A hétvége kérdése: elhozza-e Szombathelyre a Falco a magyar kupát?

Szombat-vasárnap Budapesten rendezik a négyes döntőt.

A hét végén rendezik Budapesten a Zsíros Tibor Kosárlabda Magyar Kupa négyes döntőjét. Ennek szombathelyi szemszögből az a nagy kérdése, hogy a Falco megszerzi-e (2021 és 2023 után) a harmadik kupagyőzelmét.

Emlékezhetnek, hogy a negyeddöntőben hazai pályán az Albát verte a csapat A magyar kupa négyes döntőjében a Falco January 24. 19:55 , méghozzá nagy különbséggel, és sokan – csak úgy, mint egy éve – azt állították, hogy az volt az igazi döntő, s ez, ami most következik, csak formalitás.

Nem kellene azonban ennyire előre szaladni az időben, illetve nem kellene előre inni a medve bőrére sem, hiszen szombaton délután öt órától az a Szeged lesz a Falco ellenfele az elődöntőben, amely csapat már többször borsot tört a szombathelyiek orra alá.

Elég csak arra gondolni, hogy a mostani bajnokságban épp a Szeged volt az, akitől a Falco elszenvedte az első vereségét, és két éve éppen a Szeged volt az a csapat, amely meglepetést okozva az akkor is toronymagas favorit Falcót elütötte a továbbjutástól.

Azt szokás mondani, hogy ez kupa, és egy meccsen minden előfordulhat, és a két évvel ezelőtti meccs a bizonyíték arra, hogy elő is fordul. Főleg úgy, hogy a Falco az utóbbi hetekben önmagához képest gyengélkedett, és a válogatott-szünet után több vereséget is elszenvedett.

A BB1 szólaltatta meg Pongó Marcellt a kupadöntő előtt, és a szaklapnak a válogatott irányító azt nyilatkozta, fizikálisan és mentálisan sem voltunk elég élesek, a többi csapat is feljebb jött, légiós- és edzőcseréket eszközöltek, ez is egy jó intő jel lehet a későbbiekre.

Falco KC Szombathely - Budapesti Honvéd SE 2024
Mészáros D. Zsolt

A Szeged elleni elődöntőről pedig ezt mondta: „Locke és Woolridge szabja meg a csapat (Szeged, a szerk.) a játékát, náluk van legtöbbet a labda, Bailey még nem volt ellenünk, videón láttuk, testközelből nem tudjuk milyen játékos. A magyar magjuk is jó, veszélyes csapat a Szeged, annak ellenére is, hogy a rájátszásról lemaradtak. Két éve már egyszer meglepték a Falcót, óvatosnak kell lennünk, de magabiztosak vagyunk, tudjuk, hogy mik azok a területek, ahol jobbak vagyunk, ezeket szeretnénk kihasználni. Bízom a csapatban, remek keretünk van, olyan amelyik abszolút adott a kupagyőzelemre, de ezt a pályán is be kell bizonyítanunk.”

Balogh Szilárd, a Szeged csapatkapitánya szintén a szaklapnak mondta el, mit vár: „Egyszer már megvertük a Falcót idén, de nem kérdés, hogy a bajnokság legjobb csapatáról beszélünk, ezt tiszteletben kell tartanunk. Egy meccsen – ahogy szokták mondani – bármi megtörténet, bele kell adnunk mindent, aztán meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. Idén is az a célunk, hogy meglepetést okozzunk.”

Reméljük csalatkozni fog a szegedi fiatalember, szombaton hét órára minden kiderül. Az elődöntőt a magyar királyi televízió közvetíti, ahogyan másnap (vasárnap) este nyolctól a döntőt is, ahol a Szolnok-Pécs meccs győztese lesz reményeink szerint a Falco ellenfele.

Ha csak a bronzért játszana a csapat, azt vasárnap öt órától lehet nézni, de nem szeretnénk ekkor e tévé elé ülni. Egy biztos, alakuljon akárhogyan is, mi a meccsek után közvetlenül jövünk a tudósítással, vasárnap reményeink szerint újabb kupagyőzelemről beszámolva.

Addig is nézzék meg a tavalyi döntőt, ahol a Sopront verte szinte tökéletes játékkal a Falco:

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!