Falco: Le Mans után, Sopron előtt – szombaton bajnoki következik

A sárga-feketék ezúttal is idegenben lépnek pályára az SKC ellen.

Bár a keddi szenzációs játékot és nagy győzelmet Falco bravúr Franciaországban 2023. November 07. 22:39 a Le Mans elleni BL meccsen még nem – vagy soha – nem feledjük, nincs idő a babérokon pihengetni és süttetni a hasunkat. Egyébként is ősz van, eső és köd.

De mindezt félre téve a (kosárlabda)élet nem áll meg, a bajnokság folytatódik, és ennek hetedik fordulójában az SKC lesz a Falco ellenfele szombaton este hat órától Sopronban, a Novomatic Arénában.

Az SKC ötven százalékon áll jelenleg három-három győzelemmel és vereséggel, de Sopronban játszani sohasem könnyű és egyszerű. Régebben pár kellemetlen vereséget szenvedett itt a Falco, ez azonban a múlté. A két csapat legutóbb a Magyar Kupa fináléjában találkozott, ahol kiütéses szombathelyi siker született.

Minden meccs más azonban, amit tudnak Sopronban is. Az SKC honlapja így harangozza be a szombati meccset: "Nagy kihívás előtt áll legutóbbi három bajnokiját megnyerő csapatunk, amely szombaton 18 órától a bajnok és kupagyőztes Falco gárdáját fogadja. A szombathelyiek hét közben a Bajnokok Ligájában Franciaországban arattak bravúros, és egyben roppant magabiztos, közel 20 pontos győzelmet a Le Mans otthonában".

Falco KC - Kaposvár
Mészáros D. Zsolt

A soproniak edzője, Bors Miklós ezt gondolja a holnapi meccsről: "Kedden volt a Falco kupameccse, és bár utazott is, úgy gondolom, volt idejük regenerálódni és felkészülni ellenünk, magunkat csapnánk be, ha egy fáradt ellenfélre számítanánk. Ugyanakkor az biztos, hogy ez a nemzetközi szintű erődemonstráció, amit a szombati ellenfelünk tartott, a szombathelyi játékosok feltehetően amúgy sem kis önbizalmát tovább erősítette. Mi a csapattal nyilván próbálunk készülni a Falco játékából, játékosaiból, szerintem egyénileg nem érdemes kiemelni senkit, NB I-es szinten minden játékosa átlagon felüli tudású és képességű kosaras. Bár csapatunk jelentős mértékben átalakult, a szurkolóinknak mindig plusz egy Falco elleni meccs, és e tekintetben van is némi adósságunk feléjük. Legutóbb a Magyar Kupa döntőjében találkoztunk a szombathelyiekkel, és az a finálé sajnos eléggé egyoldalú volt… Nagyon remélem, hogy együtt a szurkolókkal sikerül egy szép szombat estét produkálni!”

A soproni edző tulajdonképpen mindent elmondott, amit mi szerettünk volna. Annyi kiegészítést fűznénk hozzá, hogy a Franciaországban megtalált önbizalmat hasznosan kellene alkalmazni, ha értik, mire gondolunk. Az ellenfélről a Falco Facebook-oldala a következőket találta érdemesnek kiemelni:

Falco - ellenfélnéző, Sopron
Facebook

Végezetül annyit, nem csak a gatyát kell pályára küldeni, és akkor baj nem lehet. Kedvcsinálónak azok számára, akik lemaradtak a keddi BL bravúrról, ide tesszük annak összefoglalóját:

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!