A Falco számára az alapszakasz hajrája következik – de ne feledkezzünk meg a kupáról sem

Most jön az erőltetett menet, ahol már nem nagyon szabad hibázni.

A válogatott Kosárlabda vb-selejtezőt játszottak Szombathelyen February 26. 21:01 szünet után szombaton Oroszlányban lép pályára a Falco azzal a tudattal, hogy a meccset meg kell nyerni. Nem azért, amiért minden meccset meg kellene, hanem, mert komoly befolyással lehet az alapszakasz végkimenetélre, ami ebben a szezonban sokkal fontosabb, mint eddig bármikor.

Potra is nagy feladat vár
Mészáros D. Zsolt
Megmutatjuk, ami fontos.
Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Mint azt a szurkolók – rajongók, szimpatizánsok vagy csak érdeklődők – bizonyára tudják, az MKOSZ döntése nyomán a 2012/13-as bajnokságban az eddig évek óta megszokott, úgynevezett középszakasz elmarad, a rájátszás – ami a bajnoki címig közvetlenül elvezet – az alapszakasz végeredménye alapján kezdődik meg a már ismert módon.

Azaz, az első a nyolcadikkal – és így tovább – három győzelemig tartó meccselés során jut tovább – vagy esik ki -, a pályaelőny pedig annál van (öt meccs esetén a hazai meccs dönt), aki az akapszakaszban előrébb végez. Nem mindegy tehát, hogy a Falco a hátra lévő öt meccsén milyen eredményt ér el.

Kosárlabda bajnokság tabella
Nyugat.hu

Ahogyan a tabelláról látszik, a sárga-feketék vezetik a bajnokságot, egy vereséggel kevesebbjük van, mint az üldöző Szolnoknak, ezért nem kellene – vagy nem szabad – hibázni a hátra lévő meccseken. Illetve megengedőleg egy vereség még belefér, mert az Olajjal való összevetésben jobb a Falco, de nem kellene a tűzzel játszani.

Viszont egyáltalán nem lesz egyszerű a hátra lévő időszak, az öt meccsből ugyanis négy idegenben van (Oroszlány, Szeged, ZTE, Alba), s csak a Körmend elleni el clasico lesz hazai pályán. Innen nézve tehát a sorsolás egyáltalán nem könnyű, mert ebben a szezonban a ZTE szárnyal, az Alba is magára talált az edzőváltás után, a Szeged mindig is sötét lónak számított, a Körmend meccs pedig Körmend meccs, nem kell bemutatni vagy érzékeltetni az ottani felfokozott hangulatot, amelynek bármilyen kimenetele lehet.

Elkelnek a tanácsok
Mészáros D. Zsolt

Most azonban az Oroszlány következik, ahol senkinek sem könnyű, a Falcónak sem lesz az, főleg, hogy az életükért, a nyolcba jutásért küzdenek. Az csak remélhető, hogy a Falco teljes kerettel vághat neki ennek a meccsnek és ennek a szakasznak is. Hiszen Krivacsevics sokáig sérüléssel bajlódott, és még nem tért vissza igazán. Barac már a Szolnok Elképesztően feszült meccsen kapott ki a Falco Szolnokon February 18. 20:42 elleni sajnálatos vereség során beteg volt és nem játszott, Perl pedig most nem tudott a válogatott rendelkezésére állni szintén betegség miatt.

Reméljük a legjobbakat, mert ne feledjük a Falco előző edzőjének, Gasper Okronnak örökbecsű mondását, miszerint a bajnokság igazából akkor kezdődik, amikor elolvad a hó. Ami idén nem nagyon volt, így olvadni sem tudott, viszont tavasz van, ami kosárlabdás nyelvre lefordítva – és a fentiek alapján is – azt jelenti: meccsek és küzdelem terén is besűrűsödik az élet, és akkor még a magyar kupáról nem is beszéltünk.

Reméljük, Perl már egészséges
Mészáros D. Zsolt

Akkor most fogunk. Megváltozott a lebonyolítás, az eddig megszokott, három napos nyolcas döntő helyett négy csapat küzd majd a végső győzelemért, a négyesbe azonban egy Alba elleni hazai meccsel (győzelemmel) lehet bekerülni, ami április 5-én lesz, irány tehát az Aréna (akkor és a Körmend elleni bajnokin is), hogy a tavasz hátralévő részében lehessen még többet menni, egészen a remélt újabb bajnoki címig. Addig is pedig olvassák tudósításainkat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!