Pécsen folytathatja jó szériáját a Falco

Az alapszakaszban kétszer is sikerült.
 
 
 
 
 

Pécsen folytathatja jó szériáját a Falco

Az alapszakaszban kétszer is sikerült.

Szombaton este a Pécs és a Falco találkozójával folytatódik a felsőházi középszakasz. A baranyaiak szolnoki vereséggel, a vasiak a Jászberény legyőzésével hangoltak a találkozóra. Csirke Ferenc együttesének már csak a sárga-feketék skalpja hiányzik a mezőnyből (az alapszakaszban 68-53-as és 65-57-es szombathelyi siker született).

Csirke Ferenc, a Pécsi VSK-Veolia vezetőedzője: Az első hazai meccsünk jön a felsőházban, várhatóan nagyon sok szurkoló kilátogat, tudják a fiúk is, hogy milyen fontos a holnapi mérkőzés, már csak a drukkereink miatt is. Hasonló szituációban vagyunk, mint a három héttel ezelőtti, Paks-meccs előtt, sok minden függ a szívünktől és a szurkolók támogatásától. Elkezdődött a háromnapos széria, nyilván a Falco is fárad, de a szombathelyieknek sokkal bővebb a kerete. Fontos lenne, hogy a koncentrációnk ne essen szét, várhatóan a fáradtság miatt így is kicsivel több hiba lesz mindkét oldalon. Megpróbáltuk a múltkori Falco-meccsből levonni a tanulságokat. Úgy érzem, az eddigi két találkozásunkkor mindkét csapat mutatott egy négyes-ötös osztályzatú védekezést, és egy kettes-hármas osztályzatú támadást. A két meccsünk adta idén a negatív pontcsúcsot, de gyorsan hozzá kell tennem azt is, hogy mindkét meccsen jól védekeztek a csapatok. Szerintem ránk is jellemző, illetve a Falco edzője is olyan beállítottságú, mentalitású, aki szereti, ha jól védekeznek a csapatai. Ami a baj volt, hogy nekünk sokkal jobban szétesett a támadójátékunk, ezért most igyekszünk azon egy kicsit változtatni. A védekezés valószínűleg úgyis mindkét oldalon ugyanaz lesz. Egyébként azért is nehéz a szombathelyiek ellen a védekezés, mert egyéni képességekben nagyon erősek, talán a legerősebbek. Az más kérdés, hogy holnap ezt mennyire tudják csapattá összegyúrni, bár az utóbbi időben ez szépen sikerült nekik. A Falcóból akkor Váradi hiányzott, nálunk Budimir nem edzett előtte a héten, Pongó pedig a huszonhatodik percben megsérült. Most azért is szurkolok, hogy teljes keretekkel tudjanak játszani egy jó meccset a csapatok. Kemény csata lesz.

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Márciusi meccsünk óta a pécsiek feljövőben vannak. Jól zárták az alapszakaszt, nagyszerű munkát végeztek azzal, hogy bejutottak a felsőházba, ezúton is gratulálok nekik ehhez. Most már egy kicsit megnyugodhatnak, nincsen rajtuk nagy nyomás, készülhetnek a negyeddöntőkre. Holnap otthon játszanak, ahol nagyon veszélyesek. Tapasztalt, rutinos és okos csapatuk van, Pongó, Budimir és Csirics mellett Taylor a kulcsemberük, utóbbi kíméletlen ítéletvégrehajtó. Számomra Horti az egyik legnagyobb pozitív meglepetése a szezonnak, rendkívül kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt ötös poszton. Jól ismerjük egymást, hiszen nemrég találkoztunk, kielemeztük a legutóbbi meccsünket, találtunk egy csomó olyan dolgot, amin most változtatni akarunk. Továbbra is hangsúlyozom, lépésről lépésre haladunk, remélem, holnap is jó teljesítményt nyújtunk. Jelen állás szerint mindenkire számíthatok.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!