Elképesztően feszült meccsen kapott ki a Falco Szolnokon

Pocsékul dobtak a sárga-feketék.

Szolnoki Olajbányász - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 80-78 (18-11, 16-23, 17-17, 29-27)

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

Bajnokság, 19. forduló

Szolnok, Tiszaligeti Városi Sportcsarnok

Játékvezetők: Benczur Tamás, Praksch Péter Árpád, Tőzsér Dénes Kelemen (Bodrogváry Iván József)

Szolnok: Durham 9/3, Lukács 3, Barnes 19/9, Subotic 9/3, Williamson 16/3. Cserék: Pongó 8/6, Rudner 3/3, Mokánszki 2, Révész 6, Gavin 5/3.

Szombathely: Pot 11, Brown 4, Kovács -, Tiby 18/6, Keller Á. 8/6. Cserék: Perl 26/3, Cowels 7/3, Verasztó -, Sövegjártó -, Krivacsevics 4.

Szombaton a 19. fordulóból elhalasztott Szolnoki Olajbányász – Falco mérkőzést rendezték meg. A bajnokság első két helyén álló csapat Szombathelyen már találkozott egyszer idén, akkor 83-71-re nyert a címvédő Falco. A mérkőzés előtt nem sokkal derült ki, hogy Barac nem tudja vállalni a játékot betegség miatt.

Remekül kezdte a Szolnok a mérkőzést Szubotics ment el Tiby mellett és tett fel egy ziccert, majd előbb Barnes, aztán megint Szubotics talált be kintről. Williamson büntetőivel 10-0 állt az eredményjelzőn, így négy perc és 11 másodperc után Milos Konakov időt kellett, hogy kérjen. Durham egészen akrobatikus mozdulattal talált a gyűrűbe Kovács faultja ellenére is, ráadásul a plusz egyet is bedobta, Gavin eladott labdája után Pot harcolt ki egy szabálytalanságot, 5 és fél perc után így végre megszerezte első pontjait a vendég gárda (13-2). Perl tett fel egy nehéz ziccert tökéletesen, Williamson egy triplával válaszolt, aztán ismét a magyar válogatott játékosa villant. Mokánszki kapott remek labdát Gavintól egy könnyű ziccerhez, Keller megszerezte a Falco első hármasát a mérkőzésen. Rudner sportszerűtlenje után Pot dobott be két büntetőt, így a negyed végén hét ponttal vezetett az Olaj. Mindkét csapat 15 mezőnykísérletet eresztett el, a Szolnok 40, a Falco 20 százalékkal tüzelt. 18-11

Egy tökéletes 2-2 után Perl találta meg Krivacsevicset két pontért, aztán a magasember eljátszotta ezt Sövegjártóval is, Gasper Potocnik így 9-0-ás vendég futásnál kért időt. A játékmegszakítás után Révész szerzett két pontot, Perl nehéz dobást süllyesztett el középtávolról. Verrasztóra fújtak sportszerűtlent a játékvezetők, Durham azonban csak egy büntetőt dobott be, Perl pedig egy ziccert (21-19). Barnes és Williamson kosaraival 6-ra nőtt a különbség, a Falco így megint időt kért, Barnes viszont egy bődületes hármast szórt be dudaszóra. Tiby hármasával zárkózott a Falco, egy eladott labdából ráadásul Pot ziccert dobott, jött a hazai időkérés is azonnal. Barnes kosarával átlépte a 10 pontot, Cowells egy tempóval felelt, Pot büntetőivel ismét csak két pont választotta el a feleket. Tiby kiegyenlített, Pot egy büntetőjével pedig a vezetést is átvette a mérkőzés folyamán először a Szombathely. Williamson kettesére, Keller hármasa volt a válasz, Lukács hatalmas passzát ismét az Olaj centere tette fel, így félidőben döntetlen volt az állás. 34-34

Révész küldött el két embert két dobócsellel és dobott egy könnyű ziccert, Perl középtávolról talált be, Keller adott nagy labdát a belépő Tibynak, Barnes egyenéített. A Falco magasembere előbb egy ziccert tett fel, majd Szubotics sportszerűtlenje után két büntetőt dobott be, ráadásul Pot gólpasszát is ő váltotta pontokra, így Gasper Potocnik időt kért (38-44). Keller fordulásból dobott horgot, Pongó hármasa úgy kellett az Olajnak, mint egy falat kenyér. Pot középtávolról dobott egy floatert – akár milyen hihetetlen is ez -, Szubotics két büntetője után Williamson mutatott be egy 2+1-et. Pongó triplájával ismét döntetlent mutatott az eredményjelző, s mivel a negyedben még 2-2 pont esett mindét oldalon, így volt ez a szünetben is. 51-51

Révész kettesével a Szolnok szerezte meg a vezetést, Lukács Pot eladott labdáját váltotta két pontra. Konakov időkérése után ismét Tiby vállalta magára a pontszerzés terhét, Gavin triplája után Cowells is betalált távolról. Brown mutatott be egy 2+1-et, Gavin és Cowells váltott kosarat, Durham triplájára Perl válaszolt egy betöréssel, aztán két büntetővel (63-65). Szubotics a vonalról célzott hibátlanul, Rudner hármasa a palánkról esett be, Perl dobott ziccert, majd ismét Williamson villant. Perl egy pontot a vonalon hagyott, Barnes rendkívül fontos hármast dobott be, de Tiby egészen messziről visszadobta azt. Barnes büntetőivel 4-re nőtt a differencia, Pot elrontott hármasa után Lukács kezébe került a labda, így gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés, az Olaj nem hibázott bele a büntetőzésbe. A Falco idén először kapott ki idegenben, míg a Szolnok visszavágott az őszi vereségért. 80-78 - tudósít a BB1.hu.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!