Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Ez nem a Falco napja volt: Szombathelyen győzött a Paks

Az Atom végig vezetve vágott vissza az álmos sárga-feketéknek.
-----

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Atomerőmű SE 80-93 (22-24, 20-26, 21-18, 17-25)

Bajnokság, 15. forduló

Szombathely, Arena Savaria

Benczur T., Kapitány G., Söjtöry T.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: Váradi 7, Perl 18/3, Doktor 3/3, Barac 27, Keller 1. Cserék: Benke 7/3, Anderson 10, Váradi, Lake 4, Kovács B. 3/3.

ASE: Kovács 12/6, Capers 11/3, Valerio-Bodon 9/3,Lóránt 32/9, Jackson 7/3. Cserék: Paige 11/3, Eilingsfeld 11/3, Kis -, Velkey, Verrasztó -.

Váradi duplájával kezdődött a mérkőzés, de Jackson könnyű triplával válaszolt rá. Megadták a mérkőzés alaphangulatát a csapatok. Újabb paksi triplával, majd Barac rontott büntetőjével folytatódott a mérkőzés. Lórán kosara után pedig már 2-8 volt a táblán. Doktor triplája szottyant a paksi gyűrűben, az ASE azonban ragaszkodott a megszerzett előnyéhez. Két perccel a negyed vége lőtt még mindig Lóránték vezettek négy ponttal. A Falco Perl kosaraival jött fel kettőre, majd Kovács Ákos és Lake is betalált. 22-24.

Potyogtak a pontok a negyed első percében. Kovács Ákos és Kovács Benedek is triplát dobott, de Eilingsfeld is betalált távolról, amire a Falco csak duplával tudott válaszolni, folyamatosan a sárga-feketéknek kellett kapaszkodni. A vendégeknél Lóránt Péter és Kovács Ákos is jó napot fogott ki, de összességében is a paksiak játszottak jobban ebben a periódusban, a hazaiak védekezése nem akart összeállni. Paige kosara már sok volt Gasper Okornnak, 31-38-as állásnál kért időt. Lóránt triplájával tízre nőtt a paksi előny, később 36-48 és 37-50 is volt az eredményjelzőn. Barac kosarával jött vissza tízre a Falco. A negyed utolsó kosarát is ő szerezte. 42-50.

Falco - ASE Paks BL 2021
Anderson is halvány volt
Mészáros D. Zsolt

Capers büntetőivel indult a második félidő, amikre Perl válaszolt. A válogatott alapembere saját palánkja alatt védőlepattanót is tépett, az ellentámadásból pedig Anderson talált be. Folytatta a felzárkózást a Falco, Barac dobott be két büntetőt. 48-52. Az ASE azonban nem tört össze a rossz kezdés után, a szenzációsan dobó Kovács Ákos triplájával ismét megléptek. Barac, aki a hazaiak egyik legjobbja volt szépített, Braniszlav Dzunics időt kért. Barac újabb kosarával tovább zárkózott a Falco, de Lóránt kétszer is megrázta magát. Barac büntetői ültek, de a következő támadásnál Capers könnyedén jutott át a szombathelyiek védekezésén. Keller büntetőt hibázott, az ellentámadásnál Benke védőlepattanót szedett. A szombathelyi pont elmaradt, Capers viszont betalált. Capers dobta a negyed utolsó kosarát is. 63-68.

Paige büntetőivel nőtt tovább az ASE előnye, a vasiakba Barac tartotta a lelket. Benke triplája sem tudta közelebb vinni a Falcót, hiszen Paige az ellentámadásból azonnal válaszolt. Barac büntetőit Lóránt triplája “ütötte ki”, állandósult a hat pont körüli paksi előny. Lóránt büntetőből sem hibázott, már kilenccel mentek a vendégek. A tízet Eilingsfeld tette közé, Gasper Okorn időt kért. A Paks a folytatásban is nagyon tudatos kosárlabdát játszott, a szombathelyieknek semmi nem sikerült. Az ASE az utóbbi időszak gyengébb teljesítménye után hatalmas bravúrt vitt véghez Szombathelyen, nem érdemtelenül.

Bánatában nézegessen képeket, a képre kattintva talál sokat.

Falco - ASE Paks BL 2021
Perlnek sem igazán ment
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tovább erre az oldalra