Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Vért izzadva győzött a Falco Pakson

Végig szoros volt, aztán megléptek a sárga-feketék.
-----

Atomerőmű SE – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 68-77 (21-15, 14-18, 17-21, 16-23)

Bajnokság, 2. forduló

Paks, Atomerőmű Sportegyesület Sportcsarnok

V.: Földházi T., Praksch P., Goda L. (Dr. Gincsai J.)

ASE: Capers 12/6, Shepard 4, Valerio-Bodon 10/6, Eilingsfeld 12/6, Jackson 15/6. Csere: Paige 9/3, Lóránt P. 2, Gulyás 2, Kovács Á. 2, Kis R. -.

Falco: Váradi 9/3, Doktor -, Benke 12/6, Bruinsma 13/3, Keller Á. 16. Csere: Barac 14/6, Perl 8, Kovács B. 4, Lake 1, Dancsecs -.

Az odahaza még veretlen Atomerőmű SE vendége volt a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a bajnokság második fordulójából pótolt találkozón.

Az első percben rögtön Capers köszönt be távolról, majd még négy pontot hozott zsinórban az ASE. A 7-0-s hazai kezdésre Váradi reagált gyorsan: előbb egy triplát, aztán egy duplát süllyesztett el. Ismét a Paks pillanatai következtek, újra egy 7-0-s etapot hozott a házigazda, amire már időkéréssel reagált a vendég kispad (14-6). A Falco-pontokra egy hármas érkezett Valerio-Bodontól, és Eilingsfeld kettese is talált – a mezőny akkori két legeredményesebb játékosának találatával visszaállt a nyolcpontos különbség. Két Perl-büntető zárta az első tíz percet – 21-15-ről indult a második etap.

Az első pontra Lake második büntetőjéig kellett várni, a negyed első két percében más nem talált a gyűrűbe. Az első akcióból szerzett kosár Gulyásé lett, majd Bruinsma a triplavonalon túlról talált be, de Shepard közelijével tartotta nyolcpontos előnyét az ASE. Sőt, Capers pontjait követően már a tízért támadhatott, de kimaradt Capers triplakísérlete. Ezt követően megtorpant a Paks, illetve nagyobb fordulatra kapcsolt a Falco: Benke és Kovács szállította a pontokat, s át is vette a vezetést 32-33-nál. A félidei zárszó viszont Valerio-Bodoné volt: elsőként érte el a tíz pontot egy triplával, az ő kosarával 35-33-mal zárult az első félidő.

Atyai tanácsok
Mészáros D. Zsolt

Pontváltással kezdtek a csapatok, majd egál állásnál Eilingsfeld keze sült el a triplavonalon túlról (40-37). Kicsivel később időt kért a Falco, de Jackson büntetőjével és Eilingsfeld újabb hármasával tovább nőtt a különbség, amely ismét a tízet közelítette (46-37). Bruinsma igyekezett felrázni az övéit, négy pontot dobott két gyors támadásból, de a folytatásban ismét sok hiba csúszott a támadásokba mindkét oldalon. Így is közelebb férkőzött a Falco, amely Váradi labdaszerzése után már a vezetés megszerzéséért támadhatott – sikerrel (48-49). Lóránt büntetőivel vette vissza a vezetést a Paks, de Barac hármasára már nem volt válasza a negyed utolsó percében – 54-52-re a Falco vezetett tíz perccel a rendes játékidő vége előtt.

Váradi kettesére Jackson dobott egy hármast, majd Barac dupláját is egy triplával „honorálta” az ASE légiósa (58-58). Paige is bevert egy triplát, Jackson ezúttal a büntetővonalról nem rontott – kissé ismét a Paks lépett el, de Barac triplája és Benke duplája azonnal visszahozta a Falcót, sőt utóbbi még egy büntetőt is dobhatott (63-64). Ismét a Falco kezdett meglépni, Keller kettesével hétre növelte előnyét (65-72). Capers triplája nyitotta a rendes játékidő utolsó három percét, a következő minutum pedig nem hozott pontot, így továbbra is néggyel ment a Falco. Keller zsákolt, az ASE időt kért, a hajrát viszont jobban bírt a Szombathely: 68-77 a vége.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!