Hosszabbítás után nyert Pécsen a Falco

Váradi nagyot játszott.
 
 
 
 
 

Hosszabbítás után nyert Pécsen a Falco

Váradi nagyot játszott.

Története első felsőházas mérkőzésén arra készült a Pécs, hogy a szezon során először legyőzi a Falcót.

A vendégek kezdtek jobban, de 2-7 után Budimir vezérletével fordítottak a baranyaiak (11-9). A másik oldalon főként Reddic iparkodott. Jött is az újabb fordulat, a 7. percben, 15-16-nál Csirke kért időt. Budimir extra volt, 3+1-es akciójával tizenharmadik pontját szerezte a tizenkilenc pécsiből. Potyogtak a kosarak mindkét oldalon, ezúttal egyik oldalon sem a védekezés dominált, az egyre jobban belelendülő Taylor középtávolijával 29-25-ös állással zárult az első felvonás.

Pongó növelte hatra a hazaiak előnyét, Horti két büntetőjével pedig már nyolc volt a különbség. A 13. percben Bruinsma gól jó plusz egyes akciójával visszajött egyre a Falco (33-32). Sőt, Perl fordított is, időt kért a PVSK. Fej-fej mellett, váltott védekezéssel haladtak a csapatok. A félidőben 49-49-es állással fordultak a felek.

Csirics 2+1-es akciója nyitotta a második játékrészt. Taylor és Budimir is beköszönt közelről, a 23. percben, 56-49-nél Okorn magához hívta játékosait. Reddic jegyezte a sárga-feketék első pontjait a szünet után, rögtön kétszer is zsákolt az amerikai, aki ezzel már tizenhatnál járt. Váradi egyre hozta vissza övéit, Bruinsma pedig egyenlített (60-60). Csökkentek a pontok, sok volt a hiba mindkét oldalon, legalább annyi, mint izgalomból, 65-65-ről indult a negyedik játékrész.

Bruinsma összeszedte negyedik hibáját, a hazaiaknál hasonló okok miatt ült Budimir. Taylor köszönt be először, amire Váradi egy labdaszerzés után válaszolt. Három perc alatt összeszedett négy csapathibát a Falco, ráadásul Reddic is a kipontozódás szélére került. Éppen ő volt az, aki egy támadó lepattanó után kosarat szerzett, faultot harcolt ki, és büntetője előtt, 69-71-nél időt kért a Pécs. A hajrára elmentek öttel a vasiak, két perc volt hátra, amikor időt kért a „Vasút”. Csirics büntetőkkel és egy duplával kiegyenlített (80-80). Kevesebb, mint másfél perccel a vége előtt a Falco kért időt. Perl rontott, Taylor betalált, újabb vendég timeout következett. Govens passzából Reddic egyenlített, 82-82-nél Csirke mutatta fel a T-betűt. Eladták a labdát Pongóék, a Falco a győzelemért támadhatott, nyolc másodperccel a vége előtt. Persze előtte Okorn még kikérte utolsó idejét. Perl kihagyta a hármast, így jöhetett a hosszabbítás.

A hosszú idő után visszatérő Váradi egy hármassal, majd egy duplával lendített egyet csapatán. Azonnal lépett az asztal felé Csirke Ferenc. Csirics hozott össze egy 2+1-et, de Váradi nem állt le, még egy hármast bevágott (85-90). A 42. percben Bruinsma kipontozódott, de a helyére beszálló Balmazovics is eredményes volt kintről. Innen már nem volt visszaút a hazaiak számára. Izgalmas meccsen, a hosszabbítás elején Váradi vezérletével „szétdobta” ellenfelét a Falco, amely ezzel zsinórban hatodik győzelmét aratta, és továbbra is tartja a lépést az élmezőnnyel. A PVSK számára pedig könnyen lehet, hogy az idei szezonban „mumus” marad a Szombathely.

 
 
  • 2gibic2019április14.11:08ÚjVálasz

    Ez szombathely

     
  • 1tzytz2019április14.10:32ÚjVálasz

    Csak a helyben maradt, részegen,üvöltöző „szurkolókat” kellene megrendszabályozni. (Meg a porkibocsátást.)

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!