Falco: a középszakasszal folytatódik a bajnokság

Már csak ez az egy feladat áll a sárga-feketék előtt.
-----

Egy meccsen bármi megtörténhet, írtuk még a Magyar Kupa nyolcas döntőjét beharangozó Csütörtöktől kosárlabda MK nyolcas döntő Falcóval és Körmenddel March 30. 12:42 írásunkban, és mint látjuk, meg is történt. Ha nem is a lehetetlen, de az a kellemetlen eset, hogy a Falco címvédőként még a legjobb négy közé sem került, mert elbukott a Szeged ellenni negyeddöntőben (74:78), ami elég kellemetlen, sőt, blama, mint a meccsről Blama: nem jutott négy közé a kupában a Falco March 31. 15:00 szóló tudósításunkban keseregtünk.

Ez már történelem, miszerint egy kupával kevesebb kerül be idén a vitrinbe, mint az tervezve volt a szezon elején. Mert bár nem mondatott ki, de a cél ugyanúgy a duplázás volt idén is, mint tavaly. De már csak szimplázás lehet, ha ez a kifejezés nem is közkeletű a sportzsargonban, sőt, annyira nem az, hogy most találtuk ki. A tény ettől még tény marad, a Magyar Kupát 2022-ben a Szolnok nyerte, és ez az igazi történelem.

Mindenki sajnálkozott a Szeged elleni vereség után, Váradi Benedek csapatkapitány is:

Falco KC - Kecskemét 2022
Mészáros D. Zsolt

„Először is szeretnék gratulálni a Szeged csapatának, megérdemelték a győzelmet. Az elején könnyű kosarakat engedtünk, az ellenfél jó ritmust fogott, utána csak futottunk az eredmény után. Igyekeztünk visszajönni, sok mindennel próbálkoztunk, ám néhány kizárásnál nem koncentráltunk eléggé. A kifogásoknak nincs helye, sajnálom, hogy így alakult. szeretném megköszönni a szurkolóinknak, akik csütörtök délután itt voltak, és segítettek minket. Ő miattuk még jobban fáj ez a vereség. Tudom, hogy össze fogunk zárni, és a bajnokság további részében bebizonyítjuk, hogy mi vagyunk Magyarország legjobb csapata!”

Elméletben igen, tesszük hozzá (a szerk.), amit azonban most a valóságban is bizonyítani kell. Kezdődik ugyanis a középszakasz, amely újabb nyolc meccset jelent a csapatnak. Mint ismeretes, a Falco az alapszakaszt megnyerte, a mostani etapban a felsőház legjobb öt csapata játszik egymással még egyszer oda-vissza, hogy a playoff előtt kialakuljon a végső sorrend, ahol már a három győzelemig tartó kieséses szakasz következik, de erről majd annak idején beszámolunk.

Falco tabella
falcokc.com

Következik tehát, mint a tabellából is látszik, újabb két-két meccs a Szolnok, a Körmend, a Sopron, és az Alba ellen. És az is nagyon jól látszik, hogy ahhoz is nagyon kényelmes helyzetben van a csapat, hogy a középszakasz végén is az élen álljon, és pályaelőnnyel vághasson neki a playoffnak. A kényelmességnek azonban megvannak a maga hátrányai, amire utalt is Konakov Milos az ominózus Szeged meccs után:

Konakov Milos - Falco KC
falcokc.com

"A kupamérkőzésekhez teljesen más hozzáállás szükséges, mint a bajnokikhoz, itt nincsen hibázási lehetőség. Puhán, védekezésben gyengén játszottunk, az első félidőben mindössze 9 faultunk volt. Sajnos nagyon rosszul kezdtünk, egészen a negyedik negyedig nem sikerült elérnünk a megfelelő fordulatszámot. A végjátékra erőre kaptunk, és úgy teljesítettünk, ahogy az elvárható, de ekkor már késő volt."

Mi is azt írtuk akkori tudósításunkban, hogy egynegyednyi játék kevés, mint ahogyan az is volt. Most már azonban mi is történelemmé tesszük akkori közös bánatunkat, és azzal a bizalommal tekintünk a hátra lévő szakaszra, hogy egy meccsen ugyan tényleg minden megtörténhet, a bajnokságnak viszont az az előnye, hogy több összecsapásból áll. Itt a középszakasz sorsolása:

Falco sorsolás
falcokc.com
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!