Falco bravúr Franciaországban

Nagyon simán verték a sárga-feketék a Le Manst.

Le Mans Sarthe Basket – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 63-81 (15-15, 15-16, 14-23, 19-27)

Bajnokok Ligája, 3. forduló.

Franciaország, Le Mans, Antares Aréna.

Játékvezetők: Viola Györgyi (román), Wojciech Liszka (lengyel), Carsten Straube (német).

Le Mans: Jones 9/3, Lewis 18/3, Schwartz 5/3, N'Doye 6/6, Mawugbe 6. Csere: Delaunay 7/3, Bourgade -, De Lattibeaudiere 9, Yeguete 3.

Szombathely: Pot 7/6, Pongó 17/15, Tanoh Dez 2, Tiby 13/6, Keller Á. 7/3 Csere: Jordano 12/9, Verasztó -, Barac 6, Krivacevic -, Perl 17/3.

Schwartz és Tiby hármasaival indult meg a találkozó, Keller csent labdát, a túloldalon pedig Pot gólpasszából tett fel ziccer. Mawugbe egy büntetőt dobott be, Tiby agresszívan tört be és szerzett két pontot, N’Doye verte meg könnyen Tanoh Dezt (6-7). Lewis kosara után a Le Mans állt jobban, ráadásul a plusz egyet is mellé tette, Delaunay labdaszerése után zsákolt, Pot törte meg a hazaiak futását két ponttal. Barac egalizált, Perl szerezte meg első pontjait (11-13). De Lattibeaudiere dolgozott nagyszerűen a festékben, majd zsákolt egyet, a negydet Barac büntetői zárták. 15-15.

Perl-triplával folytatódott a játék, de erre Mawugbe egy, Lewis két ponttal válaszolt. N’Doye küldött két büntetőt a helyére, Jordano szép dobócselek után tempót süllyesztett el, aztán egy triplát is bevágott (20-23). Lewis talált be középtávolról, Milos Konakov pedig időt kért. De Lattibeaudiere egy, Delaunay két büntetőt dobott be, aztán Pot és De Lattibeaudiere váltott kosarat. Pongó szórt be egy hármast, megtette ezt Jones és Pot is. 30-31.

Le Mans-Falco
FIBA

Pongó egy hármassal kezdte meg a második félidőt, Tiby is dobott egy triplát, Schwartz két büntetőt. Jones hozta közelebb a hazaiakat, Jordano dobta a Falco harmadik tripláját a negyedben, Lewis dobta vissza ezt azonnal. Perl ziccerezett, majd Pongó is, De Lattibeaudiere köszönt be (39-44). Barac tempója esett a gyűrűbe, Delaunay távolról célzott pontosan, Perl a vonalról kétszer. A magyar válogatott húzóember aztán mezőnyből sem hibázott, a hazaiak pedig időt kértek. Perl a plusz egyet is mellé tette, De Lattibeaudiere 2 és fél perc után szerzett egy hazai kosarat, Pongó dudaszóra dobott kishíján egész pályás triplát. 44-54.

Perl dobott könnyű ziccert, Yeguete egy pontot a vonalon hagyott, Pongó újabb hármast helyezett el a hazai gyűrűben, Lewis fejezett be egy gyorsindítást (47-59). Keller triplát szórt be, Tiby kosarával már 17 ponttal állt jobban a Falco, ráadásul a plusz egyet is mellé tette. A Le Mans továbbra is pocsékan dobott, a Szombathely pedig parádésan védekezett, Tiby ziccere után időt kért a Le Mans (47-67). Jones tett fel egy közelit faulttal együtt, a büntető azonban kimaradt, Perl és Keller játszott össze, az utóbbi fejezte be az akciót két ponttal. Az utolsó négy percre Lewis két és Perl egy büntetőjével érkeztünk meg, gyakorlatilag így eldőlt a mérkőzés. A Falco legyőzte idegenben a Le Mans-t és megszerezte első győzelmét az idei BL-ben. 63-81 - tudósít a BB1.hu.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!