Csütörtöktől kosárlabda MK nyolcas döntő Falcóval és Körmenddel

Szombatra kiderül: Falco másodszor, esetleg Körmend nyolcadszor.
-----

Nehezen hihető, hogy már egy év telt el – pedig eltelt –, amikor Gráczer Györggyel Gráczer György közel negyven éve a Falcóval kel és fekszik 2021. April 24. 15:19 , a Falco KC ügyvezetőjével abból az alkalomból készítettünk interjút, hogy az általa fölépített csapat először nyerte el a magyar kupát, holott akkor már kétszeres bajnok volt. Nos, itt az idő, a ma már háromszoros magyar bajnok és egyszeres kupagyőztes csapat gyarapíthatja trófeáinak számát, amihez három meccset kell nyernie három nap alatt, de a kupa lebonyolítása már csak ilyen.

Idén Debrecenben rendezik meg a hivatalos nevén "Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa" küzdelmeit. Mint ismeretes ide a bajnokság alapszakaszának félidején a tabellán az első nyolc csapat nyer besorolást. Így alakulhat ki az a fura helyzet, hogy holnaptól olyan csapat is pályára lép, amelyik most már a kiesés elkerüléséért harcol, és olyan nincs ott, amelyik a középszakasz előtt a felsőházbsn van. De - mint írtuk - ez már csak ilyen.

Kosárlabda magyar kupa
BB1.hu

Nos, ezekkel a feltételekkel a Falco Volvo Alpok Autó Szombathely, Szolnoki Olajbányász, DEAC-Tungsram, Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, Alba Fehérvár, Egis Körmend, HÜBNER Nyíregyháza BS, Naturtex-SZTE-Szedeák nyolcas vág neki a döntő három napjának. A Falco a holnapi nyitómeccsen a Szegd, a Körmend pedig a Szolnok ellen kísérli meg az elődöntőbe jutást.

Itt a Falco a DEAC Tungsram-Alba Fehérvár győztesével találkozhat. A Körmend - ha túljut a Szolnokon - a Nyíregyháza-Kecskemét összecsapás továbbjutójával játszhat, játszhatna a döntőbe kerülésért, ahol, mint a sorsolásból is kitetszik, egy esetleges vasi meccs sem kizárt. Szép lenne, de nincs nagy valószínűsége, ugyanakkor a kupa egy-egy meccsén bármi megtörténhet.

A csapat és a stáb a tavalyi győzelem után
MKOSZ

A Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa programja:

2022. március 31., csütörtök

Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa negyeddöntők

13:00 Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely – Naturtex-SZTE-Szedeák

15:30 DEAC-Tungsram – Alba Fehérvár

18:00 Egis Körmend – Szolnoki Olajbányász

20:30 HÜBNER Nyíregyháza BS – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét

2022. április 1., péntek

Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa elődöntők

15:00 Falco/Szedeák – DEAC/Alba

18:00 Körmend/Szolnok – Nyíregyháza/Kecskemét

2022. április 2., szombat

Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa

17:00 Bronzmérkőzés

19:30 Döntő

Nos, információink szerint a "királyi televízió" a két elődöntőt és a döntőt közvetíti. Viszont, ha lemaradna sem marad ki, nálunk és tőlünk mindent megtudhat.

Mint már említettük, egy-egy meccsen minden előfordulhat, ráadásul a végső győztesnek három nap alatt háromszor kell topon lennie. Ezt emelte ki a BB1.hu portálnak Konakov Milos, a Falco vezetőedzője is:

Az edző mutatja az utat
Mészáros D. Zsolt

"Tudjuk, hogy ez egy specifikus verseny, ami három napig zajlik, de éppen ezért nem is olyan dolog, amire az utolsó két napban fel lehetne készülni. Az elmúlt két hétben jók voltak az edzéseink, fizikálisan készen állunk arra, hogy túléljük ezt a nehéz három napot. A célunk jelen pillanatban csak és kizárólag az első meccsre szűkül, éppen ezért csak erről is tudok beszélni. Szeretnénk nyerni a Szeged ellen, csak erre fókuszálunk, hogy továbbjussunk.

Az ellenfelünkkel két találkozót játszottunk már az alapszakaszban és mindkét alkalommal precízek voltunk. A szegediek nagyon veszélyesek az egyéni megoldásokban és a támadások korai befejezéseiben. Ha ezt kontrollálni tudjuk és mi irányítjuk majd a ritmust, akkor nálunk lehet az előny a találkozó során.

A végén az dönthet, hogy minden meccsen negyven percen keresztül fókuszálsz és az, hogy fizikálisan ki tudja túlélni. Három nap alatt kell három meccset játszani. A végén ha nem vagy jól fizikálisan, akkor nem tudsz eléggé koncentrálni. Ha erre készen állsz és ezek megvalósulnak, akkor három kemény ellenfelet is le tudsz győzni."

Szombat estére kiderül (a szerk.).

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!