel csapatát. Váradi szerzet újabb két pontot, majd Dimsa is betalált, Russell hárompontossal végül egyenlíteni is tudott. Kosárra kosár volt a válasz, így egyik fél sem tudott meglépni. Russel kosarával 46-48-nál a Treviso vette át a vezetést hosszú ideje előszőr. Benke jól időzítette 2+1-es akcióját, és ezzel megint csak a Falcoé volt az előny. Barac centerposztról szerzett megoldása ült, ezt pedig Akele pontjai követték, aki immár 20. pontját szerezte. 56-52-nél Barac dobott két büntetőt, mellyel négy pont lett a Falco előnye. A későbbiekben Perl szerzett labdát jó védekezésből, melyet ziccerrel fejezett be (58-52). A Treviso kért időt, visszatérve pedig egy 5 pontos hajrát produkált. Ezzel 1 pontra zárkózhattak fel a vendégek (58-57). Barac büntetőjét követően 59-57-ről kezdődhetett a negyedik negyed.

Váradi vezér volt
blc.com

A záró etapot Barac indította 5 pontjával, majd Sims szerzett egy kosarat, illetve beütötte 4. faultját is (64-59). Váradi ziccerével nőtt a felek közötti különbség 7 egységnyire. Jones kihagyott büntetői után a Treviso kért időt, visszatérve pedig ismét Váradi talált be (68-59). Ezt követően a hazaiak megrekedni látszottak, közel két percig csak az olaszok szereztek pontokat. A negyed feléhez érkezve 68-63 volt a táblán. A Falco játékából továbbra is a védőlepattanók megszerzése hiányzott. E hibáknak köszönhetően a Treviso végül 70-68-re tudott felzárkózni. Jókor jött Perl újabb 2+1-es akciója. Az utolsó két perchez érkezve 75-71-et mutatott a kijelző. Ekkor azonban Dimsa volt sikeres, amivel egy pontra hozta fel csapatát. Később Russel ziccerével a Treviso egy pillanatra átvette a vezetést, de Perl büntetőinek köszönhetően a Falco ismét veztett. A mérkőzés hajrájához érkezve a felek egymásnak adogatták a pár pontos előnyöket. Ekkor Perl újabb 2+1-es akciót értékesített, és a Treviso kért időt (79-78). Kiegyenlítettek a vendégek (80-80), így a Falco kért időt. Ekkor csupán 12 másodperc volt hátra a találkozóból és Perl dobhatott kettőt. Egyet sikerült értékesítenie, mellyel 81-80-ra módosult az eredmény, ezzel pedig a Falco KC hazai pályán verte az olasz Treviso együttesét - tudósít a BB1.hu.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!