Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Ez nem a Falco napja volt: Szombathelyen győzött a Paks

Az Atom végig vezetve vágott vissza az álmos sárga-feketéknek.
-----

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Atomerőmű SE 80-93 (22-24, 20-26, 21-18, 17-25)

Bajnokság, 15. forduló

Szombathely, Arena Savaria

Benczur T., Kapitány G., Söjtöry T.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: Váradi 7, Perl 18/3, Doktor 3/3, Barac 27, Keller 1. Cserék: Benke 7/3, Anderson 10, Váradi, Lake 4, Kovács B. 3/3.

ASE: Kovács 12/6, Capers 11/3, Valerio-Bodon 9/3,Lóránt 32/9, Jackson 7/3. Cserék: Paige 11/3, Eilingsfeld 11/3, Kis -, Velkey, Verrasztó -.

Váradi duplájával kezdődött a mérkőzés, de Jackson könnyű triplával válaszolt rá. Megadták a mérkőzés alaphangulatát a csapatok. Újabb paksi triplával, majd Barac rontott büntetőjével folytatódott a mérkőzés. Lórán kosara után pedig már 2-8 volt a táblán. Doktor triplája szottyant a paksi gyűrűben, az ASE azonban ragaszkodott a megszerzett előnyéhez. Két perccel a negyed vége lőtt még mindig Lóránték vezettek négy ponttal. A Falco Perl kosaraival jött fel kettőre, majd Kovács Ákos és Lake is betalált. 22-24.

Potyogtak a pontok a negyed első percében. Kovács Ákos és Kovács Benedek is triplát dobott, de Eilingsfeld is betalált távolról, amire a Falco csak duplával tudott válaszolni, folyamatosan a sárga-feketéknek kellett kapaszkodni. A vendégeknél Lóránt Péter és Kovács Ákos is jó napot fogott ki, de összességében is a paksiak játszottak jobban ebben a periódusban, a hazaiak védekezése nem akart összeállni. Paige kosara már sok volt Gasper Okornnak, 31-38-as állásnál kért időt. Lóránt triplájával tízre nőtt a paksi előny, később 36-48 és 37-50 is volt az eredményjelzőn. Barac kosarával jött vissza tízre a Falco. A negyed utolsó kosarát is ő szerezte. 42-50.

Falco - ASE Paks BL 2021
Anderson is halvány volt
Mészáros D. Zsolt

Capers büntetőivel indult a második félidő, amikre Perl válaszolt. A válogatott alapembere saját palánkja alatt védőlepattanót is tépett, az ellentámadásból pedig Anderson talált be. Folytatta a felzárkózást a Falco, Barac dobott be két büntetőt. 48-52. Az ASE azonban nem tört össze a rossz kezdés után, a szenzációsan dobó Kovács Ákos triplájával ismét megléptek. Barac, aki a hazaiak egyik legjobbja volt szépített, Braniszlav Dzunics időt kért. Barac újabb kosarával tovább zárkózott a Falco, de Lóránt kétszer is megrázta magát. Barac büntetői ültek, de a következő támadásnál Capers könnyedén jutott át a szombathelyiek védekezésén. Keller büntetőt hibázott, az ellentámadásnál Benke védőlepattanót szedett. A szombathelyi pont elmaradt, Capers viszont betalált. Capers dobta a negyed utolsó kosarát is. 63-68.

Paige büntetőivel nőtt tovább az ASE előnye, a vasiakba Barac tartotta a lelket. Benke triplája sem tudta közelebb vinni a Falcót, hiszen Paige az ellentámadásból azonnal válaszolt. Barac büntetőit Lóránt triplája “ütötte ki”, állandósult a hat pont körüli paksi előny. Lóránt büntetőből sem hibázott, már kilenccel mentek a vendégek. A tízet Eilingsfeld tette közé, Gasper Okorn időt kért. A Paks a folytatásban is nagyon tudatos kosárlabdát játszott, a szombathelyieknek semmi nem sikerült. Az ASE az utóbbi időszak gyengébb teljesítménye után hatalmas bravúrt vitt véghez Szombathelyen, nem érdemtelenül.

Bánatában nézegessen képeket, a képre kattintva talál sokat.

Falco - ASE Paks BL 2021
Perlnek sem igazán ment
Mészáros D. Zsolt

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!