A Falco számára az alapszakasz hajrája következik – de ne feledkezzünk meg a kupáról sem

Most jön az erőltetett menet, ahol már nem nagyon szabad hibázni.

A válogatott Kosárlabda vb-selejtezőt játszottak Szombathelyen 2023. February 26. 21:01 szünet után szombaton Oroszlányban lép pályára a Falco azzal a tudattal, hogy a meccset meg kell nyerni. Nem azért, amiért minden meccset meg kellene, hanem, mert komoly befolyással lehet az alapszakasz végkimenetélre, ami ebben a szezonban sokkal fontosabb, mint eddig bármikor.

Potra is nagy feladat vár
Mészáros D. Zsolt

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

Mint azt a szurkolók – rajongók, szimpatizánsok vagy csak érdeklődők – bizonyára tudják, az MKOSZ döntése nyomán a 2012/13-as bajnokságban az eddig évek óta megszokott, úgynevezett középszakasz elmarad, a rájátszás – ami a bajnoki címig közvetlenül elvezet – az alapszakasz végeredménye alapján kezdődik meg a már ismert módon.

Azaz, az első a nyolcadikkal – és így tovább – három győzelemig tartó meccselés során jut tovább – vagy esik ki -, a pályaelőny pedig annál van (öt meccs esetén a hazai meccs dönt), aki az akapszakaszban előrébb végez. Nem mindegy tehát, hogy a Falco a hátra lévő öt meccsén milyen eredményt ér el.

Kosárlabda bajnokság tabella
Nyugat.hu

Ahogyan a tabelláról látszik, a sárga-feketék vezetik a bajnokságot, egy vereséggel kevesebbjük van, mint az üldöző Szolnoknak, ezért nem kellene – vagy nem szabad – hibázni a hátra lévő meccseken. Illetve megengedőleg egy vereség még belefér, mert az Olajjal való összevetésben jobb a Falco, de nem kellene a tűzzel játszani.

Viszont egyáltalán nem lesz egyszerű a hátra lévő időszak, az öt meccsből ugyanis négy idegenben van (Oroszlány, Szeged, ZTE, Alba), s csak a Körmend elleni el clasico lesz hazai pályán. Innen nézve tehát a sorsolás egyáltalán nem könnyű, mert ebben a szezonban a ZTE szárnyal, az Alba is magára talált az edzőváltás után, a Szeged mindig is sötét lónak számított, a Körmend meccs pedig Körmend meccs, nem kell bemutatni vagy érzékeltetni az ottani felfokozott hangulatot, amelynek bármilyen kimenetele lehet.

Elkelnek a tanácsok
Mészáros D. Zsolt

Most azonban az Oroszlány következik, ahol senkinek sem könnyű, a Falcónak sem lesz az, főleg, hogy az életükért, a nyolcba jutásért küzdenek. Az csak remélhető, hogy a Falco teljes kerettel vághat neki ennek a meccsnek és ennek a szakasznak is. Hiszen Krivacsevics sokáig sérüléssel bajlódott, és még nem tért vissza igazán. Barac már a Szolnok Elképesztően feszült meccsen kapott ki a Falco Szolnokon 2023. February 18. 20:42 elleni sajnálatos vereség során beteg volt és nem játszott, Perl pedig most nem tudott a válogatott rendelkezésére állni szintén betegség miatt.

Reméljük a legjobbakat, mert ne feledjük a Falco előző edzőjének, Gasper Okronnak örökbecsű mondását, miszerint a bajnokság igazából akkor kezdődik, amikor elolvad a hó. Ami idén nem nagyon volt, így olvadni sem tudott, viszont tavasz van, ami kosárlabdás nyelvre lefordítva – és a fentiek alapján is – azt jelenti: meccsek és küzdelem terén is besűrűsödik az élet, és akkor még a magyar kupáról nem is beszéltünk.

Reméljük, Perl már egészséges
Mészáros D. Zsolt

Akkor most fogunk. Megváltozott a lebonyolítás, az eddig megszokott, három napos nyolcas döntő helyett négy csapat küzd majd a végső győzelemért, a négyesbe azonban egy Alba elleni hazai meccsel (győzelemmel) lehet bekerülni, ami április 5-én lesz, irány tehát az Aréna (akkor és a Körmend elleni bajnokin is), hogy a tavasz hátralévő részében lehessen még többet menni, egészen a remélt újabb bajnoki címig. Addig is pedig olvassák tudósításainkat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!